torstai 3. toukokuuta 2012

Pyykinpesua ... :) ja muutakin..

Mitäs muutakaan..?! Tuttua puuhaa tässä huushollissa :)

Buzzador lähetti minulle 8,1kg painoisen paketin josta löytyi...Näytteitä oli 10kpl jaettavaksi ystäville ym. Onkin buzzattu jo muutamat ja kokeiluun lähtivät. :) Mulle ihan uusi tuote kokeiluun. Ei ole tullut mieleen kokeilla, vaikka meillä kyllä tahroja riittää 6 lapsen kanssa.  Olen nyt pessyt vaikka mitä ja lisännyt tahranpoistoainetta tavallisen pyykinpesujauheen sekaan. Valkoiset uudet sukkani ei tulleet valkoisiksi. Eivät kyllä olleet mitenkään edes mustat pohjista :D Oli pieni pettymys kun kuvitelin niiden puhdistuvan täysin. Sen sijaan pistin tyttöjen ulkovaatteet pesuun, enkä edes muistanut että vitosen vaaleanpunaisessa Reiman takissa oli viime vuodelta voikukan jälkiä rinnuksissa. Olin vaan jotenkin kuvitellut että niistä ei päästä eroon ikinä. Ja se olikin nyt pihatakkina toiminut. Ilokseni huomasin että Vanish oli poistanut tahrat! :D Tuplasi kyllä intoa kokeilla Vanishin voimaa muihinkin vanhoihin tahroihin :D

Buzzailu siis jatkukoon ja minun pyykinpesu :)
************************************************************************************


Taloasiaan sen verran uutta että ilmeisesti se haju on hävinnyt? Ei ole ilmestynyt yli viikkoon! Viimeisinkin havainto oli hyvin hailu ja kesti tosi vähän aikaa. Nyt vaikka mitä tekisi niin ei tule.Tai ainakin näyttää siltä. :) Liekkö ilmojen todellinen lämpeneminen siihen syy vai mikä kuun ja tähtien asento...??
 Eilen kävi meidän vanha työmaapäällikkö ulko-ovea säätämässä. Ei nimittäin mennyt enää lukkoon kun ilmat lämpeni. Oli tosi kiva taistella ovea lukkoon puolen yön aikaan, usein puoli tuntiakin. Ja minä uhosin täällä että en nuku koko yönä jos ulko-ovi ei ole lukossa! No nyt se toimii hyvin. Kyllä Dt:ja kiinnostaa se meidän talon hajuongelma ja jos haju ilmestyy taas jossain vaiheessa niin heti koitetaan löytää syy.

