tiistai 27. marraskuuta 2018

Tänä päivänä 2018...

Täällä ollaan. Viimeisestä kirjoituksesta onkin hurahtanut yli vuosi.
Paljon on tapahtunut. On eletty mahdollisimman normaalia arkea, huomioiden tietysti rajoitteet joita edelleen on ja tulee ilmeisimmin aina olemaan. Kuitenkin edelleen asumme samassa kodissa, kohta tulee 3vuotta täyteen. Tilanpuute välillä vaivaa ja tarvittaisiin muutama huone lisää kun lapset kasvaa. Se kodinhoitohuone olisi ollut aika tärkeä. Sitten kuitenkin sitä muistaa mikä olikaan tärkeintä. Olihan meillä makkareita ja upea iso kodinhoitohuone joskus ennen, mutta tässä kodissa pysytään terveinä. Näyttöä on jo pian kolmelta vuodelta. Tämä on KOTI!

Lapset ovat siis pysyneet todella terveinä, siis ihan yllättävän terveinä. Sairaspoissaoloja perheen nuorimmalla tyttärellä kertyi kakkosluokalla tasan 0, tosin luokkahuoneen paikka muuttui koulussa  ja uusi opettaja oli pyytänyt ilmanvaihdon lisäämistä luokkaan. Ja viime vuoden eskarilainen suoritti myös koko eskarivuoden upeasti 0 sairaspoissaololla!
 Pikkupojat olivat lähes KAKSI vuotta ilman kuumeista tautia. Ja toinen oli käymättä lääkärin vastaanotolla melkein kolme vuotta kuumetaudin takia. Toinen on käynyt viimeksi joulukuussa 2016 taudin pahenemisen takia lääkärissä, tosin epäilimme korvatulehdusta silloin jota ei kuitenkaan ollut edes. Kaikista perheen viidestä nuorimmasta lapsesta vain kolme on syönyt antibioottikuurin koko yli 3 vuoden ajalla jolloin on asuttu poissa talostamme. Muutama nuha on tullut, mutta loppunut viikossa niinkuin normaalisti pitääkin. Tänä syksynä sairastuimme mitä ilmeisimmin mykoplasmaan, sitä oli paljon liikkeellä ja on edelleen ihan epidemiana. Ihme ja kumma sekin tauti selätettiin 1-3 viikossa per nuppi. Ennen sitä yskittiin 10-12 viikkoa terveeksi.

Meidän vanha kissa on meillä edelleen. Nauttii nuorimman tyttären silmäteränä ainoan kissan elämästä ainakin toistaiseksi. On erittäin seurallinen ja leikkisä 7v. Sellainen kuin persialaisen kuuluu ollakin. 
Koirahan meille hankittiin viime vuoden elokuussa. Ja toinen samanrotuinen tuli viime keväänä vapun jälkeen.
Koirat on kyllä olleet ihan paras hankinta, kun elämä heitti kupperiskeikkaa. Ovat tuoneet tähän elämään uusia ihmisiä ja harrastuksia, sitä iloa ja valoa. Meillä on ollut lähes aina koiria ja pari vuotta ilman koiraa oli aika tyhjää.


Minä joka aina sanoin ettei näyttelyitä meille, innostuin näyttelyistä. Niin innostui perheen nuorimmat tytötkin. Vanhempaa koiraa käytettiin useammassa näyttelyssä tänä vuonna. Elli on kaunis nuori pitkäkarvainen blue merle collienarttu ja pärjäsikin varsin hyvin näyttelyissä. Ensimmäisessä näyttelyssään oli junioriluokan erinomainen 2 sertifikaatin arvoinen. Kesällä sijoittui näyttelyissä kivasti ollen JUN ERI1 SA PN4, JUN ERI2 SA PN4 VARASERT, JUN ERI1, JUN ERI2 SA PN4 ja viimeisessä syyskuun collieiden erikoisnäyttelyssä JUN EH, turkki olikin jo lähtökuopissa tällöin ja kilpailu oli kovaa. Toisen koiramme näyttelyura alkaa vuoden vaihteen jälkeen, koska on silloin junioriluokan ikäinen. Uskoisin että pärjää hienosti myös. 



Muutaman kokeilun jälkeen jouduin jättämään yhden harrastushallin sisäilman takia. Agility sitten hiekkakentällä ei sopinut minulle hiekkapölyn takia. Pari hallia on sopinut onneksi minulle ja pikkutytöille joissa ollaan käyty treenailemassa ja mätsäreissä. Monta voittoa on pikkutytöille tullut koirien kanssa ja pokaaleita sekä ruusukkeita on kertynyt hyllyt täyteen mätsäreistä.Siitä löytyi lopulta harrastus meille jota voi tehdä ulkona keväästä pitkälle syksyyn. Sisänäyttelyitä ei olla kokeiltu vielä. Ongelmaksi tulee todennäköisesti muiden hajusteet ja muut tuoksuvat turkinhoitotuotteet mitä ihmiset käyttävät koiriinsa ja tietysti tapahtumapaikan sisäilma.



Arki on sinänsä ihan tavallista ja kiireistäkin ison perheen arkea.  Ihmiset meidän elämässä ymmärtävät hyvin hajusteettomuuden meidän kanssa. Tällä hetkellä oikeastaan tyytyväisyys ja onnellisuus on läsnä päivittäin.

Talo on meillä vieläkin. Hitaasti mutta varmasti etenemme kohti ns. maalia. Joten ensivuoden alkupuolella asia toivonmukaan saadaan käsiteltyä loppuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti