keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vanha innostus nostelee taas päätään :)

Tai no vanha ja vanha... Enhän mä ole tehnyt näitä marsipaani/sokerimassa/vaahtokarkkimassa kakkuja kovin kauaa. :)

Joskus 2,5 vuotta sitten ostin kaupasta kaksi pötköä marsipaania, vihreää ja vaaleanpunaista. Olin jotenkin ihan kyllästynyt ainaisiin karkkikoristeluihin ja valmiskoristeisiin. Ajattelin niistä sillä kertaa loihtia jotain. No tulos ei ollut kovin kaunis!  :D Ei mitään tietoa valmiina miten koristeita tehtäisiin. No kelpasivat niihin kakkuihin ja kakut maistuivat juhlavieraille. Naurattaa vieläkin kun kuvia katselee, kuin lapsi olisi tehnyt kakut ;)Ja kun joku asia kiinnostaa, niin minähän imen itseeni kaiken mahdollisen tiedon. Aloin lukemaan kakkublogeja. Ensimmäinen oli Kinuskikissan blogi, täynnä ihanaakin ihanampia kakkuja ja koristeita. Tovi meni ennenkuin tajusin mitä kaikkea tarvitsen jotta pääsen asiassa edes jonkilaiseen alkuun. Ensimmäisen tilauksen tarvikkeisiin taisin tehdä Confetista ja ullan unelmasta.


Tässä ensimmäinen tuotos, kun olin tarvikkeita tilaillut. Marsipaania aimo annos päällä, kerros taisi olla jopa sentin paksuinen! Imelää kuin mikä ja pieni pala riitti kaikille!  :DTytön 8v kakku. Tilasin kuvan ensimmäistä kertaa kakkuun. Kuva on juuri laitettu kakun päälle, jotan näyttää vähän hassulle kuvassa.


Tässä ystäväni tytön 1v juhliin kakkua. Vaaleanpunaisen kakun idea melkeinpä kokonaan kinuskikissan sivuilta, tosin siellä kakku taisi olla kolmikerroksinen. Jalanjälkikakku ihan omaa tuotosta  :)


 Nämä kakut "tilattiin" pienen Anetten kastejuhlaan. Toiveena oli apinavauvakoriste. Pientä miettimistä vaati millaisen apinan osaisin tehdä. Nuorin tytöistä oli vielä vauva ja hänen yhdessä  bodyssa oli hauskoja apinan kuvia. Siitä sitten mallia ja tällainen oli tulos.  :)  Toiseen kakkuun sain ihan vapaat kädet ja sitä oli ihana tehdä. Kuten kuvasta näkyy, kaikkea ihanaa vaaleanpunaista ja valkoista!  ;)Kummipoikani kastejuhlaa vietettiin vaja reilu  heinäkuussa 2010. Sain kunnian tehdä pari kakkua :) Sain täysin vapaat kädet kakkujen suhteen, joten valitsin jotain vaaleansinistä. Ja vauvan idea toisessa kakussa Kakkukatrin sivuilta ihanasta kastekakusta. Heinäkuun helteissä kermat eivät oikein kestäneet ja lähtivät valumaan kuumuudessa, vaikka kuinka koitettiin pitää kylmässä. Ei auttanut edes vaniljakreemijauhe pitämään kermoja kasassa.
Pikkuisen Ellin nimiäisiä vietettiin 1,5v sitten. Äidin toiveesta kakkuun tehtiin nukkuva vauva.  Tuo asento oli jotenkin niin suloinen ja tutti suussa :)

Ystäväni häissä tarjottiin myös minun tekemää kakkua. :) Koristeet parin toiveesta, vaaleansinisiä ovokkeja ja nimikirjaimet joka kakussa.Ystäväni "tilasi" kakkukoristeet parinpäivän varoitusajalla. Äkkiä piti jotain Hello Kittyä vääntää. Tässä siis ystäväni tekemä kakku pursotuksineen kaikkineen, mutta minun tekemät koristeet päällä.


Tässä kiitos kakku lapseni opettajalle, kun jäi eläkkeelle. Suklaalla kirjoittaminen ei ole mun juttu! Käsi tärisee sitä enemmän mitä tarkempi pitäisi olla!  :D


Meidän kuopuksen kastejuhlan kakut. Halusin jotain kesäistä ja ampparivauvan sitten tein. Toisessa kakussa mansikkamäen blogista ja pionilaakson blogista tutut iki ihanat tennarit! :)Tämä kakku meni töihin kun jäin pois odottelemaan pojan syntymistä. Sininen ruusu vinkkinä niille jotka eivät tienneet sukupuolta  ;)


Siskoni valmistui sairaanhoitajaksi. Jotain aiheeseen liittyvää piti tehdä ja tällainen kakku syntyi valkoisesta ja punaisesta.Kakkua lasten synttäreille. Toiveena jotain muumia  :)


  ja muutama kuva koristeista...


 Koristeet on tehty siis marsipaanista tai sokerimassasta tai niiden sekoituksesta. Ja elintarvikekimalteilla tomutettu.

Nyt sitten sain taas "tilauksen", ystäväni soitti että tarvitsee Angry Birds kakun. Ja koska alan olla jo fossiili...? niin piti ihan netistä katsoa mikä kyseinen juttu edes on...??? :D  Muutaman kuvan sitten tulostin ja lähdin värjäilemään massoja. Tälläkertaa kokeilen muotoilla ihan valmiista vaahtokarkkimassasta. Joka on helposti muotoutuvaa sekä hyvän makuista ennenkaikkea  :)  Ensimmäiset ovat jo valmiita..


 Näpräys jatkuu ja seuraavaksi pitää tehdä lintuja :)

Siinä kakkusia kerrakseen!  :) Kakkujen teko on kivaa ja tämä harrastus sopii niille jotka tykkäävät leipoa ja näpertää.  Isomman koristeen tekemiseen menee helposti aikaa muutama tunti.  valmiilla muoteilla saa nopeammin tehtyä. Tarvikkeet maksavat jonkin verran mutta ovat aika "ikuisia" ja värit kestää todella pitkään. Jos kiinnostaa niin kannattaa selata kakkublogeja. Niistä pääsee alkuun ja tämä vie yleensä sitten mennessään!  :)


1 kommentti: