torstai 29. maaliskuuta 2012

Ja taas tuli shoppailtua... ;)

Viikon tili tulee ja tili menee jo osittain etukäteen...  ;)

Vaarallisia paikkoja nämä netin ihmeelliset kaupat.

Kevät tulee ja tilasinpa tytöille ja kuopukselle keväthattuja.



Fleecepaidat/takit neloselle ja kolmoselle.


Pörrönen paita/takki vitoselle ja vanhimmalle tytölle fleecepaita/takki



Nämä kaikki siis Reimashopista ja sieltä löytyy kyllä kaikkea kivaa kevätulkoiluun ulkoilupuvuista kenkiin :)

Toisen tilauksen tein Lekmeristä. Ollaan kyllästytty etsimään tutteja pimeässä makkarissa, kun kuopus heittelee ne lattialle ja sitten alkaa huuto kuin päätä leikattais. Hänhän ei itse tuttejaan etsi vaan palvelu pitää pelata alta minuutissa ;) Joten pinnikseen tilattiin uusi pinnissuojus joka on 30cm korkea ja todella tukeva. Tälläinen Pingusuojus, jossa turkoosit raidat. Ja söpöt pingut koristeeksi sängynpäätyyn joilla on varmaan kiva leikkiä vaikka keskellä yötä..? :D
Pakkausta kun katselin, niin totesin ääneen että pitää vissiin tilata noi lakanatkin ;) Mies ei kommentoinut mitään, ei edes murahtanut..


Alesta löytyi myös Legon kivat jääkarhu lakanat kuopukselle. Meillä ei ole kuin muutamat poikien lakanat. Kaikki oikeestaan jotain vaaleanpunaista, joten tarpeeseen tulivat ja kivassa paketissa :)
Mukana myös pieni pehmeä rapiseva jääkarhu, vissiin unileluksi tarkoitettu...?  Voidaan valvoa sen kanssa puoli yötä...? :D Taitaa mennä lelukoriin..



Ja lisäksi pari kivaa paitaa alesta. Kuopukselle Espritiä ja kolmoselle Legon.


Lekmeristä taisi tulla mun uusi shoppailupaikka? Sen verran kivoja tuotteita oli tarjolla että täytyy pistäytyä pian uudestaan. Nopea toimituskin. :))

Poreallaskin saapui tänään ja on kyllä hieno ja sopii hyvin meidän suihkutilaan. Huomenna taitaa olla sen asennus ja testauskin illalla töiden jälkeen.

Kummasti piristää shoppailu tän kaiken huonon fiiliksen keskellä. Ihan pikkuisen alkaa nostaa päätään ehkä sisustusinto...? Anttilan paketti on matkalla. Saan lampun olkkariin jota en raaskinut ostaa, kun tänne muutettiin. Oli sen verta tyyris, että piheys iski siinä loputtomassa ostamisessa ja tyydyin nykyiseen. Silti jäi mieltä kaihertamaan, mutta ilokseni huomasin sen olevan nyt 220euroa halvempi alkuperäishinnasta, joten tilaukseen lähti. Ja nykyinen olkkarin lamppu siirtyy sitten yläaulaan.

Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille! Minä olen töissä taas kolme iltavuoroa peräkkäin...

ps..

Näitä kävimme katsomassa sunnuntaina. Voi rakkaus sentään  <3 Ja ne ryömii  :D
Kuitenkaan ei meille tämän kesän alussa taaskaan.... Meillä on pihan laittminen, koiratarhan rakentaminen, minulla töitä koko kesäksi ja kohta kävelemään opetteleva poika. Katsotaan taas kerran uudestaan ensi vuonna? :) Nyt pitää mennä järjellä...himskatti sentään... ;)



Ihmettelen sen pienuutta ja ihanan pientä ääntä :)

Kova kiire eteenpäin..



Kasa pieniä pötkylöitä :)

Näitä kun katselee tulee väkisinkin hyvälle tuulelle ;)



keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tutkitaan ja korjataan..

Toissa viikolla meillä kävi taas putkari. Kuvasi putkia ja ainoastaan viemärin tuuletusputkesta löytyi joku tukos? Rakennusaikana joku oli villalla ilmeisesti tulpannut putken. Siellä lillui lehtiä ja vettä. Putkari sai tukoksen pois? Ja huuhteli putken. Eipä haju lähtenyt silläkään vaikka aluksi luultiin. Illalla haju ilmestyi taas vessasta.

Saatiin odotella taas melkein kaksi viikkoa seuraavaa liikettä ja soitella perään josko jotain tapahtuisi?
Toissapäivänä ilmestyi taas joku asentaja. Tälläkertaa laitettiin vähän silikonia ja vaihdettiin pöntön mansetti ja lisättiin silikonia. Katselin ohimennen sitä työtä ja totesin mielessäni, että taitaa tehdä ihan turhaa työtä...? Ei se haju sieltä tule. Jotenkin tuntuu ihan turhauttavalle jo kaikki tuollainen pikkuräpläys..


Kolme viikkoa sitten soitin terveystarkastajalle ja ihan sen takia että meillä on oikeus puhtaaseen sisäilmaan. Ei meillä aikuisilla ehkä niinkään väliä, mutta meidän lapsilla!! Kyllä mä ymmärtäisin jos oltais ostettu joku 50-luvun talo, mutta ollaan sentään rakennetettu isolla rahalla ihan uusi talo joka haisee. Haisee aina enemmän tai vähemmän. Käskivät soittaa uudestaan kolmen neljän viikon kuluttua.
Eilen mies soitti uudestaan. Terveystarkastaja sanoi sitten ne sanat ääneen joita en olisi halunnut kuulla edes. Jos vaikka rakenteisiin on pistetty jotain huonoa puuta...?? Ei tarvita kuin yksi paikka.
Jep, jep...eipä olisi eka kerta Design-taloilta. Pari viikkoa vielä saadaan odotella ja sitten tulevat kylään. Eivät tee mitään sisäilmatutkimuksia mutta aistinvaraisen eli nenän varaisen tutkimuksen tekevät. Arvioivat hajua siis siten.. Se riittää ainakin tähän hätään minulle, että tiedän onko täällä turvallista olla lasten kanssa...?

Haju tulee jokatapauksessa aina kun liesituulettimen pistää päälle. Oli wc:n ovi kiinni tai auki. Välillä lievästi ja välöillä taas niin että "silmiä kirvelee". Eilen aamulla oltiin naapurin ja lasten kanssa ulkoilemassa heti aamusta. Tulin hakemaan sisältä postilaatikon avainta ja suoraan sisääntullessa haju hyökkäsi nenään. Pyysin naapuria haistamaan haistaako hän mitään? Haistoi samantien, vähän niinkuin märkä maa haisisi tai ikivanha lattialuuttu.. aikun kiva..
Myöhemmin tuli hyvä ystäväni lastensa kanssa. Hänkin on haistanut hajun muutaman kerran. Tälläkertaa sanoi että nyt haju on niin pistävä että ottaa nenään. Aikun kiva...

Tätä on nyt ruodittu todella aktiivisesti muutaman kuukauden ajan. Kuinkakohan kauan vielä..?? Ennenkuin mitään tapahtuu. Mietityttää vieläkin kun rakennusaikana meillä tippui yläkerrasta katto muutamasta huoneesta. Roikkuivat siihen malliin (U:n muotoisesti, kunnes tippuivat) katosta että olisi ottaneet ehkä kosteutta itseensä?? Kaikki tarkastettiin välikatolta ja puhallusvillat puhallettiin sen jälkeen.
Vastaavamme ei halua oikeen ottaa enää mihinkään kantaa tai ainakin meistä tuntuu siltä. On aika vähäpuheinen asian suhteen.
Design taloilta ei kiinnostusta riitä, ovathan he saaneet rahansa jo ;)
Kuka pitää meidän puolia? Terveystarkastaja? Jää nähtäväksi.

Mulla itselläni on alkanut nostamaan päätään sellainen pieni "kotiviha". Ei ole kiva tulla kotiin kun ensimmäisenä haistaa sen hajun, eikä tiedä mistä se tulee. Ei kiinnosta pahemmin laittaa tätä taloa enää. Aula on kamalan näköinen, ei mitenkään sisustettu.
Oikein huonoina päivinä mietin että koskaan en oikeastaan kadu mitään, mutta tätä päätöstä kadun ja paljon! Ei olisi missään nimessä pitänyt ottaa muuttovalmista. Ja mitä tästä opimme?? Sen että jos jotain oikein haluaa, kannattaa se tehdä itse ;) Tietää mitä tekee ja miten. Ja tietää mitä saa. Jos tarvitsee jotain valittaa niin voi vaan valittaa sitten itselleen. Tiedän jo valmiiksi että kun tämä asia on selvitetty alusta loppuun asti, niin tähän taloon emme jää...



Musta on ihan uskomatonta miten paljon tämä asia imee itseensä energiaa meistä. Piti olla elämän parasta aikaa kun muutettiin uuteen "ihanaan" taloon..

Lisään vielä...

Soitin nyt päivällä Hengitysliiton neuvontapuhelimeen. Kerroin mitä on tutkittu ja mitä on ns. korjattu. Sieltäkin sanottiin että kyllä taitaa haju tulla rakenteista, onkohan laitettu märkää rakennusvaiheessa..??
Terveystarkastajalta kuulemma saadaan varmaankin joku lausunto että sillä sitten alkaa homma hoitumaan..? Mä en jaksa enää odottaa kahta viikkoa.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Shoppailua ja muuta :)

Yhtenä päivänä eksyin Elloksen sivuille. Siellä oli aika hyvät alet ja tilasinpa itselleni Espritin paitoja 6 kpl. Tykkään niistä vaatteista ja usein ostankin itselleni sitä merkkiä ja lapsille. Pysyvät tosi pitkään uuden veroisina. Ja kierrätänkin tytöillä niitä.

Tällaisia tuli tilattua ja saapuivatkin nopeasti :)

Tällaisia tavis paitoja joissa rypytys edessä. Kivan näköisiä päällä ja tummanharmaa olikin ihan ykkönen ja päälle jäi, joten kuvaa en ottanut :)

 Tällainen neule

 Toinen neule, jossa vähän erikoinen kaulus mutta näyttää päällä tosi kivalle :)


Ja sitten ihan tavallinen kotipaita  :)



Mun vapaat sitten tuli ja meni. Vaihtui neljä vapaata kahteen. Töissä oli niin kamala tilanne että menin sitten iltavuoroon tiistaina ja torstaina. Tänään ja huomenna menen myös  :) Nyt on ollut ihan mukavia vuoroja. Sain niin hyvää palautetta potilaan omaiselta että meinasi tulla itku molemmilta!  :)
Ja yhdeltä potilaaltakin tuli hyvää palautetta: Sinulla on aina niin tiukasti hiukset kiinni, että olet paras hoitaja! Koskaan ei sinun hiukset käy kasvoillani kun hoidat minua!
Hieman erilainen palaute, mutta hienoa että on tyytyväinen saamaansa hoitoon!  :D Ihana mummeli :))

Eilen oli muutenkin sairaala täyteinen päivä. Kolmosen kanssa käytiin Lastenklinikalla kontrollikäynnillä tapaamassa ortopediä ja röntgenissä. No ihan ens alkuun kun oli torstai päivä, kohtasimme sairaalaklovnit sisääntulo aulassa. Ja meidän tyttö niin tunnetusti "tykkää" pelleistä!  :/ Itkuksihan se meni, mutta tällä kertaa ei ollut hysteerinen. Röngenissä kuvan otto oli hiukan hankalaa, mutta saatiin ihan hyvä kuva selästä ja matka jatkui lääkärille.
Lääkärin tutkimuksissa todettiin että diagnosoitu skolioosi ei välttämättä ole edes skolioosia? Vaan johtunee rintakehän epäsymmetriasta, kun tytöllä on kuopparintaa hiukan. Eilinen tulos oli ymmärtääkseni 10 astetta kun edellinen tulos oli vuosi sitten 14 astetta :)) Ja tytöllä oli viime kerralla toinen jalka 1,5cm pidempi, niin tällä kerralla oli vain puoli senttiä pidempi enää. Oli siis kinttu kasvanut kiinni toista :)) Oikein kiva käynti loppujen lopuksi pelleistä huolimatta :) Joskus on väläytelty jopa isoa selkäleikkausta vuosia sitten, mutta ehkäpä näin hyvien tulosten jälkeen voimme unohtaa koko ehdotelman?? En oikein lähde helpolla mukaan, kun kyse on kuitenkin lapsesta, ellei perustelut ole hyvät.

Me ostettiin poreammekin vihdoin ja viimein. Pyöriteltiin sitä pidemmän aikaa, eikä saatu aikaiseksi ostettua. Minä olisin halunnut tassuammeen, olisihan se ollut paljon kivemman näköinenkin :D
Meidän erityislapsi on saanut poreamme kylpyjä koulussa viime vuonna joka maanantai ja on siis hyötynyt niistä tosi paljon. Siinä oli myös yksi syy miksi päädyttiin poreammeeseen. Kyseltiin ystäviltä onko ammeelle käyttöä loppujen lopuksi? Moni sanoi että uutuuden viehätyksessä ammetta on tiuhaan tahtiin käytetty, mutta lopulta käyttö on jäänyt vähälle ja oikeastaan vaan lapset lutraa ammeessa ilman poreita. Saatiin sitten vinkki kuopuksen kummilta että siskonsa tekee kylppärirempan ja myy ammeen pois. Mies soitti ammeesta ja oli tosi vähän käytetty amme. Hinnaksi ilmoittivat vain 80euroa!  :O Ja kaupat tuli! Hyvä tuuri että oltiin pitkitetty ostamista ja tutulta saatiin sitten noinkin halpaan hintan. En olisi kyllä käytettyä muuten ostanut. Ensi viikolla saapuu amme meille asti :)

Se on sitten taas perjantai, viikot vaan taas vilahtaa ohi!  Hyvää viikonloppua jokaiselle!  :)

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Vapaapäivillä..

Nyt on oltu taas työelämään tutustumassa. Ihan kuin kävisi ihan oikeissa töissä jo, kun viime viikollakin tuli tehtyä 5 vuoroa  ;)

Lupauduin tekemään seuraavaan listaan ihan kunnolla ja kappas sieltä putkahti ihan täysi lista töitä. Hyvää harjoittelua, kun kesäksi lupauduin myös töihin sijaistamaan.
Taitaa tämä blogeilu hieman harventua. Työt "pilaa" mun oman vapaa-ajan  :D
Mun omat projektitkaan ei edisty kunnolla. Tuolit 3kpl odottaa edelleen maalausta ja hiomista myös. Samoin ikivanha ompelupöytäkin. Illalla niitä voi vain tehdä, eikä tunnu nyt oma jaksaminen riittää kymmenen jälkeen muuhun kuin iltapalaan ja pieneen nettitaukoon ja saunaan.

On ollut jännä taas huomata millaista on palata takaisin töihin äitiyslomalta, vaikkakin vaan sijaiseksi. Porukka vaihtuu alle vuoden sisällä aikalailla joka ikinen kerta. Näille uusille minä olen taas uusi. Välillä on lähes huvittavaa miten naiset hoitoalalla suhtautuvat uusiin työntekijöihin. Jos ei heti ensi alkuun tee selväksi, että on jo se vanha työntekijä, niin saman tien arvelevat vaan keikkalaiseksi jostain ilmestyneen. Juoksutetaan omia hommia tai ainakin yritetään. Ja ne vähemmän mukavat työt on helppo koittaa ujuttaa sille sijaiselle. Suhtaudutaan kuin johonkin tytön heitukkaan.  Voidaan olla hyvinkin töykeitä ja mulkoilla ilkeästi. Kahvihuoneessa puhutaan kuinka ilkeät sijaiset tulevat ja vievät kaikki pyhätyöt! Joo, ei me sua tarkoiteta, mutta siis niitä kaikkia muita. Katson omaa listaani ja huomaan olevani töissä seuraavat pyhäyöt x 3 ja pari viikonloppua  ;) Liksaa siis odotellessa..
Minähän ilmoitin vain että maanantait ei käy, kun meillä on jumppa ja torstait tuottaa myös hankaluutta miehelle vanhimman tyttären harrastuksen takia. Olisiko heille sittenkin helpompaa tehdä vajaalla, kun tekijöitä ei tunnu olevan. Vai olisiko vielä helpompaa katsoa sinne peiliin taas kerran miksi niitä sijaisia ei innokkaana ilmesty...? Meno on välillä pahempaa kuin leikkikoulussa. Kuitenkin kyseessä on ihan aikuiset naiset. Enemmän kaivattaisiin miehiä tasoittamaan työpaikan henkeä ja miesten kanssa juoruilu kummasti vähentyy. ;)
Onneksi on niitä mukaviakin työpareja joiden kanssa huumoria ja naurua riittää ja työvuoro menee hyvinkin sutjakkasti. Ja kotiin lähtiessä kiitetään puolin ja toisin: kiitos tästä yhteisestä työillasta :)

Joillekin on hyvin vaikeaa ymmärtää että se hyvä henki alkaa jo ihan niistä alkeellisista käytöstavoista, tervehditään kun työpaikalle tullaan, eikä tuijoteta vain hiljaa hapan naamana.  Ryhmässä työtä on hankala tehdä, jos asioista ei pystytä sopimaan yhdessä. Suunnittelemaan miten työt yhdessä hoidetaan vuorossa.
Välillä tuntuu, että selässä pitäisi olla lappu: Hei, olen jo iso tyttö, sen kolmen kympin pahemmalla puolella ja kuuden lapsen äiti.  ;) Nimittäin kun hiukan taustoistaan valottaa, niin asenne muuttuu kummasti. Ja usein saan kuulla: Ai, luulin sinua parikymppiseksi keikkalaiseksi.
Pistää sitten kuitenkin miettimään että onko se kakskymppinen hoitaja jotenkin huonompi tai ala arvoisemmassa asemassa kuin se kolmi-nelikymppinen hoitaja..? Eikai hyvä hoito ikään katso?!  :D

Kuitenkin pitää aina muistaa, että siellä ei olla työkavereita viihdyttämässä vaan antamassa hyvää hoitoa potilaille. Ihan parhautta on kuulla potilaalta itseltään pieni kiitos siitä vuorosta, että on ollut mukavaa kun olen ollut vuorossa. Pitänyt hyvää huolta. Ja kysytään vielä koska tulen taas uudestaan? :) Eiköhän tämä taas kolmannen kerran tästä. Välillä vaan ärsyttää, kun töissä on kiva käydä, mutta sitten on tämä toinen puolikin, jossa aikuiset ihmiset leikkii hiekkalaatikolla ;)

 Talon ongelmaan ei mitään uutta. Ongelmaa selvitettiin taas torstaina. Kuviteltiin sen jo ratkenneen mutta ei. Viikonloppuna haju yltyi ihan kamalaksi. Onneksi olin töissä neljä iltaa peräkkäin, kummasti sai muuta ajateltavaa eikä talon ongelma pyörinyt kertaakaan mielessä. Mielenkiinnolla odotan kun tänne ilmestyy taas kerran joku joskus asiaa selvittämään. Tämän talon piti olla meidän unelma, ei murheen kryyni. Jatkuva murehtiminen saa kireää ilmapiiriä aikaiseksi välillä.
 Me ollaan asuttu täällä jo 4kk:tta, ylikin. Alkaa todella kiinnostamaan mitä tuo haju tekee tälle sisäilmalle?? Meidän perhe hengittää sitä jokaikinen päivä. Mitäköhän terveystarkastaja olisi mieltä hajusta?!
 Onko se syy siihen ettei tuo meidän pienin 9kk ole joulukuusta lähtien nähnyt tervettä päivää kuin muutaman päivän? Taas on aivan tukkoinen, räkäinen ja yskäinen ollut viime viikot. Korvatulehdusta ei sentään ole tullut. Me muut ollaan nyt säilytty suht terveinä jonkin aikaa.
Selvittely asian suhteen tuntuu olevan todella hidasta. Ollaan koitettu olla pitkämielisiä, mutta nyt alkaa todella tuntua että kaikella on rajansa. Ei me ihan loputtomiin jakseta odottaa. Ollaan kuitenkin maksettu tämä talo ja iso hinta siitä jo aikaa sitten. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että toisin olisin valinnut talon suhteen, jos olisin tiennyt mitä kaikkea tulee eteen...
Odottavan aika on pitkä ja koitan vaan toivoa että asia pikkuhiljaa ratkeaisi. Mutta milloin? vain luoja tietää...


Kuitenkin toivotan kaikille mukavaa alkuviikkoa!  :) Mulla on neljä "lorvailupäivää" tässä kotosalla, jotka ajattelin pyhittää siivoamiselle, pyykkäämiselle ja Sulon turkin hoitoon  ;) Niin ja tietenkin lasten kanssa olemiseen, sitä nyt ei varmaankaan tarvitse edes mainita kun se on niin itsestään selvyys.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

...että tällainen päivä :)

No ihan heti totean jo, ettei kerrassaan mitään uutta talon ongelman suhteen..olen jo aika kypsä koko asiaan.

Eilen olin töissä. Ja huomisesta alkaakin neljän päivän putki iltavuoroa. Kun on kaikenmaailman haluamiset mielessä, niin ei auta muu kuin tehdä töitä. Ja kun niitä riittää, niin kannattaa nyt sitten tehdäkin.

Aamupäivä vietettiin tyttöjen ja kuopuksen kanssa ihan kotosalla. Syötiin lounasta ennenkuin nelonen lähti kerhoon. Ai mitä meillä oli lounaaksi...? Ilmeisesti tortillaa ja päälle tutin lussutusta...?!  ;)


Iltapäivällä ei sitten mennyt ihan putkeen, niinkuin nyt tuntuu jo olevan kaiken kanssa. Meillä hajosi uusi pesukone väliaikaisasunnossa. Koneen sisältä tippui betonimöhkäle. Ilmeisesti valuvikainen kone, mutta sai sillä jatkaa pyykin pesua. No aikamme odotimme, melkein puoli vuotta, että saatiin ihan kotiin asti kodinkonekorjaaja. Saatiin siis takuuseen. No kun korjaaja sitten avasi koneen ja meinasi että alkaa sovittelemaan uutta Italiasta asti matkannutta betonimöhkälettä paikalleen, niin huomattiin että väärän mallinen. Okei, no ei ressiä. Tilaa uusi ja tulet sitten uudestaan joskus..
Ei ihan mennyt nappiin taas..mutta näinhän se aina menee meillä. Mikään ei onnistu kertaheitolla :)

Tänään  oli aikaa taas käydä lenkillä mun naapuri-ystävä- työkaverin kanssa. Käydään aina kun ehditään. Reilun tunnin lenkki heitettiin. Mies oli käyttänyt meidän koirat päivällä, niin jäivät lepäilemään kotiin. Mukaan lähti kamera eikä koira ;) Meillä on ihania pieniä hiekkateitä joilla on kiva kävellä. Pystymetsää ja laakeeta peltoo...  ;)



Ja koska meillä sulaa lumet hyvää vauhtia pihalla. Postista tuli sellainen Viherpeukalot lehtinen missä esiteltiin kaikenmaaliman kukkia ja pensaita, niin olis aika varmaan alkaa miettiä mitä kaikkea istuttelis sitten pihalle?  :)) Yhdessä sitä tyttöjen kesken selailtiin.
Jotain vaaleanpunaista taitaa tulla paljon ;) Siitä en vielä tosin ottanut selvää menestyykö ne tuossa meidän pihalla...?
Kunhan haaveilin..








