lauantai 19. syyskuuta 2015

Minä en usko, ennen kuin näen, mutta jos näen niin uskon, oli se miten päätöntä tahansa. -Nuuskamuikkunen

Nyt seitsämän viikkoa tässä asunnossa tuli eilen täyteen.
Kahdeksan viikkoa mörskän lähdöstä.

En tiedä miten nopeasti kukakin paranee paremmaksi. Koskaan kai mcs ei parane lopullisesti, mutta helpottaa kuitenkin. Ainakin monella.
Minä tulin tänne kaikkeen reagoivana ja lapset reagoi myös moniin hajusteisiin ja kemikaaleihin. Teinit ei niinkään, mutta varsinkin kolme nuorinta. 
Miehelle tämä puhkesi jälkitautina, mutta on hiukan lievempi kuin minulla.


Ruokien kanssa on tosiaan ollut ihan mieletön edistys!
Tämä meidän pienin on ottanut kaiken ilon irti.
Uutena mukana Luomu rusinat naposteluun.
Mustikat tällä hetkellä hitti kuten kuvasta näkyy.


Meillä ei ollut kuin yksi shampoo ja hoitoaine merkki mitä pystyttiin käyttämään kun tänne muutettiin. Ei siis mitään muita pesuaineita tai edes dödöjä.
Pitkässä juoksussa aika kalliita 9hengelle, apteekista.


Nyt käytössä nämä dödöt.


Tässä tämän perheen pesuaineet.


Ole Hyvän pesuaineet on osoittautuneet minulle kaikista parhaimmiksi. Tänään tilasin astiankone ainetta ja käsitiskiainetta. Mehän ei voida vieläkään pestä koneella tiskejä. Mulla ja yhdellä lapsista pukkaa oireet päälle ihan pelkästään siitä kun kone käy. Jostain sitä höyryä pääsee huoneilmaan ja ollaan sitten sekasin yhdessä. Kokeiltiin siis viimeisenä Pirkan hajusteeton tabletti. Puolikas oli ihan siedettävä sillä aikaa kun olen suurimman osan ajasta ulkona.
Jospa Ole Hyvä yllättäisi ja sopisikin?

Muovituotteet olen alkanut sietämään hyvin. Ostettiin vauva amme lapsille kun kaipaavat kylpyä. Hyvin tulin sen kanssa toimeen.
Painomusteen kestän lehtinä ja kirjoina lähellä. Ja voin lukea lehteä. Ja maksaa laskut oireetta.
Kesällä laskunippukin vapisutti, varmaan korkeudellaankin..hehe heh.
Toissapäivänä huomasin että keittiön hyllyyn oli salakavalasti kasvanut aikamoinen nippu mainoksia. Kävin ne läpi ennen keräykseen laittoa ja sen jälkeen tuli sellainen olo että kipeäksi olisi tulossa?  Meni kuitenkin ohi. Että ihan sujut en ole niidenkään kanssa, mutta sietokyky on kasvanut huomattavasti.

Eilen rohkaistuin käymään Lifessa. Hain pikkupojan maitohappobakteerit ja meille aikuisille Puhdas+ magnesium sitraattia purkillisen. Mulle oli lopulta kaikki lisäravinteetkin epäsopivia mörskässä. Joten nyt kokeillaan taas ja tämä jauhe tuntuu sopivan tosi hyvin.

Oli muuten ensimmäinen reissu kauppaan sitten toukokuun lopun. Vielä reilu kuukausi sitten pelkät kauppakassit teki pahaa, siis sisältöineen erilaiset pakkaukset.

Lifen reissusta hullaantuneena päätin oikeen revitellä ja illemmalla lähdin vihdoin jopa Prismaan.
Muille tavallista, mulle tällä hetkellä ei niin tavallista.. heh heh..
Olin varautunut vähintäänkin johonkin yskän puuskaan, limanousuihin ym. Otin lasten ventolinen taskuun jos vaikka henki menee huonoksi.
Kuitenkin kaikki sujui yllättävän hyvin. Onnellisena kaivelin sukkalaaria ja kävin jopa kumppariosastolla. Kurkussa tuntui muttei mitenkään mullistavasti. Pieni pöhnä tuli.
Pari tuntia tiesin käyneeni jossain kemikaalipommissa. Ja aamulla oli vissiin krapula, kun päätä särki pikkuisen. Että ei ihan suoriltaan joka päiväiseksi harrastukseksi.
Pääasia oli huomata että sentään voin mennä jo kauppaankin. Ja olen iloinen tästä.

Kaiken kaikkiaan meidän voinnit on tosissaan kohentuneet. Lapset on ihan erinäköisiäkin. Ihot ei helota ja jonkun sortin turvotukset on osalta porukasta kadonneet.
Olen katsonut viimeisen vuoden kuvia ja kyllä meidän lapset oli jotenkin sairaan näköisiä, ihan kaikki. Hirvittävän kalpeita, toki talvella ollaankin vähän vaaleampia mutta silti.
Mutta minä en usko ennen kuin näen,
mutta jos näen niin uskon, että kävikö meillä oikeasti näin hyvä tuuri asunnon suhteen?
Eli haluan nähdä myös kevään ennenkuin voin sanoa miten voinnit on parantuneet.
Meillä pahimmat oli aina syksy ja kevät mörskässä. Sairasteltiin ajoittain tosi paljon. Saattoi olla kuitenkin pitkiäkin pätkiä ns. terveitä aikoja. Paljon oli niitä aikoja kun moni meistä tunsi itsensä sairaaksi mutta mittari saattoi näyttää vain 34,5-35,5 viikkotolkulla.
Tämä syksy vaikuttaa nyt ihan erilaiselle sairasteluiden suhteen. 


1 kommentti:

  1. Mukava jos lisäsit itsesi blogini lukijaksi! :) Uudet lukijat on aina tervetulleita. <3 Minähän olen itse tosi herkkä ollut aina kaikille hajusteille, siitepölylle, pölylle jne.. Homeelle en ole tietääkseni koskaan altistunut, mutta haistan homeet ja reagoin niihin kyllä jos joudun sellaiseen tilaan, missä on hometta. Siispä olet törmännyt minuun "sielä" fb ryhmässäkin ja sielä olen oikeastaan seurannut koko ajan teidän kamppailua mörskän kanssa. :)

    VastaaPoista