torstai 13. syyskuuta 2012

Leipomuksia

Muutaman kakkusenkin olen ehtinyt leipomaan.

Elokuussa kahviteltiin pienellä porukalla meillä kotona kahden vanhimman synttäreitä. Leivoin meille pätkisjuustokakkua, jonka ohjeen otin ihan googlella ensimmäinen mikä eteen tuli.
Ympärille laitoin sikarikeksejä, jotka puolitin koska kakku ei ollut kovin paksu. Kaakaojauhetta siivilän läpi ja koristeeksi ihan yksinkertaisesti tehtyjä pikkuruusuja vaahtismassasta ja muutama sokerihelmi. Vielä ympärille silkkinauha koristeeksi ja ihan kaunishan siitä tuli!  :)




Viime sunnuntaina järjestin elämäni ensimmäiset Tupperi-kutsut (niistä enemmän myöhemmin, kun tilaukseni on saapunut) ja päätin sitten kokeilla elämäni ensimmäistä vinksin vonksin kakkuakin.
No..ihan hyvin se onnitui ja sitä rakennettiin kuin iisakin kirkkoa..  :D
Kolmella eri täytteellä mansikka/suklaa, vadelma/suklaa ja mansikkarahka. Kirjaimetkin vinksahti vahingossa väärinpäin :D Mut eipä se kettään haitannut kun olihan se muutenkin vinksin vonksin kakkukin.



Toinen kakku oli ensimmäinen moussekakkuni, joka sai hurjan määrän kehuja. Ohjeen löysin Belle Baien blogista, jossa kehui kakkua ehkä parhaimmaksi kakuksi. Kaikki lupaukset kakusta kyllä piti! Ei liian makea, mutta kuitenkin ihanan raikas! Eli siis tässä minun mansikka&marianne moussekakkuni. Ja koristelu tehty samalla tyylillä kuten tuo juustokakku yllä.


Lokakuussa onkin taas kakun tekoa tiedossa. Silloin vietetään meillä 5v synttäreitä. Tilauksessa kuulemma Hello Kittykakkua. Ja kakunkuviahan on ahkeraan jo selailtu ja esitetty toiveita. Saas nähdä millaiseen kakkuun päädytään..? Äiti veikkaa että kakku saattaa olla ainakin kaksikerroksinen ;)

2 kommenttia:

  1. Siis nää sun kakut on kyllä ihan käsittämättömän upeita! Ja varmasti maistuvia! Hei, ja kiitos tuosta ohjeesta josta vinkkasit! Täytyy ehdottomasti kokeilla sitä lähi aikoina. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ansukka! :)
    Suosittelen kokeilemaan. On aivan loistavan makuinen kakku!

    VastaaPoista