tiistai 30. elokuuta 2011

Mennään ajassa taaksepäin..

Niin mistä kaikki alkoikaan...
Mieleeni tuli tänään, että voisin kirjoittaa siitä, kun löysimme tontin jonka nimesimme Mustikkamäeksi. Ja miten rakentaminen alkoi edetä.

Olimme miettineet suurempaa taloa 1,5 vuotta sitten. Useaan otteeseen selattiin Etuovea ja oikeastaan kaikki talot joissa olisi ollut tarpeeksi huoneita maksoivat saman verran kuin olisi maksanut uusi tontteineen, useimmiten vielä enemmän ja pienemmällä tontilla. Yhtenä huhtikuun aamuna sitten osui silmään tontti läheltä meidän vanhaa taloa. Työkaverini naapurista, puolen hehtaarin metsä :)
Laitoin miehelleni viestiä ja samana päivänä olimme jo katsomassa tonttia. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun päätös oli jo tehty. Se on tässä! Nopeasti tarjous tontista ja lopulta tehtiin kaupat.

Alunperin oli tarkoitus rakentaa ja osittain rakennuttaa Kannustalojen Aurora omalla pohjasuunnitelmalla. Samalla kuitenkin haaveilimme vielä yhdestä lapsesta.  Ystävältäni sain vinkin Design talosta, avaimet käteen rakentamisella. Otimme yhteyttä ja edustaja tuli kotiimme kertomaan. Olimme jo aiemmin katsoneet malleja ja meille mieluinen oli Ruissalo 204. Muutimme pohjaa jonkin verran.

Vanha talo myytiin ja muutimme asoasuntoon. Pohjatyöt tontilla alkoivat huhtikuussa. Mieheni kaatoi puut talvella ja kaivurikuski tuli hommiin siis huhtikuussa.
Tontti raivattiin ja pohjatyöt alkoivat. Maatyöt kuuluivat meille ja loput on hoitanut Desing talot.

Moni meitä varoitteli, että rakentaminen ja rakennuttaminen on avioeron paikka. Rehellisesti voin kertoa, että yhtäkään riitaa ei ole tullut taloon liittyen. Mies on hoitanut alkutyöt ja käynyt siivoilemassa tontin pihaa rakennusjätteistä silloin tällöin. Ja muutaman kerran ollaan oltu yhdessä koko perhe keräilemässä roskia. Seuraavaksi on työmaan lakaisu ja imurointi siivous sisältä. Ja kodinkoneiden sisäänkanto miehellä. Meille kuuluvat työt ovat niin minimissä, että ei ihan kannata aloittaa riitelyä saatikka hakea avioeroa ;)
Tässä muutama kuva siitä mistä aloitimme ja mihin on edetty. Valmiusaste on tällä hetkellä 72%.



Huhtikuun ensimmäisenä päivänä näytti tältä.

Huhtikuun lopussa..


Toukokuun alussa..


Perustukset toukokuussa


Tällä meidän talo matkasi tehtaalta satoja kilometrejä..


Aamu kymmeneltä 30.5.2011 talo alkaa nousta.

Puoli neljän maissa ollaan tässä vaiheessa..


..ja illalla näytti jo tältä.


Heinäkuun alussa näytti sisällä tällaiselta.


Heinäkuun puolessa välissä..


Saunan panelointia.


Kodinhoitohuone ja kattopaneelit asennettu paikoilleen.


Elokuun puolessa välissä oli takkakin jo tehty.


Elokuun loppupuolella seinät tasoitettiin, maalattiin ja tapetoitiin tehosteseinät.


Kahden nuorimmaisen yhteinen huone.

Minä ja talo ulkoapäin elokuussa.


maanantai 29. elokuuta 2011

Osku, meillä on niin kova ikävä..

Viikko sitten sunnuntaina ajattelimme juhlistaa kahden vanhimman lapsen syntymäpäiviä. Olin leiponut herkkuja ja kylään oli tulossa lasten serkut, nuorimmaisen kummi sekä lasten mummi. Päivällä sitten saimme puhelun kaveriltamme, jonka luona meidän ulkokissamme Osku asusteli. Osku muutti rakennusajaksi omakotitaloon lähelle meidän tonttia, koska täällä rivitalossa ei kissoja saa pitää irrallaan.