IHANIA!  :))


Ja sitten meidän neljä vuotias, joka aina niin innostuu kaikesta, kuten äitinsä. Hihkaisi innoissaan:" Ja ÄITI mä tilaan PORKKANOITA!!"  :))))

 



Piti vähän korjata että ne porkkanat kasvaa ihan maassa, mullassa...  ;)

Nyt täytyy vaan alkaa opiskelemaan mitä tuonne voi laittaa ja mikä menestyy? Tosin itseni tuntien uhkaan tietysti suosituksia ja laitan vaikka ei menestyisikään. Aina pitää kuitenkin kokeilla ja saada nähdä omin silmin elääkö se kukka siellä vaiko ei? :D Viherpeukalo en ole ollut ikinä, mutta mistäs tietää millainen hortonomi minusta vielä kuoriutuu ;)

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tunnustus! :)

Ihka ensimmäinen sellainen. Ja kyllä sai hymyn aikaan! Ja fiiliksen, apua :D Mitä pitää tehdä. Olen kai sen verran kalkkis että en ole ollut ihan selvillä vesillä näiden suhteen..? ;)
Tunnustuksen saajan on...

§ kerrottava linkin kera keneltä tunnustuksen / haasteen sai
§ paljastettava seitsemän faktaa itsestään
§ laitettava tunnustus eteenpäin 15 blogiin

Tunnustus tuli siis http://helliahetkiakarpaloretkia.blogspot.com/  Ansukalta, johon tutustuin eräällä keskustelufoorumilla kun odotimme näitä meidän nuorimmaisia :) Perustin blogini ja Ansukka ilmestyi lukijaksi :) Tykkään hänen blogista, ihanasta ja hauskasta tyylistä kirjoittaa. Usein näen hauskat tapahtumat sieluni silmin ja hihittelen täällä koneeni ääressä. mutta aloitetaanpas sitten...

1. Tämä, ensimmäinen blogini. Nimi ja osoitekin muutettu kerran, erään elämäni kyttääjän ansiosta. Päätin kuitenkin jatkaa ja poistin muutaman postauksenkin. :) Välillä tulee hetkiä, että on tarve kirjoittaa. Minä, joka inhosi äidinkieltä koulussa AINA! :D Eli jos kielioppipoliisi toisesta lukemastani blogista huomaa jotain, niin syy on siinä :))

2. Olen ollut aina hyvin tarkka omista tekemisistä ja koitan tehdä asioita aina huolellisesti. Yhdessä vaiheessa huomasin olevani jo niin tarkka että jopa pyykit oli telineessä järjestyksessä rivissä niin, että jokaisen vaatteet oli peräkkäin.. Kai kuvittelin että siitä on jotenkin helpompi viikata kaappiin vaatteet? :D Nykyään annan mennä miten tulevat käteen pyykkikasasta. Enkä jaksa olla niin tarkka telineen pyykkijärjestyksestä, lähinnä naurattaa koko asia nykyään. ;)

3. Olen syntynyt -78 ja neljän lapsen perheestä keskimmäinen. Se sorrettu! :D
Hyvin aikaansaava ja itsepäinen lapsesta asti. Akvaarionvedetkin vaihdoin 10 vuotiaana ja huolsin oman marsuni 6 vuotiaasta lähtien. Muutin pois 18vuotiaana ja esikoisen sain 19vuotiaana. On tullut nähtyä ja koettuna kaikenlaista elämässä, sellaistakin jota ei olisi koskaan tarvinnut ehkä kokea. Elämä opettaa, mutta kaikkea ei kannata tehdä vaikeimman kautta..? Tätä koitan omille lapsille tolkuttaa.

4. Minusta piti tulla kampaaja, mutta saadessani erityislapsen minusta tulikin lähihoitaja. Ennen kouluun menoa haaveilin lastenhoitajaksi lastenosastolle. Kouluun hakiessani vähän huijasin haastattelussa että: Kyllä, voin tehdä töitä vanhusten parissa :)) En siis huijaile oikeasti ikinä, mutta siinä tilanteessa sanoin vaikka ajattelin hiljaa mielessäni, että en ehkä voisi ihan aikuisten oikeasti. Ei ollut mitään kokemusta vanhoista ihmisistä, omat isovanhemmat olivat melkein kaikki kuolleet ja ainutta, vaaria näin tosi tosi harvoin. No lopulta erikoistuin vanhuksiin :D Oikeissa töissä olen akuutilla vuodeosastolla. Välillä käynyt muuallakin, mutta aina palannut takaisin. Meillä hoidetaan monenlaisia potilaita ja ihan kiva paikka. Tykkään työstäni paljon. :)Tulevaisuudessa olen päättänyt lähteä opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Sen aika ei ole vielä, sitten kun lapset ovat isompia.

5. Mieheni tapasin 2005. Ja meidän ensi treffit oli pulkkamäessä :D En tiedä mikä silloin tuli mutta sovimme treffit ja otin 2 lastani mukaan. Ikinä en ollut lapsia sillä tavoin sotkenut mieskuvioihin, mutta sillä kertaa se tuntui hullulta mutta hyvältä idealta. Ja näyttää edelleen siltä että oli :)

6. Meillä tehdään yleensä nopeita ratkaisuita ja valintoja. Tontista tarjottiin siltä seisomalta, auto vaihtuu jos siltä tuntuu, huonekaluvalinnat on nopeita myös, kiitosta saatiin Maskusta ja takkaa valittaessa että oltiin helppoja ja nopeita asiakkaita. Koskaan ei kyllä kaduta, vaikka mitä ostais ( paitsi jos ostos ei ole kunnossa, kun paketin aukaisee) :) Jos johonkin pitää saada matto, niin tilaan vaikka netistä samantien. Olen kyllä harjoitellut kärsivällisyyttäkin ja osaan olla kärsivällinen ;) Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse loputtomiin pohtia tai harkita.

7. Mikä on elämässä tärkeintä ja rakkainta? Omat lapset ja mies, meidän perhe! Ja vihdoin minulla on mies jolle perhe on tärkein, arvostan hänessä sitä todella paljon. Eletään siis hyvin perhekeskeistä elämää, oliko yllätys..? ;) Minulle ystävät on myös todella tärkeitä ja rakkaita. Saan olla kiitollinen että minulla on tällainen perhe josta jo nuorena haaveilin, ihana talo, lemmikit ja ympärillä hiljaista ja vain muutama naapuri. Ja saan olla kiitollinen, että kaikki elämässäni on niin hirmuisen hyvin, sillä toisinkin voisi olla.


