maanantai 28. toukokuuta 2012

Kun iloinen pieni hännänheiluttaja astui taloon...

...mitä sitten tapahtui??


Se tuli meille töihin. Siitä mistä se iloitsee ja saa palkinnon, voi muuttaa jonkun perheen elämän todelliseksi helvetiksi..?!

Kuten kaikki lukijani ovat lukeneet blogistani suuresta huolestani miksi meidän perhe sairastaa niin paljon, niin tänään se suurin pelko on tainnut tulla todeksi. Valehteleeko pienen turrikan nenä? Uskoisin että harvemmin.

Kolmen tunnin työskentely ja moneen kertaan prikulleen  samat kohdat. Yllätyksenä koko erkkeri lattiasta kattoon. Pienten lastemme makuuhuone. Ja meidän vanhempien makuuhuone. Ikkuna seinät molemmista. Kuten jo arvelin, ennenkuin lähdin töihin. Sanoin monelle ystävälleni, että ne huoneet koira merkkaa jos talosta jotain merkkaa. Pitäisikö ottaa yhteyttä kenties homekoirafirmaan, jos pääsisin vaikka töihin heille? Ummehtunut ilma molemmissa, etenkin pienten huoneessa outo haju. Sairaat etenkin minä ja pienin poikamme joka täyttää tällä viikolla vasta vuoden. Kaikki muutkin oireilleet ja sairastelleet. Juotettu lapsille laskelmien mukaan litran verran nestemäisiä kuumelääkkeitä. Useita antibioottikuureja. käytetty lapsia alvariinsa lääkärissä, kuten myös minäkin olen joutunut käymään.Tervettä kautta koko perheellä ei kahta viikkoa kauempaa. Aina joku kipeänä.
DT:n työmaapäälikölle ilmoitimme, että homekoira on tulossa. Epäilevästi tokaisi: Tarvinneeko tuota.... tai no jos on huolissaan terveydestä...   Kuka ei olisi? Ja kyllä tarvitsi.


Yllätys oli suuri koska vessaa tultiin tutkimaan. Vessa ei kiinnostanut koiraa, mutta isäntänsä epäili suurella todennäköisyydellä tuuletusputken vuotavan. Pitkän nuuhkaisun koira otti heti pienten makkarin oven alta koska ovi oli ollut kiinni. Kiersi huoneen ja merkkasi erittäin selvästi seinän. Kuten myös meidän makkarin seinän. Erkkerissä hyppi kattoa kohden ja iloitsi hajusta sekä ikkunoiden alta, koko erkkeri.

Me tilattiin unelmien talo, joka kuulosti parempaakin paremmalta. Kaunis sisältä ja ulkoa. Pankkitilin velka alkaa kolmosella ja terveys on kai mennyt? Mikä on talon arvo tällähetkellä? Jokainen voi sitä miettiä. Me ei raksittu sitä kohtaa missä kai luki DT:llä otetaanko myös homeilla??!

Vaatii järjestelyitä. Ollaan vielä täällä. Mihinkään ei voida mennä kun koulut on ja minä saan oireet eläimistä. Kaikki ylimääräinen raha on upotettu talon tutkimuksiin, pihan laittoon. Makkareissa ei suositella nukkuvan. Siirrytään aulaan ja teipataan huoneet tukkoon. Mitä tässä muutakaan nyt tähän hätään voi..?

..että sen pituinen se...

7 kommenttia:

 1. Moi, Olen käynyt lukemassa blogiasi epäsäännöllisen säännöllisesti, en kuitenkaan oo saanut aikaiseksi jättää mitään merkkiä.

  Haluan lähettää teille hirvittävästi voimia! Hurjalta on teidän elämä kuulostanut sairasteluineen. Toivottavasti DT on vastuussa korjauksista kun kuitenkin niin uudesta talosta kyse.

  Eve

  VastaaPoista
 2. :O Järkyttävää! Pahin painajainen on osa elämäänne! Mä lähetän teille paljon energiaa ja toivon että tarina saa jotenkin onnellisen päätöksen. <3 Voimia!!!

  VastaaPoista
 3. Ei voi muuta sanoa, kuin JAKSAMISIA. Ihan kauheasti. Ja isoja halauksia ja paljon positiivista energiaa sinne. Olet ollut kovasti mielessä viime aikoina ja osaan kyllä eläytyä tilanteeseesi ja ahdistukseesi täysin. Toivotaan, että saatte jonkun ratkaisun tähän talohässäkkään ja rakennuttaja ottaa vastuun virheistään.

  VastaaPoista
 4. Voi, olen niin pahoillani teidän puolesta! Halauksia ja voimia kovasti koko perheelle! Todella rankaa on teillä ollut. Toivottavasti te alatte pian voimaan paremmin. Ja toivottavasti tulette saamaan edes jonkinlaista hyvitystä D-taloilta.

  VastaaPoista
 5. Voi ei! :( Ihan kamalaa. Ainoa positiivinen puoli lienee, että vihdoin löytyi varmuus siitä, mikä on vialla. Todella paljon jaksamista sinne!

  - lyrae

  VastaaPoista
 6. Voi ei:-(
  Olen kyllä sanaton.
  Toivon voimia teille todella paljon sitä tarvitsette. Tehkää asiasta julkinen, koska esim. Tapa joten Dt on vähätellyt ongelmaa on pöyristyttävä. Meille tosiaan oli homelautoja käytetty rakenteisiin ja syytän tapahtuneesta täysin Dt:n työnjohtoa; heidän tehtävä on valvoa mitä työmaalla tapahtuu, eikä meidän joka laudat löysi. Jos vain jotenkin voidaan olla avuksi niin hihkaise. Ollaan kuulolla.

  VastaaPoista