Puhelu koski sitä, että Osku oli saatava eläinlääkäriin nopeasti. Joku oli tehnyt sille jotain ja suusta tuli verta. Mieheni lähti nopeasti ja soitteli lähimmät päivystävät eläinlääkärit läpi. Saatiin aika ja Osku olikin jo etuajassa odottelemassa hoitoon pääsyä. Valitettavasti mitään ei enää kannattanut tehdä. Oskua ei voitu pelastaa enää. Joku oli ilmeisesti ampunut sitä värikuula pyssyllä ja potkassut päähän. Leukaluu sojotti suusta läpi ja ylähampaat oli poikki. Mieheni soitti minulle ja yhdessä päätimme eläinlääkärin kehotuksesta päästää Osku pois. Suru on suuri, meillä jokaisella.

Osku oli kissa jollaista en ole koskaan ennen tavannut. Osku oli alunperin löytökissa ja meille Osku tuli n. 5 vuotiaana. Edellisen kodin lapsi oli allergisoitunut sille. Entinen emäntä kertoi Oskusta kuinka se aina kertoi jos vauva heräsi ja kuinka se suojeli vauvaa toisen kissan hyökkäysyrityksiltä.  Uskoin silloin tai en..

Saimme kuitenkin kokea itse saman. Odotin neljättä lastani ja kun vauva syntyi, niin Osku jäi sisäkissaksi. Osku vahti korisängyn alla vauvaa ja aina kun vauva heräsi, niin Osku ilmoitti minulle naukumalla. Kerran Osku tuli jopa saunaan kertomaan että vauva oli herännyt.
  Sama toistui taas kun viides lapsemme syntyi. Osku jäi sisälle jo hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää. Osku seurasi minua ja vahti jokaisen liikkeeni. Ja kun vauva syntyi, niin Osku vahti. Kerran Osku uskaltautui ihan vauvan viereen sängylle. Se kehräsi oikein kovaäänisesti ja hellästi nuolaisi tytön hiuksia.
Osku rakasti lapsia. Se rakasti niin paljon ihmisiä, että meni ihan viereiselle kävelytielle hakemaan rapsutuksia ohikulkevilta ihmisiltä. Se suuri luottamus ihmisiä kohtaan koitui kuitenkin sen kohtaloksi..

Tiedämme, että ulkokissalle voi tapahtua mitä vain. Ja tiedämme, että kissan saa ampua jos se omalle tontille tulee. Miksi ihmisen piti silti olla niin julma? Miksi Oskun piti lähteä noin julmalla tavalla..?
 Osku haudattiin meidän uuden kodin tontille kahden ison männyn väliin. Nuku rauhassa meidän rakas jättikissamme Osku!




Viime syksynä Osku päätti pitää silmällä ketä meidän talon näytöissä kävi. Röhnötti sohvan selkänojalla kun tulimme kotiin :)





Osku silloin kun se tuli meille 2005.


Elämä kuitenkin jatkuu kaikesta huolimatta ja talo rakentuu vauhdilla. Takka on valmis ja seinät maalattu sekä tapetoitu. Seuraavaksi odotamme laatoituksia. Kodinkoneet valitsimme tänään. Enää reilu 2,5kk:tta ja sitten päästään muuttamaan.

tiistai 16. elokuuta 2011

Arki on taas alkanut

Niin se kesäloma vain hurahti. Taas on kolme vanhinta aloittaneet koulun. Vanhin meni jo kahdeksannelle, toisiksi vanhin kuudennelle ja kolmanneksi vanhin neljännelle.
 Mieskin aloitti työt ja jäin kolmen nuorimmaisen kanssa kotiin.
Eilen oli aika hulina aamu, mutta päästiin ulos jo ennen kymmentä! :)

Tänään on ollut siivouspäivä. Ulkona on harmaata, mutta lämmintä.

Talolla työt edistyy aikataulun mukaisesti. Muurari tosin tuli kaksi viikkoa myöhässä, mutta tällä viikolla takka on valmis. Eilen oli puoleen väliin laatoitettu takan pinta. Tänään varmaan loput?

Kovasti kaikki odottavat, että pääsemme muuttamaan Mustikkamäelle. Tilaa talossa on puolet enemmän kuin tässä nykyisessä rivitalon pätkässä. Onneksi tämä on vain väliaikaista :)

tiistai 9. elokuuta 2011

Vihdoinkin..

Sain aikaiseksi aloittaa oman blogin! Tänne olisi tarkoitus kirjoitella meidän perheen arjesta suurperheenä.
Uuden kodin valmistumisesta ja tulevaisuudessa elämästä Mustikkamäellä.
Ensin kuitenkin harjoitellaan miten tätä blogia kirjoitellaan..