Mun hengitysoireet ei tosiaan sitten johtuneet edes tämän talon hajuongelmasta. Se meidän talon haju kävi kyllä mun henkeen tuolla vessassa ollessaan pahimmillaan. Valitettavasti minä oireilen töissä ja vielä seuraavan päivän työvuoron jälkeen. Alkoi heti helmikuussa ja paheni vaan. Maaliskuussa kävin lääkärissä, kun olin tehnyt 6 vuoroa melkein vuoden tauon jälkeen, että henkeä ahdistaa aina iltaisin. Tajusin että niinhän mä oireilin jo viime vuonnakin! Silloin odotin poikaa ja hengenahdistukseen syytettiin poikaa mahassa, kun oli niin valtava maha. Syytettiin huonoa hb:a joka oli kyllä reippaasti yli sata. Lopultahan sain mitä ilmeisimmin keuhkokuumeen tai sitä lääkäri epäili, kun ei halunnut ottaa keuhkokuvia ja määräsi kuurin. Yskä jatkui niin pitkään ja hengen ahdistus kun olin töissä. Nyt sama oireilu on alkanut taas 2,5kk aikana ja nyt sitten useiden lääkärikäyntien jälkeen on todettu että saan siellä mitä ilmeisimmin allergisen reaktion, keuhkoissa kihelmöi, köhityttää, väsyttää ja viluttaa. Olo on ihan kamala, ihan kuin olisi keuhkokuume. Kävin sitten lauantaina mehiläisessä kun oireet oli päällä vielä edellisestä iltavuorosta. Mitään epätavallista ei kuulu keuhkoista ja maanantaina otettiin keuhkokuva. Joka oli täysin normaali. Sain allergia ja astmalääkkeet. Minulla siis ei ole mitään allergioita koskaan todettu saatikka astmaa totesi lääkäri, mutta  näiden turvin pystyin  menemään töihin. Ja ne todella auttoivat! Olen asiasta soittanut kaksi kertaa esimiehelleni. Ensimmäisellä kerralla oli pitkä hiljaisuus, meinasin jo kysyä että onko hän siellä luurin päässä edes enää?? Minulle sanottiin että sisäilmaongelmaa ei ole, mittaukset on tehty. Jatkuvasti tehdään kuitenkin ilmanvaihtoremppaa. Miksi korjataan hullun lailla jos ongelmaa ei ole? Yhteen huoneeseen en pystynyt menemään pääsiäisöinä yhtään kun kävi niin hengitykseen. Ja viimeisenä yönä sain iho-oireet käsiin ja jalkoihin. Silti puhutaan hoitajien kesken että näkyvää hometta on ollut polin puolella sekä osaston puolella! Toisella kerralla ilmoitin että teen "urhoollisesti" lääkkeiden turvin listani vuorot loppuun. Ja perun seuraavan listan vuorot sekä kesätyöt.
Olin itsekäs tällä kertaa enkä lähtenyt asiaa vielä selvittämään sen enempää. Olo on sen verran kurja ilman lääkkeitä etten jaksa viikkotolkulla olla ilman niitä ja puhallella pef-mittariin lukemia muutaman tunnin välein. Ja tämäkin olisi pitänyt selvittää vielä itse saisinko jatkotutkimukset omalta terkalta vaiko mehiläisestä omakustantaisesti. Työpaikkalääkärille on turha näyttää edes naamaa kun olen vain sijainen. Oman lääkärin ajat menevät viikkojen päähän. Tuntuu että tässä alkaa olla vastaus mun pieniin nenäkutinoihin, jotka yltyivät korvasäryiksi ja lopulta toistuviin korvatulehduksiin ollessani tuolla töissä enemmän vuosia sitten. Ja lopulta sitten meni hengitykseen. Kotona olen ihan oireeton kun on monta vapaapäivää peräkkäin.Olen myös ravannut aiemmin lääkärissä nivel-ja lihassäryistä. Kaikki mahdollinen on tutkittu ja kuvattu ja olen terve kuin pukki. Ei ole reumaa eikä muita sellaisia sairauksia.
 Eilen sain tekstiviestin, jossa kysyttiin toiseen paikkaan kesätöihin. Sinne oli "pikkulinnut" laulaneet että voisin olla vailla kesätöitä?  :)) Kerroin sille osastonhoitajalle rehellisesti miksi en pysty nykyisessä tekemään töitä. Hän tiesi mistä puhun, oli itse altistunut toisella osastolla ja saanut mitä kummallisimpia oireita ja lopulta joutunut lopettamaan työt kyseisellä osastolla, joka siis eri kuin minun nykyinen osasto. Ensi viikolla on sovittu vuoro uudelle osastolle ja jos olen oireeton siellä niin aloitan työt heti kesäkuussa! :)

Jos meidän talossa alkaisi taas haista niin asia olisi ehdottoman tärkeää tutkia mistä se haju tulee? Täytyy myöntää että haluaisin muutenkin että asia vielä tutkittaisiin jotenkin,ettei mitään ole kytemässä missään?! Mutta mistä tutkia kun tutkittu on jo niin paljon. Minä haistan sen aina voimakkaimmin.  Töissäkin muut haistaa ihme hajuja tietyissä huoneissa, mutta ei niin voimakkaasti kuin minä :/

Että sellainen rumba ollut täällä päällä. Masensi jo hetken koko asia kun tajusin että oireet vaan pahenee kokoajan eikä mitään vikaa tunnu olevan minussa kuitenkaan. Olen usein ääneen nauranut töissä että olen varmaan allerginen työpaikalle..?? :D Näinpä näyttää sitten kai olevan?!

