sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Rippijuhlat







  

Syntymästäsi on pieni hetki...tuntuu siltä. Vaan nyt on alkamassa aikuisuuteen retki. Aja sitä polkua harkiten, kaasutellen, jarrutellen, tutkien ja harkiten. Ennenkaikkea Onnellisesti Eläen.



Meillä juhlittiin tänään ensimmäisiä rippijuhlia. Tästä puhuttiin jo muutama vuosi sitten, että kohtahan sitä onkin jo rippijuhlat ja nyt ne sitten jo olivatkin!
Eihän siitä ole kuin pieni hetki, kun esikoinen syntyi..  :)

Kirkkoon lähtivät aikaisemmin aamusta esikoinen kummin kanssa. Minä, mieheni ja kaksi siskoa mentiin sitten hyvissä ajoin perästä. Siis tällä kertaa oltiin jo todella ajoissa! :) Muut jäivät mummin kanssa kotiin odottamaan. Kirkko kesti reilun 1,5tuntia, joten pieni mies olisi varmaan pitänyt oman messun siellä ;)




Tässä poistutaan jo kirkosta. Tytöt hyppivät mekkojensa kanssa.
En viitsi laittaa enempää kirkkokuvia kun niissä paljon muitakin ihmisiä.

Tarjottavissa auttoi ystäväni tällä kertaa. Täytin kakun ja hän koristeli. Tein myös juustokakun ja hän koristeli senkin. Lisäksi saimme muutamaa erilaista salaattia, kinkkupiirakkaa, raparperi/kinuski piirakkaa, suklaa piirakkaa, coctailpiirakoita ja vaahtokarkkeja.
Kaikki oli taivaallisen hyvää! :) Meinasin ihan unohtaa ottaa kuvan, kun niin kiirrellä oli päästävä pöytään :)




Juhlien nuorin vieras oli tyttäremme kummin pikkuruinen poika ja ikää vasta 1,5kk. <3



Tämä ilopilleri meni päiväunille hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa ja päätti nukkua posottaa pidemmän kaavan kautta. Heräsi sitten kun ensimmäiset vieraat tekivät jo lähtöä. Pikku mies sai olla ihan vaippasillaan sillä me saimme "nauttia " helteestä ja poika oli jo valmiiksi litimärkä hiestä herättyään. Joten valkoinen paita ja sammarit sai sitten jäädä laittamatta. Mutta eipä ketään näyttänyt haittaavankaan :D


Ja tässä vielä äiti ja sen rakas poika <3

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pikainen heinäkuun päivitys :)

Tässä onkin hurahtanut yli kuukausi viime päivityksestä..

En ole ehtinyt, jaksanut enkä oikeestaan varmaan edes viitsinyt. Näin rehellisesti sanottuna.

Terveenä ollaan nyt pysytty, lukuunottamatta kolmosen ihottumaa, joka levisi vähän joka puolelle tyttöä. Se aiheutti aikamoista stressiä tässä. Alkuun näytti märkimätöltä märkäruvelta. Aikamoisia paksupintaisia kellertäviä laikkuja teki iholle. Kolme kertaa sitä ihmeteltiin arvauskeskuksessa. Syötettiin pari kuuria ja voideltiin. Se senkun villiintyi. Neljäs osoite oli ihotautilääkäri, joka totesi parin minuutin katselun perusteella sen olevan a-streptokokin jälkitila. Saatiin oikea kortisonirasva ja ohjeeksi pari viikkoa käyttää sitä ja ottaa aurinkoa ilman aurinkovoiteita. Muutenkin tehokasta ihon rasvausta. Ja tarttuvaa sorttia ei sitten ollut. Vaikkakin minä lähes hysterian partaalla pesin vaatteet korkeissa lämpötiloissa ja desifioitiin kaikkea mahdollista mihin tyttö koskee.  :D Kolmen voitelukerran jälkeen ihottuma oli vaikea edes erottaa terveeltä iholta :) Ihmeellisiä ovat oikeat rasvat :)

Töissä olen käynyt ja viihtynyt ihan hirmuisen hyvin! :) Kiva paikka, ihanat asukkat ja mahtavat työkaverit! :) Kyllä se niin on että ns. raskaskin työ tuntuu paljon helpommalta hyvässä seurassa. :)
Ainut mikä on harmittanut on se että aika paljon on ollut 5 ja 4 illan putkia vain yhdellä vapaalla eikä oikeen kerkeä mahduttaa kaikkea haluamaansa siihen yhteen vapaaseen. Taas alkaa neljän putki ja siinä olisi sitten mun kesätyöt tehtynä. Tosin työt jatkunee kuitenkin, varasin jo 3 vuoroa joista uupui tekijä :) Lomaa koitan pitää siis elokuussa muutaman viikon ja sitten tehdään jotain kivaa perheen kanssa yhdessä.


