torstai 7. kesäkuuta 2012

Ehkä se elämä taas voittaa pikkuhiljaa..? :)

Tässä kun on viikkotolkulla ollut huonossa olossa ja välillä vähän liiankin huonossa olossa, niin tänään pitkästä aikaa tuntuu siltä että voi tässä vielä parantuakin..? :)

Kun taas kerran menin lääkäriin ja pyysin että vielä tutkittaisiin miksi mulla ei henki meinaa kulkea, yskittää ja olo oli jo tosi heikko? Niin otettiin vielä liuta verikokeita, joista sitten löytyi vielä kaiken päälle mykoplasma tartunta ja tuore sellainen. Täytyy sanoa että on harvinaisen kettumainen tauti! Vetää olon ihan lopullisen huonoksi. Ei jaksa kertakaikkisen yhtikäs mitään. Pesin yhtenä iltana 2v:n iltapesut ja seuraavaksi lojuin jo sohvan pohjalla. Se saakelin taudin vihulainen oli tehnyt jo anemiankin minulle :/ Rautakuurille ja päälle tosi vahva antibioottikuuri. Söin sitä ja tuntui kahden päivän jälkeen että kylläse siitä alkaa talttumaan. Kolmantena päivänä olo alkoi muuttua huonommaksi. Tuntui että siitä vaan seuraavana päivänä olo muuttui vielä kurjemmaksi. Sokerit tuntui laskevan parin tunnin välein, heikotti ja väsytti entistä enemmän. Kurkku tuli tosi kipeäksi, ihan kuin raastinraudalla olisi sitä kaivettu ja henkeä ahdisti aina vaan enemmän. Kuudentena päivänä soitin lääkärille ja tuli käsky lopettaa kuuri. Teki enemmän hallaa kuin hyötyä jos olisi jatkettu. Se kuusi päivää oli jo tehnyt tarvittavan tehtävän. Seuraavana aamuna oli vielä kamala olo, pyörrytti ja heikotti ihan hirveästi. Menin taas kerran lääkäriin. Oireet todettiin että lääke ei sopinut minulle, kas kummaa oliko yllätys tämäkään?? Sattuipa sopivasti olemaan kunnan entinen ylilääkäri. Ja häntä kyllä alkoi kiinnostamaan tämä oireiluni. Kyse on todella mykosta, siitepölyistä ja mahdollisista muista allergioista. Totesi tämäkin herrasmies että entisellä työpaikallani on sisäilmaongelma. Hän ei itse ole koskaan vuosien aikana siellä oireillut mutta tietää monia jotka ovat. Kyseli myös ihan meidän perheen asuinolot lämmitysmuotoja myöten. Oltiinko raksalla koskaan katsomassa paikkoja kun taloamme rakennettiin. kerroin sitten että sisäilmanäytteet oli juuri otettu. Totesi vaan että jos olen altistunut työpaikallani sekä kotonani mahdollisesti, niin tämä kauhea kaaosmainen kevät johtunee niistä. Olen herkistynyt monelle muullekin. Tuli vihdoin passitus allergiatesteihin: eläimet, jyrsijät, homeet ja pölyt. Siitepölyt vasta syksyllä, nyt ei kannata niitä testata. Ensi viikolla menen antamaan näytteet niistä ja mykosta sekä hb:n.
Meillä varmasti muutkin sairasti tuon mykon, mutta selvisivät siitä viikkojen yskällä. Minun kohdallani se hyökkäsi keuhkoihin asti. Tässä menneillä viikoilla selvitettiin jo astmankin mahdollisuus mutta sitä ei onneksi ole. Puhallan reippaasti paremmat tulokset minun kokoiselleni. :)

Taloasioista sen verran että viime viikolla saatiin yllärinä soitto, että tulisi iltavieraita piipahtamaan DT:lta. Minä hieman heikossa olossa täällä, mutta tulipahan niillä sitten käytyä täälläkin. On luvattu tutkia ja korjata. Tehdään vielä vesipainekoe. Jos sillä vaikka selviäisi vessan hajuongelma?
Sisäilmanäytteet ja rakennenäytteet otettiin eilen ja viikon päästä saadaan alustavat tutkimustulokset. Kahden viikon kuluttua lopulliset. Koitan ajatella asiasta että koira on vasta "häntää heiluttanut", toivottavasti ei löytyisi kuitenkaan mitään vakavaa. Kuulemma on ollut samanmoinen tapaus tässä lähinurkilla. Perheen äiti sairastellut, mutta sisäilmanäytteet kuitenkin oli olleet puhtaat. Meillä jauhaa kuitenkin hyvät ilmanpuhdistimet talossamme.

Buzzador muisti myös meitä mukavalla kampanjalla :)) Saimme 10 x 4kpl mannavanukas pakettia postista. Arvatkaa vaan pistikö kukaan lapsista hanttiin kun niitä piti alkaa maistelemaan? ;) Hyvin maistui ja yhdessä kuorossa huusivat josko saisi vielä lisää :)) Siitä enemmän seuraavassa postauksessa.

Hyvää loppuviikkoa kaikille! :)

3 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista (taas kerran!). Onneksi ei sitä astmaa kuitenkaan löytynyt vaikka varmasti tuo mykoplasma vetää heikoksi niin kuin kerroit. Kuulumisia odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ansukka käynnistä :) Ehkä tämä nyt tästä pikkuhiljaa. On vaan jotenkin vaikeaa sairastaa ja koittaa olla vaan kun aina olen ollut tekeväinen ihminen.

    VastaaPoista
  3. Voi, paranemisia kovasti! Tuo mykoplasma on todella inhottava. Itsekin sen sairastin puolitoista vuotta sitten, raskaana ollessa. Keuhkoihin meni mullakin ja osastolla jouduin reilun viikon virumaan. Toivottavasti menee pian ohi oireet!!

    VastaaPoista