Viikko lähenee taas loppuaan ja toivotankin kaikille ihanaa viikonloppua! :)

5 kommenttia:

 1. Itse olen tuota suihketta käyttänyt tytön keittiövaatteisiin, joissa on milloin minkäkinlaista tahraa ja aina on kaikki lähteneet. Nyt kokeilin myös jauhetta ja olin iloisesti yllättänyt tehosta. Ja mikä parasta, pyykkiin ei jää tuoksua, meillä kun on monta tuoksuyliherkkää perheessä.
  Tuosta talon hajusta on pitänyt kommentoida jo aiemmin, mutta aina on jäänyt. Aikoinaan, kun laajennettiin tää meidän talo ja rakennettiin jätevesikenttä, niin ensimmäisen vuoden haisi ulkona ja välillä sisälläkin ihan selvä pa**a. Häiritsi pihalla olemista ja grillaamista ym. Pikkuhiljaa haju kuitenkin katosi, eikä ole takaisin tullut. Itse aateltiin, että olisi johtunut jätekentän "tekeytymisestä". Jospa teilläkin haju jatkossa pysyisi poissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan ihan hyviltä noi tahranpoistopesuaineet :)

   Meille kans tosta wehoputsista sanottiin, että kestää muistaakseni yli puoli vuotta ennenkuin se pelaa oikein. Se haisee kun siihen ihan viereen menee ja sellaiselle omalle p*skalleen :D Mut meidän taloon tuli ihan toinen haju ja sen eron on kyllä haistanut moni muukin eli ei ole kakilaitos nyt kyseessä täällä ollut :/

   Kiva kun kävit pistäytymässä :)

   Poista
 2. Toivottavasti olisi nyt huolet ja murheet takanapäin!
  Harmittaa etten päässyt tohon Vanish kamppikseen :-/ Ois tullut meinaan tarpeeseen :-)
  Toivon että työasiatkin selkiytyy myös!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vielä viikko sitten että vaihdan vaan työpaikkaa ja se on siinä. No tulihan ne päivät kun itkin vaan täällä kotona ja tuntui ihan hirveältä. Tuntui että koko elämä on pilalla..
   Oireilen myös siitepölylle ja sain eilen elämäni ensimmäisen kunnon ristireaktion persikasta. Ei meinanneet lääkkeet auttaa enää ja mies oli jo kyöräämässä sairaalaan. Meni kuitenkin sitten ohi, vaikkakin kesti n.12h.yöllä heräsin että sain vielä iho-oireetkin kaupan päälle. En ole koskaan ollut allerginen millekään.
   Tänään olin ihan oireeton ja kävin uudessa työpaikassa sovitusti kokeilemassa vuoron. Ilman lääkkeitä ja kaikki meni tosi hyvin, ei mitään oireita! Tuntuu että ei se elämä nyt sittenkään loppunut :) Vielä on edessä lääkäriin meno ja pitää selvittää mille mä oireilen.

   Poista
  2. Kuulostaa hurjalle!
   Mun sisko opiskeli kokiksi ja tuli opintojen loppuvaiheessa allergiseksi mm. jauhoille ja joutuikin vaihtaa valmistuttuaan heti alaa. Tosi monelle jutulle allrgisoitui ihan aikuisiällä mm. pähkinät tosi vaarallisia.. Toinen sisko meinas kanssa saada kunnon hengenahdistuksen lentokoneessa pähkinästä, että kyllä kannattaa selvittää mille on allerginen niin pystyy välttelemään.
   Kaikella on tarkoitus, minä uskon, sulla on edessä mahti työpaikka ja jotain jännää, joten don`t worry be happy!

   Poista