Yhden kakun pyöräytin ennen töihin menoa tädille 60v kakuksi. Koristeet tein vielä samana aamuna, mutta hyvä siitä kuulemma tuli. :) Oma silmä näkee kaikki virheet heti, pursotukset meni miten meni :D ja numerot ihan keturalleen kun käsi alkaa vispaamaan hulluna tarkkaa hommaa tehdessä :D



Taloa on maalttu tunteella. Aluksi se oli ihan kivaa, kun tulee näkyvää jälkeäkin :) Tällä hetkellä tuntuu olevan loputon suo..  :D Meillä kun ei pahemmin ole lastenhoitajia näkynyt, niin koitetaan tehdä ennen mun töihin menoa ja töiden jälkeen. Iltaisin ollaan maalattu melkein puoleen yöhönkin asti. Vapaapäivinä myös, jos ei ole satanut. Nostin oli vuorokauden, mutta ei riittänyt ´sekään aika maalaamiseen, vain toisen puolen yläosa saatiin maalattua ja parveketta. Vielä pitää vuokrata uudestaan. Hyvä siitä tulee joskus sadan vuoden päästä..  :D


Leikkimökkikuumekin iski, josko sitä kerkiäisi jossain välissä vielä rakentamaan? :) Piirrustukset on jo valmiina.

Talon asioihin ei ole tullut sen kummemmin selvyyttä. Vessa haisee silloin tällöin. Ja tuuletetaan jatkuvasti että ilma olisi muutenkin suht raikas sisällä. Kesällä se on helppoa.
 Eilen tehtiin taas mittauksia. Tälläkertaa kone oli suuremalla teholla, ei kuulemma sillä teholla mitata millä viimeksi mitattiin..vaikkakin meille on koko ajan sanottu että alemmalla teholla pitäisi konetta pyörittää. Ota nyt sitten selvää että millä teholla sitä pyöritetään oikeaoppisesti ;)Tottakai jos mitataan suuremmat tehot päällä, niin ilmaa tulee enemmän huoneisiin...plaah..
Näillä nykyisillä asetuksilla mies arvelee että meillä on talvella ikkunat taas huurussa :/ Meidän oma epäilys on muutenkin se että vessan haju ongelma johtunee puuttellisesta ilmanvaihdosta.
Minä uskon että me ei tulla ikinä saamaan DT:a vaihtamaan ilmanvaihtokonetta suurempaan. Tämä talo tulee aina olemaan tuuletettava versio tällä perhekoolla....
Yksi vierailija taisi kysellä joskus aiemmin meidän kosteusprosenttia sisällä? Unohdin vastata aiemmin ja se tosiaan on sen lähes 60% tällähetkellä välillä yli 60%...
Eikä ole ensimmäinen laatuaan, sama ongelma löytyi eräästä toisesta DT:n talosta joka on rakennettu n. 5v sitten. Ummehtunut ilma varsinkin yhdessä makkarissa ja perheen äiti tuulettaa talon ensitöikseen tullessaan kotiin. Heilläkin oli aikoinaan kilometrin pituinen reklamaatio lista.

Meillä uusin löydös oli parvekkeen kaiteiden kiinnitys, joka oli sitten ihan olematon! Muutamalla ruuvilla kiinni. Luojan kiitos ei tapahtunut mitään, koska tytöt on joskus menneet salaa parvekkeelle. Saatikka jos meillä olisi ollut vaikka tuparit ja joku olisi mennyt sinne vaikka pienessä sievässä nojailemaan kaiteeseen. Olisi voinut käydä huonosti! Suututtaa kyllä tällainen. pitäisi tarkistaa joka kolkka suurennuslasilla.

Ensimmäisiä rippijuhlia meillä vietetään ensi sunnuntaina. Ihan uskomatonta, näin se aika hurahtaa. :)
Puku on hankittu, miehen puku pesetetty, mekot ostettu ja korkkareita tilattu. Ensimmäiset oli väärän väriset, toiset liian pienet ja kolmansia odotan josko ehtisi vielä perjantaiksi..?

Nämä menee kyllä ihan farkkujenkin kanssa :) Nämä siis ne väärän väriset, jotka sai jäädä kuitenkin :) Mies totesi nämä nähdessään: Kaikkeen toki tottuu...



Ihanaa heinäkuun loppua kaikille! :)