maanantai 21. toukokuuta 2012

Periksi ei anneta ennenkuin...

...sydänkäyrä näyttää suoraa viivaa...


Mies katseli viime keskiviikkona henkihievereissään olevaa vaimoaan ja varasi ajan sitten perjantai aamuksi suolahuone hoitoon. Sitä ennen olin tehnyt kaikkeni keuhkojen eteen että henki kulkisi paremmin. Pölhönä en ensin tajunnut että Aerius allergialääkkeet voivat toki aiheuttaa sivuvaikutuksena ongelmia nukkumisen suhteen. Luulin jo että pumppu meinaa pettää kun heräsin tuon tuostakin milloin oli vasen käsi puutunut tai vasen jalka tai jopa molemmat jalat. Eikä heräilyä ollut muutaman kerran yössä vaan kymmeniä kertoja. Hulluksi meinasin tulla kun kolmen yön unisaldo oli 8tuntia eli yhden hyvän verran. Suolahuonehoito teki hyvää ja oli oikein rento hyvä olo ja helppo hengittää. Voin lämpimästi suositella ja aion mennä uudestaan useamminkin. Tosin sitä hyvää oloa kesti vain kymmenisen tuntia. Sitä suositellaankin otettavaksi useaan otteeseen alkuun. Antihistamiinit on vaihdettu nyt, mutta olen pärjäillyt ihan nenäsumutteen voimin täällä neljän seinän sisällä kiitettävästi.

En ole aiemmin jaksanut/muistanut päivittää että lapset on olleet lähes koko ajan kipeinä. Ei olla saatu edes kahta viikkoa täyteen tässä talossa että koko perhe olisi ollut terve. Kuopus sai aivan kamalan räkäyskätaudin ja sairasti jo kolmattsa viikkoa. Jopa esikoinen joka ei koskaan ole kipeä on sairastellut, kolmonen oli viikonlopun kuumeessa ja valitteli päätään monta päivää. Mitään ei löytynyt lääkärissä. Nyt on vuorossa vanhin tytär, aivan kamalassa yskässä ja kuumeessa. Käytettiin me nelonenkin lääkärissä joka sai allergia- ja yskänlääkkeet matkaansa kun yskästä ei meinannut tulla loppua.
En tiedä voiko olla niin että me oireillaan vaan uuden talon materiaalipäästöistä ja siitepölyistä? Vai miksi ihmeessä me ollaan näin sairaita täällä oltu puoli vuotta?
On oikeasti todella raskasta hoitaa koko ajan katkonaisilla öillä milloin ketäkin lasta.
Vaikuttaa pahasti sille että herkistyin todella meidän rakkaille lemmikeillekin. Vaikuttaa valitettavasti myös sille, että kuopus on tainnut oireilla myös niistä? Järkyttävä räkis loppui muutaman päivän päästä kun eläimet menivät hoitoon. Tänään laitettiin olohuoneen matto yli viikon tauon jälkeen paikoilleen. Ihan vain testiksi. Lähinnä kestänkö minä sitä? Kestinpä sen reilun puolituntia ihan hyvinkin, mutta valitettavasti kuopus ei kestänyt. oleiltuaan jonkin aikaa matolla mahallaan pojan kasvot lehahtivat tulipunaisiksi, kolme läikkää lehahti kaulaan ja kyynärien varassa kun siinä makoili niin niihin tuli isot kohollaan olevat paukamat. Alkoi yskimään ja nenä alkoi vaihteeksi valuttamaan. Matto käärittiin äkkiä pois ja taas imuroitiin. Iho rauhoittui nukkumaan mennessä. Voiko todella olla näin että poika on allergisoitunut meidän kissoille ja koirille ja tässä oli sitten reaktio?? Vai oliko villamatto liikaa?

Olen itkenyt täällä viikon ja mieli on niin apea ettei kukaan voi arvatakaan. Mihinkään ei tee mieli lähteä ja mikään ruoka ei oikeen maistu. Pelkään saavani samanlaisen astmakohtauksen uudestaan minkä sain viikko sitten.

Ja kun nämä helteet löysivät tiensä tänne meidänkin talolle (tänään etukuistilla +38! ), niin johan myös vessan haju pilkisti kunnolla päätään kun  ruokaa laitoin. En osannut enää muuta tehdä kuin itkeä. Sekin h*lvetti vielä..!!
Soitin samantien miehelle että nyt tämä loppuu! Mulla lähtee ihan kohta mielenterveys! Olen niin väsynyt tähän jatkuvaan sairasteluun, valvomiseen, murehtimiseen ja tarkkailuun haiseeko vessa kun liesituulettimen laittaa päälle??  Terveystarkastajaa me ei koskaan tänne saatu, koska hajuhan katosi aika pitkäksi aikaa. Olin haistavani sitä tuossa aiemminkin mutta en ollut ihan varma kuitenkaan. Tai ehkä en halunnut uskoa. Olen maanisesti viemäreitä puhdistanut ja huudellut joten vika ei voi olla niissäkään. Kukaan normaali ihminen ei edes niin usein niitä varmaan puhdistaisikaan..

Lopulta mies soitti tänään wehoputsille ja sieltä tullaan tällä viikolla tutkimaan että kaikki on kunnossa paskalaitoksen suhteen. ja edelleenkin olen sitä mieltä että haju ei todellakaan ole sieltä vaan jossain kasvaa jotain kasvustoa/mädäntyy..?!
Ja jotta tässä säilyy edes jonkinmoinen mielenterveys, niin haluamme poissulkea myös homeen. Joten olemme nyt tilanneet tänne myös homekoiran nuuskimaan joka kolkan. Itseäni kiinnostaa myös yksi yläkerran makkari. Tässä yhtenä iltana kun lapset olivat todella tukossa, niin laitoimme sinne ilmankostuttimen muutamaksi tunniksi. Vastaan leijaili outo haju kun kävin ottamassa sen pois päältä. Liekkö haju tullut jostain huonekalusta vai mistä lie kun ennenkin olen pohtinut yhtä Ikean lastulevy hyllyä siellä haisevaksi?
Jonkun mielestä varmasti ylireagointia, mutta me ei enää jakseta tätä. Me ei haluta että meillä löyhkää ajoittain kummallinen kitkerä haju vessasta. Me ei enää myöskään jakseta sairastaa. Lapset saattaa sairastaa mutta ei todellakaan näissä mittakaavoissa!
Yksi mielenkiintoinen ajatus tuli homekoiran ohjaajalta, jää nähtäväksi olisiko se syy tälle kaikelle?! Todella toivon että ei olisi!

Ja edelleenkin painotan että voi olla vaan uudesta talosta johtuvaa sairastelua? Voi olla siitepölyistä? Voi olla ihan mistä vaan mutta tämän jälkeen me  ollaan kai tehty kaikki mitä me voidaan asian eteen tehdä..?!  DT on tehnyt sen minkä voi...

Pihatyöt etenee ja minä katselen sitä ikkunasta. Saa nähdä pääsenkö ollenkaan hommiin, sen verran herkillä tunnun olevan noiden maidenkin suhteen. Ensi viikonloppuna meillä saattaa olla jo nurtsia 300m2.

Tässä oli nyt tällainen postaus tälläkertaa. olisi ihanaa jos voisin kirjoittaa joskus vähän positiivisemminkin..


Olen käynyt kaikissa seuraamissani blogeissa. Valitettavasti en ole jättänyt kommenttia, en vaan ole saanut aikaiseksi..mutta seuraan teitä kyllä ja iloitsen teidän puolesta! Lupaan kommentoida myöhemmin aktiivisemmin.

Hyvää alkuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti