keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Voihan emälän kevät... :(

Työasiat kun sain järjestettyä, niin eiköhän uutta sontaa alkanut satamaan toden teolla niskaan. Siitepölyt oli tehdä jo minut hulluksi. Myös maiden levitys meidän pihalla teki pahaa samaan aikaan ilmeisesti maahomeet. Pärjäilin ihan hyvin lääkkeilläni jotka sain viimeisiin vuoroihin entiseen työpaikkaan.

Reilu viikko sitten sain siitepöly-persikka ristireaktion ja tuntui että tukehdun tänne kotiin. Seuraava päivä meni tosi hyvin ja kävin uudella työpaikalla tekemässä vuoron eikä mitään oireilua esiintynyt. otin kesän työt vastaan. kunnes sitten alkoi taas oireilu. Lauantaina meille tuli koiranpentu ja koko homma räjähti käsiin lopullisesti. Alkoi oireilla tosi rajusti. Ja sunnuntaina aamupäivästä olinkin jo hengenahdistuksen takia sairaalassa makaamassa sydänfilmissä. Kaikki kunnossa todettiin. lääkäri oli sitä mieltä että oireilen varmaan siitepölyistä? Ja puhuin kyllä koko oireilu historiani siellä entistä työpaikkaani myöten johon lääkäri sanoi ihan suoraan että tietää siellä olevan hometta! Ei mikään ihme että epäilen oireilleeni jo sielläkin. Tultiin kotiin ja huono olo senkun jatkui. Lopulta tilanne kärjistyi siihen että oltiin menossa keskellä yötä sairaalaan avaavaan, kun henki meinasi todella loppua kokonaan. Se helpotti hiukan mutta sama jatkui vaan seuraavana aamuna. Olinkin jo sitten taas yöllisen reissun jälkeen heti aamusta päivystyksessä keuhkokuvissa. Kaikki ok keuhkoissa. Kunnes lopulta tajusin että saan rajut oireet meidän koirista ja varmaan kissoistakin?? Ja ennen kaikkea se pentu kruunasi koko kohtauksen. pennut kun on kaikista allergisoivimpia! Soitin ystävälleni että tulee heti hakemaan pennun pois koska tukehdun muuten kotiini. Hoidin itseni naapuriin yöksi, koska heillä ei ole yhtäkään eläintä talossaan. Eilen saatiin sitten omat eläimet hoitoon ystävälle ja minun äidille meni yksi kissa. Ollaan siivottu ihan hullun lailla ja pyyhitty taloa. Nyt helpottaa ja olen pärjännyt ilman lääkkeitäkin tämän päivän, ihme ja kumma! Saan jotain uniongelmia joten kokeilen josko ilman lääkkeitä niitä ei tulisi?

Ihan hirveää koko tämä asia. Olen itkenyt silmät päästäni. Ei voi mennä näin. Ensin työpaikka, sitten piha jossa en voi olla, ruoka-aine allergioita ja lopulta meidän eläimet. Ja millekään en ole ollut allerginen koskaan aiemmin. Uskon ja toivon että ehkä vain tämä järjetön koivun siitepölymäärä on syynä tähän oireiluun meidän koirista ja kissoista (näistä en ole varma vielä)?? Ja on ohimenevää kun siitepölykausi loppuu?? Kampaajallakin kävin vain kääntymässä, leikattiin latvat. En olisi kestänyt sitä kampaajan hajua kauempaa. Mitähän seuraavaksi...?
Nyt sitten puhaltelen Pef- mittariin aamuin illoin. Lukemat on kyllä hyviä tosin eiliset lukemat eläinten ollessa talossa olivat selkeästi huonommat kuin tänään jolloin en oireile. Seuraavaksi sitten allergiatestejä.

Meillä on oireillut kyllä kaikki näille siitepölyille. Jotkut enemmän ja jotkut taas vähemmän ja ristireaktioitakin on tullut ruoka-aineiden kanssa. Kyllä täytyy sanoa että onpahan ollut kamala viimeinen puoli vuotta..3 kommenttia:

  1. Voi ei :(! Jaksamisia ihan kauheasti ja isot voimahalit kaupan päälle. Toivottavasti oireet tosiaan helpottavat, kunhan tuo koivun siitepölymäärä vähenee. Meilläkin on niistetty koko toukokuu, kun yleensä oireillaan vähän tai ei ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. On kyllä melkoista! Itse sitä ei oikein edes voi täysin ymmärtää miten olo voi olla todella tukala, kun en mistään siitepölyistä onneksi tiedä mitään.. (Onneksi näin!) Mies kyllä aivastelee minunkin puolestani ja tuskin helpottaa että hän on tekemässä halkoja, muutaman tunnin illassa, koivujen keskellä ;) No, kukin tyylillään!

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynnistä Laura ja Ansukka :) Meillä on omalla tontilla muutamia koivuja ja vastapäisellä naapurilla sitten joku 40 koivua.. Koko meidän talo on siitepölyn peitossa ollut ihan keltasenaan :( Tänään sain taas lievän reaktion jostain. En edes tiedä mistä? Oliko ruuassa kenties jotain? Vai sainko reaktion kun ystävä kävi lasten kanssa ja heillä 2 koiraa? Vai mikä ihme se oli kurkkua kutitti ja yskitti ja naamaa alkoi turvottaa.

    VastaaPoista