maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hei...nyt saa huokaista...? :))

Tänään oli kyllä pitkästä aikaa stressaavin aamu. Viime yönä ei uni tullut. Ehkä joskus yhden jälkeen nukahdin? Jännitin kovasti sitä, kun meille oli tänään tulossa LVI mies tutkimaan hajun syytä. Juteltiin omista havainnoista milloin haju tulee jne. Hän osasi kyllä asiansa tai uskomme hyvin vahvasti niin.  :)
 Vastaus tuli nopeasti miksi meillä haisee kummallinen haju. Haju tulee kun pestään pyykkiä vaikka kolme koneellista, monta ihmistä käy suihkussa peräkkäin tai viimeisimpänä tajuttiin, että haju tulee kun liesituulettimen pistää päälle. Välillä tuntui, että haju leijui täällä kokoajan, välillä lievänä ja toisinaan hyvin voimakkaana. Joskus vessaan mennessä ihan kävi henkeenkin. Muutamana iltana täällä asuessa minulla on ollut hiukan hengenahdistusta. No siihenhän voi olla syy mikä lie, ihan vaikka huono hb:kin? Olen siis avannut ikkunat makkarissa sepposen selälleen ja hengitellyt raikasta ilmaa keuhkoni täyteen. On vaan ollut tunne että nyt loppuu happi!

Hajuongelmasta ei voi syyttää D-taloja eikä edelleenkään syytetä :) Voidaan syyttää meidän perhekokoa!  :)  Sitä ei ilmeisesti muistettu huomioida silloin joskus. Ja kuten aiemminkin olen todennut, monissa asioissa sattuu vahinkoja, niinkuin tässäkin. Ja pääasia on että D-talot korjaavat ongelman :)

Meillä kun on 8 hengen perhe, niin jokainen voi vaan kuvitella kuinka paljon täällä pestään pyykkiä, käydään suihkussa, valutetaan ylipäänsä vettä ja tehdään ruokaa..? Siis verrattuna sellaiseen tavis 4-5 hengen perheeseen.

Meillä on hyvä ilmanvaihtokone joka on herkkä. ja kun se huomaa, että kosteuttaa ilmaantuu, se alkaa tehokkaasti sitä poistamaan. Se katkaisee myös samalla tuloilman. Ja koska meidän vedenkäyttö on älytöntä joinain päivinä, niin laite huutaa jo hoosiannaa ja imee sitä ilmaa kaikkialta mistä sitä vaan voi saada. Viemäreistä, varmaan tuolta talon altakin asti (mun epäilys, tätä ei sanonut täällä käynyt miekkonen ainakaan mun muistaakseni), ehkä jopa tosta pihalla olevasta kakkalaitoksestakin, vaikka ei ole suoranaista sontakatkua. Ja kun mä lopulta alan tehdä ruokaa, laitan liesituulettimen täysille, niin katku syöksyy vessasta ulos ja leviää talon alakertaan.

Ja se mikä tähän auttaa on etuvastus (muistelisin näin :)  ), joka meille asennetaan ensi viikolla  kunhan asentaja kerkiää meille asti.
Ja tämä ongelma siis esiintyy yleensä talvella ja vallan kun lämpötilaeroja tulee pakkasissa. Ja näinhän se meillä meni. Pakkasella lemus ja plussan puolella katosi päiviksikin. Kesällä tuskin olisi ilmestynyt ollenkaan? Talven tullen olisi taas hiipinyt seuraksemme. ;)
Ja tiedoksi sitten niille, jotka jaksaa D-taloja edelleen haukkua. Tällaista voi ilmaantua ihan minkä talotoimittajan talossa vaan ;) Niin ja tällaista kun tapahtuu, niin voimme olla varmoja että talomme on tiivis, eikä lämpö karkaa harakoille  ;)

Ja miksi musta on tuntunut muutaman kerran että happi loppuu? Siksi että meillä on käynyt vaikka koko perhe yks toisensa jälkeen suihkussa illalla, pesty monta koneellista pyykkiä. Ja viimeiset suihkut siis just ennen nukkumaan menoa. Ovi kiinni makuuhuoneessa, tuloilma katkeaa.  Ja mulla happi loppuu, ei miehellä.

Niin ja putket katsottiin viemärikameralla. Ja virallisten tarkkasilmäisten valvojien (neitien 2 ja 4v sekä kuopuksen) läsnäollessa todettiin ehjiksi kaikista liitoskohdista sekä puhtaiksi esimerkiksi rakennusaikaisesta jätteestä tai sorasta  :))

Ja kun jokainen vähän päätään käyttää, niin vika on pakko olla tässä ja ensi viikolla mahdollisesti elämme hajuttomassa unelmassamme onnellisina! :))

Olen niin iloinen!  Sen kaiken, niiden ihan hullujen ajatusten jälkeen. Vika todella on pieni ja korjattavissa, eikä tietenkään maksa meille mitään ylimääräistä. Jokainen kuitenkin ymmärtää varmasti sen huolen määrän mitä se lopulta aiheutti. Tässä kun ei ole kyse mistään muutamasta eurosesta vaan sadoista tuhansista..

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Meillä lähti nyt ainakin hyvä viikko alkuun. :)

ps.. Meidän poika juo Neocate maitoa ihan "hulluna"! :)) Koskaan elinaikanaan ei ole juonut noin hyvin pullosta maitoa ja tuollaisia määriä. Me ollaan kyllä kohta vararikossa, koska maito on kallista. mutta joskus elämä vaan on.. kaikkea ei voi mitata rahassa. Ainakaan pienen miehen hyvää oloa. ja parempia öitä :)
Koitetaan saalistaa maitoa halvemmalla netin kautta näin alkuun ja mietitään vielä tarvitaanko tässä välttämättä altistusretkeä lääkäriin joka maksaisi kuitenkin sen 400? Vai uskaltaisiko siirtyä 1vuotiaana jo riisimaitoon? Siitäkin kun on erilaisia mielipiteitä voiko vaiko eikö?

8 kommenttia:

 1. Oi kuinka hyviä uutisia!!!
  Täytyykin puhua meitin vastaavalle tästä, vaikka meillä arkisin onkin "vaan" kuus henkee niin lomilla ja joka toinen vkl se 8.. Ja pesukone tässäkin huushollissa laulaa minkä kerkiää:-)
  Ihanaa viikkoa teille, uskon että hymy on herkässä, on nää niin isoja asioita kuitenkin ja kyseessä meitin unelmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varmasti sanoa, vaikkakin tämän jälkeen tämä asia huomioidaan isojen perheiden kohdalla? :)

   Samoin teille! :) Koitan laittaa tässä joku päivä sulle sitä sähköpostia. :) Tämäkin ilta hurahti taas niin nopeasti.

   Poista
 2. Hyvä että asia alkaa ratkeamaan. On kyllä aika erikoista, että tuloilma katkeaisi kokonaan kun poistoilma tehostuu kosteuden lisääntymisen myötä, sehän tarkoittaa että ilma ei vaihdu. Molempien moottorien vaan tulisi pyöriä kovemmin jotta painesuhteet säilyy, ja tuloilman lyhyt katkominen pitäisi tapahtua vasta kun jäteilman lämpötila menee -10 asteeseen, joka edellyttää jo kohtalaista pakkasta ulkona. Mitä enemmän poistoilmaa suhteessa tuloilmaan, sitä lämpimämpänä kenno pysyy, ja jäätymisongelmaan pyörivässä kennossa tuo etuvastuksen asennus viittaa. Kennon jäätymistä on helppo kurkata kun avaa oven sammutetun iv-koneen sisälle. Olisiko kosteuden mukaan tehostuva poistoilmaventtiili pesuhuoneeseen hyvä? Jos vika on sis iv-koneessa, vaikka joku viemärin tiiviste vuotaa, niin maalämpöfoorumin enervent osiosta voisi saada hyvät vastaukset asioihin perehtyneiltä kun sinne laittaa vähän digitaalinäytön mittaukset-kohdan tietoja. Teillähän saattaa olla vaikka ongelmana se, että poistoilmakanavien eristys falskaa, ja siksi sen lämpötila laskee liiaksi tullessaan koneelle, jolloin pyörivä kenno ei saa tarpeeksi lämpöä pysyäkseen sulana ilman sähköä kuluttavia etuvastuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ihan täysin tarkkoja ollaan niin minä en tiedä katkeaako ihan täysin vai vähentyykö todella ratkaisevasti?
   Näin me asia ymmärrettiin kun asia meille selitettiin. Ja se kuulostaa järkevältä meidän mielestä ja sopii kuvioihin hyvin. Me toivomme että asia ratkeaa näinkin pienellä toimenpiteellä. Ja sehän nähdään jos pakkasia pysyy vielä asennuksen jälkeen, että ilmestyykö haju silti? Sitten jos ilmestyy niin ihmetellään uudestaan ja silloin ihmetelläänkin enemmän.

   Poista
 3. Muistakaa muuten pyörittää sitä iv-konetta aina vaikka 65 % teholla, ettei säästämisen nimissä vähennä nopeutta. Sitten ei tule tarpeeksi poistoilmaa pitämään konetta sulana. Ja takkakytkin yhdistettynä suurempaan kosteuskuormaan saa koneen helpommin jäähän. Teillä tuolla yläkerran makkareissa on kyllä potentiaalia tuloilman jäähtymiselle, kun vinossa katossa kulkeville putkien päälle ei mahdu enää kuin nimeksi puhallusvillaa kanavaeristeen jälkeen, mutta se vaikuttaa vain lämpömukavuuteen tuloilmassa, poistoja yläkerrassa ei taida olla vinossa katossa kuin yksi aulasta? Jos tuloilma yläkerrassa tuntuu kylmältä, niin tuplaten tehokkaamman jälkilämmitysvastuksen saa myös vaihdettua koneeseen, mutta toisaalta se lämmitysenergia menee osin sitten hukkaan jos eristyksissä on lämpötilan alenemaa. Kone sen tehoa säätelee ja vaihto voisi käydä samalla, teillä kun on iso talo.

  VastaaPoista
 4. Ihana, että syy selvisi eikä kyse ollut mistään vakavasta! Voin kyllä uskoa millainen on ollut helpotuksen määrä. Nyt olet ansainnut lepohetken sohvalla suklaalevyn ja hyvän lehden parissa :).

  VastaaPoista
 5. Mahtava juttu ja suuri helpotuksen huokaus! Kyllä täällä on toivottu parasta ja tosi hyvä jos noin pienellä toimenpiteellä selviää! (Mutta täytyy kyllä pitää mielessä tuo perhekoon vaikutus jos tässä joskus taloa aletaan rakentamaan ja etenkin jos tästä vielä perhe meilläkin suurenee... ;) Aika näyttää!)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kevlarsoul ja ansukka...mutta ei sitten huokaistukaan.. :/

  VastaaPoista