Siinäpä niitä :)

Ja haluan antaa tämän tunnustuksen eteenpäin kahteen blogiin eli Lauralle  http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com/  .Häneen tutustuin myös samaisella keskustelupalstalla kuin Ansukkaan :) Ja Laura taisi olla ihan ensimmäinen lukijani? :))
 Lauralta saa hyviä kirjavinkkejä ja muutenkin oikein kaunis blogi ja ihania kuvia. Kiva seurata mitä milloinkin ovat puuhanneet pikku R:n kanssa  :)

Ja toisen Sabuskalle  http://eliksiiri.blogspot.com/
Hänen blogiin eksyin googlen kautta hassulla hakusanalla, kommentoin kerran jos toisenkin ja jäin lukijaksi. Ja totesin jo muutamaan kertaankin että elämä on ihmeellinen :) Ihana blogi, kaunis koti ja ihminen  perheineen :)

Sattuu ja tapahtuu :)

Taloasioiden kanssa ei juurikaan yhtään mitään uutta. Odotellaan taas josko joku ottaisi yhteyttä vai pitääkö tässä itse ottaa yhteyttä taas...?!

Naistenpäivänä mies yllätti. Siis todellakin yllätti, kun en itse muistanut koko päivää. Aamulla kaivoi selän takaa paketin ja paketin sisältä löytyi tällaista :) Ja kyllä tykkäsin :))



Meidän kuopus on tosissaan lähtenyt liikenteeseen. Yläkertaan menevät portaat kiinnostavat enemmän ja enemmän. Tukea vasten nousee polvilleen ja oli sitten saanut mustan silmäkulmankin aikaiseksi lauantaina kun olin töissä. Eilen harjoitteli konttausta. Omalla hieman erikoisella tyylillään ;) Takaosa konttausasennossa, masu irti lattiasta, mutta etupää kyynärpäiden varassa. Ja eteenpäin mentiin huimaa vauhtia ;) Ja ÄITIÄITIÄITIä huudellaan <3






Ja tänään saatiin iloisia vauvauutisia. Ystäväni koira sai pentuja, 6  ihanaa palleroista   :) Keskusteluja olemme käyneet aiheesta sijoituskoira ja miehen aloitteesta (taitaa olla jonkun sortin vauvakuume??) Viime kerralla rakennettiin tätä taloa joten aika ei ollut sopiva. Jos ei tästä pentueesta, niin ehkä sitten kolmas kerta toden sanoo. Jää nähtäväksi? :) Tämä pentue kiinnostaa itseäni kovasti koska pidän mammakoirasta :) Tästä sitten enemmän jos on kerrottavaa jossain vaiheessa enemmän :)

Muuten ihan tavallinen viikko ollut. Töissä kävin lauantaina ja tuli tilanne että sydänfilmiä piti ottaa aika nopealla aikataululla. Hetki piti miettiä, että jaahas?! mutta filmi saatiin.  :) Ajattelinpa että tiettyjä asioita voisi kirjata itselleen muistiin pieneen vihkoseen. Viisi vuotta sitten näin ja käytin konetta viimeksi, joten niin se vaan unohtuu, vaikka kuvittelee tuntevansa kaikki asiat kuin omat taskunsa...
Kotona ollessa jotenkin onnistuu nollaamaan päänsä näköjään täydellisesti. Työkaveri tuosta naapurista ajatteli kaivaa koulukirjat esiin ja opiskella ennenkuin palaa töihin takaisin :D

Tänään käytiin jumppailemassa temppujumpassa nelosen kanssa. Mukavaa oli. Olisin kyllä toivonut jumppamummolta vähän vauhdikaampaa alkujumppaa, mutta ehkä ensikerralla sitten :)

Hyvää alkuviikkoa kaikille!  :)

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Nopeaa toimintaa! :)

Eilen odotti iloinen yllätys pihalla, kun kurkkasin ikkunasta ulos. Pihaan oli ajanut RG-talotekniikan auto ja samantien soi ovikello. Kaksi asentajaa ovella! :) Olin iloisesti yllättynyt, sillä odotimme asennusta vasta ensi viikolle :)  Jonkun aikaa siinä meni että saivat homman tehtyä.
Illalla meinasi minulla nousta tukka päässä pystyyn. Haju ilmestyi taas! Se kuitenkin hävisi pikkuhiljaa eikä ole tänään ilmaantunut. Kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla jo tullut tänään koska pakkasta riittää, pesin pyykkiä ja käytin liesituuletinta. Ei näy ei kuulu :)) Kyllä se vaan taisi olla siitä puuttuvasta lisäosasta nyt kyse.
edit: Iltakuuden jälkeen totesin, että ei auta muu kuin enää itkeminen, kun ei nauratakaan koko asia.. ei tarvi varmaan kirjoittaa mikä TAAS tuli ja mikä täällä pyörii edelleen ilmassa ja klo on 21... Eli ei auta osan asennus. Mikäköhän sitten auttaa..? Veikkaan että äkkilähtö vaikka Nevadaan, jotta itsellä säilyis järki.. Voin sanoa että kohta tulen hulluksi tuon hajun kanssa!
No ainakin yrittivät korjata ja nopeasti, jos ei muuta.
Ja meillä oli sitten totaalinen pommi räjähtänyt täällä sisällä.  Vähän hävetti kun pientä sekasotkua oli siellä täällä. Leluja levällään ja koirien ja kissojen karvoja joka paikassa, kun aurinko taas tulvi sisälle niin kivasti  :D No, eiköhän jokaisella joskus ole huusholli pommin jäljiltä..? ;)

Mä olen aina jaksanut luennoida äideille siitä kuinka on vaan opeteltava olemaan armeliaampi itselleen. Itse olen tainnut sitten onnistua näinä viime vuosina jo niin pitkälle omassa armeliaisuudessani koskien  jatkuvaa siivousta, että tänään oli jo ihan pakko tarttua imuriin kunnolla. Villakoirat vilisi jo nurkissa! Tosin tuntuu että meidän lemmikit meinaavat kai kaljuuntua tänä vuonna? Karvaa lähtee kaikista ihan hirvittävä määrä. Heitin myös peitot ja pikkumatot partsille tuulettumaan. Ja kohta pitäisi vielä laittaa lakanat sänkyihin, pestä lattiat, pyyhkiä pölyt ja kaiken maailman lasten rähmänäppijäljet, joita siis tässä huushollissa kyllä riittää.

Eiköhän sitä vaan ole pakko lähteä takaisin hommiin taas! :)

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hei...nyt saa huokaista...? :))

Tänään oli kyllä pitkästä aikaa stressaavin aamu. Viime yönä ei uni tullut. Ehkä joskus yhden jälkeen nukahdin? Jännitin kovasti sitä, kun meille oli tänään tulossa LVI mies tutkimaan hajun syytä. Juteltiin omista havainnoista milloin haju tulee jne. Hän osasi kyllä asiansa tai uskomme hyvin vahvasti niin.  :)
 Vastaus tuli nopeasti miksi meillä haisee kummallinen haju. Haju tulee kun pestään pyykkiä vaikka kolme koneellista, monta ihmistä käy suihkussa peräkkäin tai viimeisimpänä tajuttiin, että haju tulee kun liesituulettimen pistää päälle. Välillä tuntui, että haju leijui täällä kokoajan, välillä lievänä ja toisinaan hyvin voimakkaana. Joskus vessaan mennessä ihan kävi henkeenkin. Muutamana iltana täällä asuessa minulla on ollut hiukan hengenahdistusta. No siihenhän voi olla syy mikä lie, ihan vaikka huono hb:kin? Olen siis avannut ikkunat makkarissa sepposen selälleen ja hengitellyt raikasta ilmaa keuhkoni täyteen. On vaan ollut tunne että nyt loppuu happi!

Hajuongelmasta ei voi syyttää D-taloja eikä edelleenkään syytetä :) Voidaan syyttää meidän perhekokoa!  :)  Sitä ei ilmeisesti muistettu huomioida silloin joskus. Ja kuten aiemminkin olen todennut, monissa asioissa sattuu vahinkoja, niinkuin tässäkin. Ja pääasia on että D-talot korjaavat ongelman :)

Meillä kun on 8 hengen perhe, niin jokainen voi vaan kuvitella kuinka paljon täällä pestään pyykkiä, käydään suihkussa, valutetaan ylipäänsä vettä ja tehdään ruokaa..? Siis verrattuna sellaiseen tavis 4-5 hengen perheeseen.

Meillä on hyvä ilmanvaihtokone joka on herkkä. ja kun se huomaa, että kosteuttaa ilmaantuu, se alkaa tehokkaasti sitä poistamaan. Se katkaisee myös samalla tuloilman. Ja koska meidän vedenkäyttö on älytöntä joinain päivinä, niin laite huutaa jo hoosiannaa ja imee sitä ilmaa kaikkialta mistä sitä vaan voi saada. Viemäreistä, varmaan tuolta talon altakin asti (mun epäilys, tätä ei sanonut täällä käynyt miekkonen ainakaan mun muistaakseni), ehkä jopa tosta pihalla olevasta kakkalaitoksestakin, vaikka ei ole suoranaista sontakatkua. Ja kun mä lopulta alan tehdä ruokaa, laitan liesituulettimen täysille, niin katku syöksyy vessasta ulos ja leviää talon alakertaan.

Ja se mikä tähän auttaa on etuvastus (muistelisin näin :)  ), joka meille asennetaan ensi viikolla  kunhan asentaja kerkiää meille asti.
Ja tämä ongelma siis esiintyy yleensä talvella ja vallan kun lämpötilaeroja tulee pakkasissa. Ja näinhän se meillä meni. Pakkasella lemus ja plussan puolella katosi päiviksikin. Kesällä tuskin olisi ilmestynyt ollenkaan? Talven tullen olisi taas hiipinyt seuraksemme. ;)
Ja tiedoksi sitten niille, jotka jaksaa D-taloja edelleen haukkua. Tällaista voi ilmaantua ihan minkä talotoimittajan talossa vaan ;) Niin ja tällaista kun tapahtuu, niin voimme olla varmoja että talomme on tiivis, eikä lämpö karkaa harakoille  ;)

Ja miksi musta on tuntunut muutaman kerran että happi loppuu? Siksi että meillä on käynyt vaikka koko perhe yks toisensa jälkeen suihkussa illalla, pesty monta koneellista pyykkiä. Ja viimeiset suihkut siis just ennen nukkumaan menoa. Ovi kiinni makuuhuoneessa, tuloilma katkeaa.  Ja mulla happi loppuu, ei miehellä.

Niin ja putket katsottiin viemärikameralla. Ja virallisten tarkkasilmäisten valvojien (neitien 2 ja 4v sekä kuopuksen) läsnäollessa todettiin ehjiksi kaikista liitoskohdista sekä puhtaiksi esimerkiksi rakennusaikaisesta jätteestä tai sorasta  :))

Ja kun jokainen vähän päätään käyttää, niin vika on pakko olla tässä ja ensi viikolla mahdollisesti elämme hajuttomassa unelmassamme onnellisina! :))

Olen niin iloinen!  Sen kaiken, niiden ihan hullujen ajatusten jälkeen. Vika todella on pieni ja korjattavissa, eikä tietenkään maksa meille mitään ylimääräistä. Jokainen kuitenkin ymmärtää varmasti sen huolen määrän mitä se lopulta aiheutti. Tässä kun ei ole kyse mistään muutamasta eurosesta vaan sadoista tuhansista..

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Meillä lähti nyt ainakin hyvä viikko alkuun. :)

ps.. Meidän poika juo Neocate maitoa ihan "hulluna"! :)) Koskaan elinaikanaan ei ole juonut noin hyvin pullosta maitoa ja tuollaisia määriä. Me ollaan kyllä kohta vararikossa, koska maito on kallista. mutta joskus elämä vaan on.. kaikkea ei voi mitata rahassa. Ainakaan pienen miehen hyvää oloa. ja parempia öitä :)
Koitetaan saalistaa maitoa halvemmalla netin kautta näin alkuun ja mietitään vielä tarvitaanko tässä välttämättä altistusretkeä lääkäriin joka maksaisi kuitenkin sen 400? Vai uskaltaisiko siirtyä 1vuotiaana jo riisimaitoon? Siitäkin kun on erilaisia mielipiteitä voiko vaiko eikö?

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Meidän taiteilija :)

On jo pitänyt esitellä monta kertaa meidän vanhimman tytön (12v) piirroksia. Piirtää siis vapaalla kädellä ja käy kerta viikkoon kuvataidekoulussa toista vuotta.

Innostus piirtämiseen alkoi jo varmaan alle kolmivuotiaana. Muistan ensimmäisen taideteoksen jonka hän piirsi tunteja käyttäen lattialla suurelle paperille. Se oli täynnä avonaisia sateenvarjoja joilla kaikilla oli erilaiset ilmeet, silmät ja suut. Se oli jotenkin tosi hellyttävä. :) Ja se on vielä jossain varaston laatikossa missä on ehkä sata muutakin piirrosta ;)

Seuraavaksi hän aloitti hassunkuriset  piirrokset nelivuotiaana. Pikkutarkkaa piperröstä. Erilaisia ihmisiä ja eläimiä. Kaikilla oli yhteistä isot silmät ja mielettömän pitkät ripset ja kynnet! :D Nekin on varastoituna. Harmi kun en pystynyt kuvaamaan niitä nyt tähän.

Hän on opetellut ihan itse. Lainasi kirjoja ja osti myös itselleen niitä.
On uskomatonta miten hän on kehittynyt vuosien varrella. Haluankin teille kaikille lukijoille näyttää muutaman piirroksen :) On ottanut myös netissä olevista kuvista mallia näihin.

Alimmaisena myös ensimmäinen kuvasta piirretty muotokuva.



















lauantai 3. maaliskuuta 2012

Shoppailua :)

Tänään lähdin ystäväni kanssa shoppailemaan lapsille hiukan uutta vaatetta. Vaatteet käy taas kaikilla pikkuhiljaa pieneksi ja muutenkin on kiva saada vähän uuttakin :)

Mielestäni tuli ihan hyvä saalis n.170€ ja kaikille jotain..

Pikku Pötkylälle muutama body, verkkarit, paita ja parit sukat  (kaikki h&m).



Kaksivuotias tyttöni sai muutamat leggarit (Lindex), joista farkkuleggarit (h&m) oli ihan ykköset! :) Kolmet sukat (Lindex) ja kahdet verkkarit (Lindex).


Nelivuotias sai myös leggareita, verkkarit ja paidan (kaikki Lindexistä). Hiuslenkkejä (h&m) ostettiin myös 28kpl. Johonkin katoava luonnonvara meillä. Olen ostanut varmaan elämäni aikana yli 1000 hiuslenkkiä, enkä yhtään edes liioittele! :D


Kymmenen vuotias tyttö sai  housut (h&m), pari paitaa (Lindex) ja sukkia (Lindex).


Tytöille 4v ja 2v yhteiseksi leikkeihin uusia hörselöitä ;) Näitä meillä on jo muutamat joten maltilla ostin.. Luulenpa vaan että 4v haluaa ehdottomasti pukeutua tuohon balettipukuun kun mennään temppujumppaan maanantaina.. :D


Esikoinen sai harmaat ja ruskeat housut hentsusta. Siellä oli kaikki housut -25%. Vielä ostan, kun kelpaa onneksi halvat housut. On ehdotellut 100€ housuja ja hinta siis merkin mukaan, mutta en ole suostunut vielä. Menee samantien puhki, kun rullalaudan voi kesän alussa kaivaa esiin.

Vanhin tyttö sai yhden kivan paidan hennesistä. Valkoinen jossa pinkkejä raitoja. Hänelle on ostettu niin paljon lähiaikoina että muuta tarvetta ei ollut. En ottanut noiden vanhimpien vaatteista kuvia, kun menivät päälle. Ei olisi ehkä ymmärrys enää riittänyt siihen, että äidin olisi pitänyt kuvata ensin vaatteet..  ;)


Miehellekin ostin jotain  :)


Ja minä sain, mitäs muutakaan kuin kukkia :)


Ja tässä vielä toisetkin. Kuvassa näkyy hieman vanhaa pöytää, joka sai siis uuden värin. Projekti ei ole vielä valmis. Tarvis taas viikonloppuun lisää tunteja :)


Neilikat on vaan niin kauniita! Ja yllättävän pitkään säilyvät kauniina kun välillä hiukan leikkaa ja vaihtaa vettä. Helposti kaksi viikkoakin.  :)

Buzzadoriin tein loppuraportin. Olin siis ensimmäisessä kampanjassa mukana. Loppuraportin teko oli helpompaa kuin odotin :) Meille ostettiin kyseistä hoitoainetta, koska todettiin se tosi hyväksi. Ilokseni olen kuullut että buzzaamani henkilöt, ystävät ja työkaverit on olleet tosi tyytyväisiä tuotteeseen :) Kehuja on tullut tuoksusta ja siitä että hoitoaine todella teki hiuksista helposti harjattavat, pehmeät, poisti sähköisyyttä ja erittäin kiiltävät. Vaikka suunnitelmani ystävänpäiväkahveilla buzzata tuotetta ystäville menikin influenssan takia mönkään, niin lopulta onnistuin jakamaan kaikki eteenpäin. Buzzasin kahvipöydässä, naapurilleni meidän pihalla :D, töissä pukuhuoneessa ja töissä kahvipöydässä. Kiinnostus oli suuri tuotetta kohtaan ja jopa yhtenä iltana sain soiton töistä, että olisiko minulla vielä niitä näytteitä tehohoitoaineesta?! Ja kehuja tuli sen toimivuudesta. Moni on suositellut tuotetta kuulemma omille ystävilleen. Oikein mukava kampanja ja oli kiva osallistua siihen! Buzzaus on helppoa ja kivaa! :) Ja suosittelen Doven nourishing oil care tehohoitoainetta kaikille joilla vähänkään pakkasen rasittamat hiukset.