lauantai 16. kesäkuuta 2012

synttäreitä, tutkimuksia ja sairastelua...

Viime lauantaina meillä vietettiin kuopuksen 1v synttäreitä. Olin sen verran kunnossa että jaksoin laittaa kakkua. Muuten sitten tarjoiltiin valmista. Tuntuu oikeasti jotenkin haikealta että meidän pikku mies täytti jo vuoden. Hän on virallisesti nyt taapero!
Neuvolassakin käytiin ja saatiin uudet mitat 75,5cm ja 10,6kg. Kasvu hieman hidastunut jota arveltiinkin tapahtuvan. Poikahan kasvoi alkuun hurjaa vauhtia. Olen niin kiitollinen näistä kaikista rakkaista lapsistani. Miten ihania lapsia olenkaan saanut  <3


Poika kävelee vielä tukia pitkin ja konttailee. Toki vielä ryömiikin vinhaa vauhtia :) Tänään kovassa kuumeessa päätti aloittaa harjoittelut ilman tukea seisomiseen! :D Veljensä aikoinaan nousi tukea vasten 40asteen kuumeessa :D

Kakuksi tein tällä kertaa ensimmäistä kertaa kinuskikakkua. Tein yhden jos toisenkin kerroksen kinuskia. Ensimmäinen kerros ei ihan riittänyt. Kukaan ei kyllä valittanutkaan että kinuskia oli vähän tuhdimpi kerros tällä kertaa. Sisään pistin vadelma/tuorejuusto/kermaseoksen ja toiseen väliin tummasuklaa/tuorejuusto/kermaseoksen. Pursotuksiakin kokeilin vähän uutta (minulle siis) ja lopputulos oli ihan ok.Tekstit tein valkosuklaalla ja kukat oli pikasesti tehty vaahtokarkkimassasta ja sprayasin vielä vähän hohdetta niihin. Pikanen kakku kun meni niin viimetinkaan jaksanko synttäreitä edes laittaa. Maistui kyllä kaikille ja jopa minulle itselleni. :)


 Vieraina meillä oli vain kummit ja sukulaisia muutama ja yksi rakkaimmista ystävistäni. Pienet ja kivat synttärit. ihania lahjoja sai myös meidän poika. :) Vaatteita ja autoja. Kyllä poikien äidit tietää mistä pojat tykkää!



Meidän talossa tehtiin myös sisäilmamittaukset ja alustavien tutkimusten mukaan meillä ei ole hometta!  :) Kuitenkin tutkimusten mukaan ilmassa on runsas määrä bakteereita! Se selittänee sen miksi me sairastellaan?? Vielä odotellaan lopulliset tutkimustulokset. Ilma on kuulemma kuin vanhassa talossa...ei nykyaikaisessa. Ja meillähän jauhaa kokoajan ilmanpuhdistia talossa. Vielä edellisenä yönäkin oli päällä koska minä en olisi voinut varmaan hengittää täällä muuten.
Mun hengitysoireet on rauhoittuneet. Johtuneeko siitä että koivu rauhoittui vai mistä lie. Puriko antibiootti keuhkooireisiin. Tilalle saatiin taas uusi tauti kuitenkin. Tämä tuntuu jo ihan uskomattomalta. Kuume nousi kahdelle nuorimalle keskiviikkona. To.pe välisenä yönä heräsin siihen että olin ihan kauhean kipeä joka puolelta ja kuume nousi. Kurkkuun sattui ihan kauheasti. Olin jo hakenut lisää sairaslomaa tiistaina, koska en kertakaikkisesti jaksanut enää mitään. kauppareissu oli tosi uuvuttava ja parin tunnin kyläreissukin. Olin siis tulossa kipeäksi. Eilen kävin vielä illalla päivystyksessäkin. Lepopulssi on koko viikon huidellut satasen tietämillä ja tänään oli letkeet102 levossa. Otettiin taas kerran sydänfilmiä ja sen perusteella pitäisi olla sydän kunnossa. Ruoka on alkanut maistumaan vähän liiankin hyvin. tuntuu että kokoajan tarvii jotain syötävää mutta paino laskee vaan. Seuraavaksi siis maanantaina kilpirauhaskokeet, ettei vain tämä jatkuva sairastelu olisi vielä kilpirauhasestakin peräisin..?
Todella noloa oli taas soittaa töihin, että sairasloma jatkuu. Minä kun en normaalisti ole koskaan poissa töistä. Olen ravannut lääkärissä nyt enemmän kuin kymmenen vuoden sisällä.Toivon niin hartaasti että tämä loppuisi joskus.Toivon että lapset saisivat olla terveinä!
Kaikki pihahommat ja talon maalaus seisoo. Minusta ei oleollutlasten kanssa yksin olijaksi. Mies on joutunut hoitamaan tätä sairaslaitosta. Luojan kiitos miehelläni on koko kesä lomaa, elokuuhun asti!


Sellaista meille.odotellaan nyt lopulliset tutkimustulokset ja ihmetellään sitten mitä tapahtuu...??

Ihanaa kesäkuun jatkoa teille kaikille!

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Mukana Buzzadorin mannavanukas kampanjassa :)

Päästiin mukaan Buzzadorin mannavanukas kampanjaan :) Buzzador lähetti meille 10 x 4kpl Nestlén Jogolino mannavanukkaita. Heti lapset halusivat maistaa niitä ja kylään toki kutsuttiin myös naapurin lapset.

Mannavanukkaat on mainio välipala ilman säilöntä- ja väriaineita. Säilyvät myös huoneenlämmössä avaamattomina. Meillä ne meni kyllä ihan herkutteluun :)) Kaikki koemaistajat hihkuivat intopinkeenä lisää. Taisi olla oikein hyvää. :)
Mannavanukkaat sopivat 12kk -> ja meillä ne maistuivat jopa 10vuotiaallekin. Naapurin äidit buzzattiin samantien. Ja vanukkaat lähtivät koemaistoon samantien.  Mainio pikku välipala myös raksalle totesi naapurin äiti, jotka rakentavat vielä. Aina tuntuu kuulemma pojalla olevan nälkä ensimmäisenä kun raksalle saavutaan.




Kuva kertoo varmaan totuuden parhaiten..?? :)

Tänään tuli myös mukavaa mailia. Meidät on valittu mukaan Piltin maitojuoma kampanjaan. Innolla odotamme pakettia saapuvaksi. :)

Toimin siis buzzadorina, joka on minulle täysin ilmaista ja hauskaa puuhaa. Testaamme erilaisia tuotteita ja kerron niistä ystävilleni tai vaikkapa työpaikalla. ja jaan heille sitten omat tuotenäytteet testaukseen. Olen ollut nyt muutamassa kampanjassa mukana ja kokeillut Doven tehohoitoainetta, Vanish tahranpoistoaineita, nyt näitä mannavanukkaita sekä seuraavaksi tuo piltin maitojuoma tulossa. Raportoin Buzzadorille buzzattuani salamaraportilla joka on helppoa ja nopeaa. lopuksi teen vielä loppuraportin ennenkuin kampanja päättyy. Mihinkään kampanjaan ei ole pakko osallistua, vaan päätän itse mihin haluan osallistua mahdollisesti ja odotan sitten vastausta olenko päässyt mukaan kampanjaan. Haen vain tuotteet sitten postista.

Hauskaa viikonloppua!  :)

Huomenna meillä juhlitaan viimein pienen pojan ensimmäisiä synttäreitä pienellä porukalla.

torstai 7. kesäkuuta 2012

Ehkä se elämä taas voittaa pikkuhiljaa..? :)

Tässä kun on viikkotolkulla ollut huonossa olossa ja välillä vähän liiankin huonossa olossa, niin tänään pitkästä aikaa tuntuu siltä että voi tässä vielä parantuakin..? :)

Kun taas kerran menin lääkäriin ja pyysin että vielä tutkittaisiin miksi mulla ei henki meinaa kulkea, yskittää ja olo oli jo tosi heikko? Niin otettiin vielä liuta verikokeita, joista sitten löytyi vielä kaiken päälle mykoplasma tartunta ja tuore sellainen. Täytyy sanoa että on harvinaisen kettumainen tauti! Vetää olon ihan lopullisen huonoksi. Ei jaksa kertakaikkisen yhtikäs mitään. Pesin yhtenä iltana 2v:n iltapesut ja seuraavaksi lojuin jo sohvan pohjalla. Se saakelin taudin vihulainen oli tehnyt jo anemiankin minulle :/ Rautakuurille ja päälle tosi vahva antibioottikuuri. Söin sitä ja tuntui kahden päivän jälkeen että kylläse siitä alkaa talttumaan. Kolmantena päivänä olo alkoi muuttua huonommaksi. Tuntui että siitä vaan seuraavana päivänä olo muuttui vielä kurjemmaksi. Sokerit tuntui laskevan parin tunnin välein, heikotti ja väsytti entistä enemmän. Kurkku tuli tosi kipeäksi, ihan kuin raastinraudalla olisi sitä kaivettu ja henkeä ahdisti aina vaan enemmän. Kuudentena päivänä soitin lääkärille ja tuli käsky lopettaa kuuri. Teki enemmän hallaa kuin hyötyä jos olisi jatkettu. Se kuusi päivää oli jo tehnyt tarvittavan tehtävän. Seuraavana aamuna oli vielä kamala olo, pyörrytti ja heikotti ihan hirveästi. Menin taas kerran lääkäriin. Oireet todettiin että lääke ei sopinut minulle, kas kummaa oliko yllätys tämäkään?? Sattuipa sopivasti olemaan kunnan entinen ylilääkäri. Ja häntä kyllä alkoi kiinnostamaan tämä oireiluni. Kyse on todella mykosta, siitepölyistä ja mahdollisista muista allergioista. Totesi tämäkin herrasmies että entisellä työpaikallani on sisäilmaongelma. Hän ei itse ole koskaan vuosien aikana siellä oireillut mutta tietää monia jotka ovat. Kyseli myös ihan meidän perheen asuinolot lämmitysmuotoja myöten. Oltiinko raksalla koskaan katsomassa paikkoja kun taloamme rakennettiin. kerroin sitten että sisäilmanäytteet oli juuri otettu. Totesi vaan että jos olen altistunut työpaikallani sekä kotonani mahdollisesti, niin tämä kauhea kaaosmainen kevät johtunee niistä. Olen herkistynyt monelle muullekin. Tuli vihdoin passitus allergiatesteihin: eläimet, jyrsijät, homeet ja pölyt. Siitepölyt vasta syksyllä, nyt ei kannata niitä testata. Ensi viikolla menen antamaan näytteet niistä ja mykosta sekä hb:n.
Meillä varmasti muutkin sairasti tuon mykon, mutta selvisivät siitä viikkojen yskällä. Minun kohdallani se hyökkäsi keuhkoihin asti. Tässä menneillä viikoilla selvitettiin jo astmankin mahdollisuus mutta sitä ei onneksi ole. Puhallan reippaasti paremmat tulokset minun kokoiselleni. :)

Taloasioista sen verran että viime viikolla saatiin yllärinä soitto, että tulisi iltavieraita piipahtamaan DT:lta. Minä hieman heikossa olossa täällä, mutta tulipahan niillä sitten käytyä täälläkin. On luvattu tutkia ja korjata. Tehdään vielä vesipainekoe. Jos sillä vaikka selviäisi vessan hajuongelma?
Sisäilmanäytteet ja rakennenäytteet otettiin eilen ja viikon päästä saadaan alustavat tutkimustulokset. Kahden viikon kuluttua lopulliset. Koitan ajatella asiasta että koira on vasta "häntää heiluttanut", toivottavasti ei löytyisi kuitenkaan mitään vakavaa. Kuulemma on ollut samanmoinen tapaus tässä lähinurkilla. Perheen äiti sairastellut, mutta sisäilmanäytteet kuitenkin oli olleet puhtaat. Meillä jauhaa kuitenkin hyvät ilmanpuhdistimet talossamme.

Buzzador muisti myös meitä mukavalla kampanjalla :)) Saimme 10 x 4kpl mannavanukas pakettia postista. Arvatkaa vaan pistikö kukaan lapsista hanttiin kun niitä piti alkaa maistelemaan? ;) Hyvin maistui ja yhdessä kuorossa huusivat josko saisi vielä lisää :)) Siitä enemmän seuraavassa postauksessa.

Hyvää loppuviikkoa kaikille! :)