lauantai 16. kesäkuuta 2012

synttäreitä, tutkimuksia ja sairastelua...

Viime lauantaina meillä vietettiin kuopuksen 1v synttäreitä. Olin sen verran kunnossa että jaksoin laittaa kakkua. Muuten sitten tarjoiltiin valmista. Tuntuu oikeasti jotenkin haikealta että meidän pikku mies täytti jo vuoden. Hän on virallisesti nyt taapero!
Neuvolassakin käytiin ja saatiin uudet mitat 75,5cm ja 10,6kg. Kasvu hieman hidastunut jota arveltiinkin tapahtuvan. Poikahan kasvoi alkuun hurjaa vauhtia. Olen niin kiitollinen näistä kaikista rakkaista lapsistani. Miten ihania lapsia olenkaan saanut  <3


Poika kävelee vielä tukia pitkin ja konttailee. Toki vielä ryömiikin vinhaa vauhtia :) Tänään kovassa kuumeessa päätti aloittaa harjoittelut ilman tukea seisomiseen! :D Veljensä aikoinaan nousi tukea vasten 40asteen kuumeessa :D

Kakuksi tein tällä kertaa ensimmäistä kertaa kinuskikakkua. Tein yhden jos toisenkin kerroksen kinuskia. Ensimmäinen kerros ei ihan riittänyt. Kukaan ei kyllä valittanutkaan että kinuskia oli vähän tuhdimpi kerros tällä kertaa. Sisään pistin vadelma/tuorejuusto/kermaseoksen ja toiseen väliin tummasuklaa/tuorejuusto/kermaseoksen. Pursotuksiakin kokeilin vähän uutta (minulle siis) ja lopputulos oli ihan ok.Tekstit tein valkosuklaalla ja kukat oli pikasesti tehty vaahtokarkkimassasta ja sprayasin vielä vähän hohdetta niihin. Pikanen kakku kun meni niin viimetinkaan jaksanko synttäreitä edes laittaa. Maistui kyllä kaikille ja jopa minulle itselleni. :)


 Vieraina meillä oli vain kummit ja sukulaisia muutama ja yksi rakkaimmista ystävistäni. Pienet ja kivat synttärit. ihania lahjoja sai myös meidän poika. :) Vaatteita ja autoja. Kyllä poikien äidit tietää mistä pojat tykkää!Meidän talossa tehtiin myös sisäilmamittaukset ja alustavien tutkimusten mukaan meillä ei ole hometta!  :) Kuitenkin tutkimusten mukaan ilmassa on runsas määrä bakteereita! Se selittänee sen miksi me sairastellaan?? Vielä odotellaan lopulliset tutkimustulokset. Ilma on kuulemma kuin vanhassa talossa...ei nykyaikaisessa. Ja meillähän jauhaa kokoajan ilmanpuhdistia talossa. Vielä edellisenä yönäkin oli päällä koska minä en olisi voinut varmaan hengittää täällä muuten.
Mun hengitysoireet on rauhoittuneet. Johtuneeko siitä että koivu rauhoittui vai mistä lie. Puriko antibiootti keuhkooireisiin. Tilalle saatiin taas uusi tauti kuitenkin. Tämä tuntuu jo ihan uskomattomalta. Kuume nousi kahdelle nuorimalle keskiviikkona. To.pe välisenä yönä heräsin siihen että olin ihan kauhean kipeä joka puolelta ja kuume nousi. Kurkkuun sattui ihan kauheasti. Olin jo hakenut lisää sairaslomaa tiistaina, koska en kertakaikkisesti jaksanut enää mitään. kauppareissu oli tosi uuvuttava ja parin tunnin kyläreissukin. Olin siis tulossa kipeäksi. Eilen kävin vielä illalla päivystyksessäkin. Lepopulssi on koko viikon huidellut satasen tietämillä ja tänään oli letkeet102 levossa. Otettiin taas kerran sydänfilmiä ja sen perusteella pitäisi olla sydän kunnossa. Ruoka on alkanut maistumaan vähän liiankin hyvin. tuntuu että kokoajan tarvii jotain syötävää mutta paino laskee vaan. Seuraavaksi siis maanantaina kilpirauhaskokeet, ettei vain tämä jatkuva sairastelu olisi vielä kilpirauhasestakin peräisin..?
Todella noloa oli taas soittaa töihin, että sairasloma jatkuu. Minä kun en normaalisti ole koskaan poissa töistä. Olen ravannut lääkärissä nyt enemmän kuin kymmenen vuoden sisällä.Toivon niin hartaasti että tämä loppuisi joskus.Toivon että lapset saisivat olla terveinä!
Kaikki pihahommat ja talon maalaus seisoo. Minusta ei oleollutlasten kanssa yksin olijaksi. Mies on joutunut hoitamaan tätä sairaslaitosta. Luojan kiitos miehelläni on koko kesä lomaa, elokuuhun asti!


Sellaista meille.odotellaan nyt lopulliset tutkimustulokset ja ihmetellään sitten mitä tapahtuu...??

Ihanaa kesäkuun jatkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Onnea pienelle miehelle 1v synttäreiden johdosta! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kovasti pienelle miehelle!!! Ja toivottavasti teidän sairastelukierre rauhoittuu pian!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ansukka ja Leena onnitteluista! Meillä on tällä kertaa angiina. Johan se puuttuikin listasta...kerää koko sarja.. Toivottavasti loppuis nyt tähän!

  VastaaPoista
 4. Onnea pojalle ja myöskin teille, jospa nyt alkaisi pikkuhiljaa selviämään :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabuska kommentista ja käynnistä :) Sisäilmatutkimustulokset tuli. Ja tosiaan runsas määrä bakteereita ilmassa, joka johtuu mitä ilmeisemmin ilmanvaihdosta. Liian pieni kone, liian vähän tuloilmaa muiden mittauksien perusteella. Vaikkakin konetta pyörittäisi täysillä, niin suunnitelmat ei toteudu siltikään! Sitten kun meillä on vieraita niin käytänössä pitäis avata kaikki ovet ja ikkunat..

   Poista
 5. Olen kuullut, että DT on itsekin tunnistanut tämän ilmanvaihtokoneen pienuuden näihin isoihin taloihin, ja vuosi sitten oli puhetta, että jatkossa on tulossa seuraavaksi isompi kone, joka on luokkaa 50 % tehokkaampi ilmavirroiltaan. Netistä luin kerran tapauksesta, jossa oli mennyt asentaessa ilmakanavat ristiin siten, että sama ilma kiersi talossa koneen läpi, mitään ei tullut sisään eikä ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies sanoi että nykyään on vakiona pandeon. Meille on kyllä koitettu että tuo meidän kone on ihan sopivan kokoinen tähän taloon ja tähän asukaslukuun. Otetaan vähän enemmän ilmaa tuolta tänne ja vähennetään taas tuolta oli ehdotus. Poisto on kaikkein tärkein asia kuulemm ja aina on kuulemma ilmavuotoja tiivisteiden ja ikkunanpielien kautta. Mies totesi tähän että haistakoon v*tut.. Taitaa tulla hankala juttu tästä :/ Me kyllä vaaditaan että ilmanvaihto olisi edes suunnitelmien mukainen, vaikka sekään ei aikuisten oikeasti riittäisi tälle perhekoolle! Esim kaksi yläkerran makkaria on täysin samankokoiset neliöiltään. Molemmissa kaksi nukkujaa. Toiseen suunniteltu 12L/s ja toiseen vaan kuusi litraa.. :O Sitten hyviä höpötyksiä oli että perhekoko on huomioitu kuvissa...huoneisiin on piirretty kaksi sänkyä lasten makkareihin. Kannattaa ottaa DT:lla silmä käteen ja katsoa hieman tarkemmin, se toinen ei ollut pinnasänky tai vastaava mini sänky :D vaan kirjoituspöytä! :D
   Lopuksi mies vielä huomasi kun istuskeli sohvalla että eteisaulan katto roikkuu!! Tämä ei ole enää todellista, vessa haisee edelleen melkein päivittäin ja katto tippuu varmaan alas hetkenä minä hyvänsä...??!

   Poista
 6. Teillä on varmaan käynyt yläkerran makkareissa suunnitelmissa sellainen painovirhe, että vakiona olevan ison makuuhuoneen ilmamäärä on jäänyt sellaisenaan paikalleen, vaikka huone on jaettu puoliksi? Jossain on sitten vastaavasti aika paljon poistoa yläkerrassa (aula+vh)? jotta poistoa on yhteensä enemmän.
  Isossa vakiomakkarissa on tuloa 12 l ja poistoa puk. tilassa 10 l, toisessa päässä sitten tuloa 9 l/huone.
  Mutta jos siis tämä ajatukseni on oikein, ja selitykset ovat tuollaisia höpötyksiä yhden huolimattomuusvirheen takia ruudulla, niin mitenköhän vakavasti suhtautuvat mihinkään?
  Toivottavasti alakaton koolaus on ammuttu kampanauloilla kiinni eikä kirkkailla sileillä, vai onkohan se mdf alkanut turpoamaan ilmankosteudesta pirulainen? Pysyykö se teillä alle RH 50-60 % tuolla ilmanvaihdolla?
  Kyllä se koneen teho varmaan riittää, mutta suhinat ja äänet alkavat tulla ongelmaksi kun otetaan tehoja ulos.

  VastaaPoista