tiistai 6. syyskuuta 2011

Harmaata tiistaita..

Aamu alkoi varsin ikävissä tunnelmissa. Ihmettelin kun toinen koirista tuijotti pitkään kenkäkaappiin päin. Ja lopultahan syy selvisi ja sieltä löytyi meidän pieni Miharu hamsteri kuolleena. Mies oli juuri lähtenyt töihin ja viemään meidän erityislasta kouluun. Soitin miehen takaisin ottamaan hamsterin, kun en itse pystynyt. Itkuhan siinä tuli. Seuraavaksi piti herättää vanhin tyttö ja kertoa suru uutiset. Tyttö itki ihan kauheasti. Päätin että pidetään koti päivä koulusta ja surraan kotona. Laitoin opettajalle viestiä tapahtuneesta. Vastaukseksi sain : Toivottavasti tokenee huomenna kouluun. Pistipä miettimään eikö opettaja ymmärtänyt kuinka surullinen lapsi voi olla menetettyään todella rakkaan lemmikin...?!

Myöhemmin mies soitti ja kertoi että kolmonen (erityislapsemme) oli kertonut kouluun mennessä valvoneensa yöllä ja leikkineensä hamsterin kanssa. Eli hän oli saanut luukun jotenkin auki ja hamsteri oli tottakai karannut. Viimeisenä olisin tätä uskonut, mutta kai asia näin on koska tyttö niin kertoo eikä tiennyt että hamsteri oli löytynyt alakerrasta kuolleena tänä aamuna. Ihmettelen kyllä kovin miten ihmeessä hän on tajunnut miten luukku edes avataan koska luukku on vaikea avata.

Joskus tuntuu että erityislapsen äitinä olo on liian haastavaa. Miten käsitellä tämäkin asia kun ymmärrys ei vastaa ikätasoa?
Yövalvomisesta tyttö on ennenkin kärsinyt. Valvoo ja puuhailee myöhään illalla alkuyöstä. Eilenkin illalla kävin sanomassa monta kertaa kymmenen jälkeen että on käytävä nukkumaan. Nyt hamsterin häkki oli ollut vessassa kun hamsteri oli alkanut metelöimään öisin. Tyttö oli siis hiippaillut sinne. Väkisinkin tulee mieleen että hiippaileeko hän öisin myös muualla asunnossa? Meillä on kyllä portti portaiden alaosassa, mutta entäs jos osaakin sen avata? Lähtisikö vaikka ulko-ovesta ulos yöllä? Pitääkö tässä alkaa vahtimaan öisinkin tyttöä kun on muuten täysin vahdittava. Hetkeksikään ei voi jättää yksin ulos. Sisällä sentään voi leikkiä yksin yläkerrassa.
 Onneksi tyttö on muuten helppo tai me vanhemmat koemme hänet helppona. On perustyytyväinen lapsi ja aurinkoinen tyttö. Harvoin mistään suuttuu tai jankkaa vastaan. Osaa syödä itse, vaikkakin tarvitsee tukea ja ohjausta päivän toimissa. Tietyissä asioissa kuitenkin tulee huolta ja murhetta. Eiköhän jokaisen lapsen kohdalla tule, oli hän terve tai erityinen? Tällaisena harmaana, sateisena päivänä sitä vaan itsekin miettii että miksi? Miksi hän ei nuku kunnolla ja tällainenkin surullinen asia piti tapahtua? Eihän hän ymmärrä seuraamuksia siitä mitä voi tapahtua, kun luukun häkistä avaa ja jättää auki. Vaikka olisin monia kertoja kieltänyt koskemasta koko häkkiin..

Eilinen oli aika menoa koko päivä. Aamusta käytiin pienten kanssa kävellen avoimessa päiväkodissa. Siitä sitten kauppaan ja kaupasta kotiin. Lämmintä ruokaa piti laittaa ja jälkkäriksi olin luvannut mokkapaloja.
Leivonta voi olla aika mielenkiintoista Herra 3kk:n kanssa ;) Tietysti juuri silloin hän ei halunnut olla sitterissä, eikä nukkua päiväunia. Apuun piti pyytää isoveli. Isoveli vatkasi munia ja sokeria. Minä, vauva kainalossa laitoin jauhoseosta ja vuoroin maitoa taikinaan. Saimme lopulta leivoksen uuniin asti.
Illalla oli nelosen kanssa vielä temppujumppa. Ja iltapalan jälkeen syötiin vielä jälkkäriksi hyvällä omalla tunnollamokkapalat..tai no minä söin muutaman vielä lisää, kun lapset nukkuivat. Mokkapalat on vaan liian hyviä ;)
Pitipä ottaa yksi kuvakin mokkapalasta mitä herkuteltiin eilen:Nelosen synttäritkin lähenee. Pitäisi pikkuhiljaa alkaa suunnittelemaan niitäkin. Ja jos vaikka jotain kivaa sokerimassastakin virittelisi kakun päälle? Prinsessa aihetta kuulemma haluaisi tai sitten muumia. Josko tässä joku ilta saisi aikaiseksi aloitettua. Sitten kun vauhtiin pääsee niin johan ideoita alkaa syntymään. Jotenkin viime aikoina kakkuinnostus on hiukan lopahtanut. Iltaisin tekee mieli vaan olla, kun lapset on saatu unille.


Tällaisia kakkuja meillä oli viime vuonna ja yhteis synttärit vietettiin tytöillä. Alemman kakun tennariohjeet löytyy Pionilaakson blogista sekä Mansikkamäen blogista  :)Tällä kertaa nelonen saa viettää omat synttärit tässä kodissa ja kolmosen ja vitosen synttärit vietetään varmaankin sitten uudessa talossa marraskuun lopulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti