sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Meidän taiteilija :)

On jo pitänyt esitellä monta kertaa meidän vanhimman tytön (12v) piirroksia. Piirtää siis vapaalla kädellä ja käy kerta viikkoon kuvataidekoulussa toista vuotta.

Innostus piirtämiseen alkoi jo varmaan alle kolmivuotiaana. Muistan ensimmäisen taideteoksen jonka hän piirsi tunteja käyttäen lattialla suurelle paperille. Se oli täynnä avonaisia sateenvarjoja joilla kaikilla oli erilaiset ilmeet, silmät ja suut. Se oli jotenkin tosi hellyttävä. :) Ja se on vielä jossain varaston laatikossa missä on ehkä sata muutakin piirrosta ;)

Seuraavaksi hän aloitti hassunkuriset  piirrokset nelivuotiaana. Pikkutarkkaa piperröstä. Erilaisia ihmisiä ja eläimiä. Kaikilla oli yhteistä isot silmät ja mielettömän pitkät ripset ja kynnet! :D Nekin on varastoituna. Harmi kun en pystynyt kuvaamaan niitä nyt tähän.

Hän on opetellut ihan itse. Lainasi kirjoja ja osti myös itselleen niitä.
On uskomatonta miten hän on kehittynyt vuosien varrella. Haluankin teille kaikille lukijoille näyttää muutaman piirroksen :) On ottanut myös netissä olevista kuvista mallia näihin.

Alimmaisena myös ensimmäinen kuvasta piirretty muotokuva.3 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hyviä!!!!
  Ja siis vasta 12 vuotias, mitä hänestä vielä tuleekaan?!!!
  Onks teillä taiteilijoita suvussa vai mistä mahtanut lahjansa tyttö periä, sillä todella taitava hän on. Eerika olisi päässyt myös muutama vuosi sitten kuvataidekouluun, mutta matka tuli ongelmaksi :-/ Kun se oli semoseen aikaan että itse olen töissä ja bussejahan meiltä ei minnekkään hyvin kulkenut :-((

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sabuska! :))
  En tarvi kopiokonetta kuviin kun tyttö suurentaa nopeasti vapaalla kädellä jos tarviin kakkukuviin tjn? :D
  Me haettiin paikkaa aika myöhään. Meillä kun tyttö on vähän sellainen huoleton taiteilija luonne, niin ei aluksi meinannut ymmärtää että siellä käydään jokaikinen kerta, eikä kaverit mene sen edelle. Eikä kyllä aloittanut yhtään liian myöhään. Näillä meidän tytöillä riittäis varmaan puhumista ja piirtämistä keskenään :) Samanikäiset ja sama kiinnostuksen kohde.

  Meillä on joku sukuvika vissiin kädentöissä? Mun serkut on myös taitavia tekemään kaikenlaista, käsitöitä, lasista, puusta ja vaikka mistä. Itse tykkäsin kouluaikoina kuviksesta ja käsitöistä ja se olikin mulla aina 10 . Mun äiti kutoo paljon ja tekee käsitöitä. Tosin hävettää myöntää että puikkoihin en ole kohta 20v koskenut. Ajattelin että kohta olis aikakin varmaan jo itsekin kutoa jotain? ;)

  VastaaPoista
 3. Todella taitava tyttö!! :) Ja hienoa että on päässyt kuvataidekouluun taitoaan kehittämään!

  :) Mulle käsityöt, lähinnä sukkien tekeminen, on sitä rentouttavaa harrastusta mitä tarvitsen tähän arkeen!! Suosittelen kyllä lämpimästi! Ja teidän porukalle riittäisi aina neulottavaakin, sukkia, hanskoja, pipoja ect!

  VastaaPoista