keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Nopeaa toimintaa! :)

Eilen odotti iloinen yllätys pihalla, kun kurkkasin ikkunasta ulos. Pihaan oli ajanut RG-talotekniikan auto ja samantien soi ovikello. Kaksi asentajaa ovella! :) Olin iloisesti yllättynyt, sillä odotimme asennusta vasta ensi viikolle :)  Jonkun aikaa siinä meni että saivat homman tehtyä.
Illalla meinasi minulla nousta tukka päässä pystyyn. Haju ilmestyi taas! Se kuitenkin hävisi pikkuhiljaa eikä ole tänään ilmaantunut. Kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla jo tullut tänään koska pakkasta riittää, pesin pyykkiä ja käytin liesituuletinta. Ei näy ei kuulu :)) Kyllä se vaan taisi olla siitä puuttuvasta lisäosasta nyt kyse.
edit: Iltakuuden jälkeen totesin, että ei auta muu kuin enää itkeminen, kun ei nauratakaan koko asia.. ei tarvi varmaan kirjoittaa mikä TAAS tuli ja mikä täällä pyörii edelleen ilmassa ja klo on 21... Eli ei auta osan asennus. Mikäköhän sitten auttaa..? Veikkaan että äkkilähtö vaikka Nevadaan, jotta itsellä säilyis järki.. Voin sanoa että kohta tulen hulluksi tuon hajun kanssa!
No ainakin yrittivät korjata ja nopeasti, jos ei muuta.
Ja meillä oli sitten totaalinen pommi räjähtänyt täällä sisällä.  Vähän hävetti kun pientä sekasotkua oli siellä täällä. Leluja levällään ja koirien ja kissojen karvoja joka paikassa, kun aurinko taas tulvi sisälle niin kivasti  :D No, eiköhän jokaisella joskus ole huusholli pommin jäljiltä..? ;)

Mä olen aina jaksanut luennoida äideille siitä kuinka on vaan opeteltava olemaan armeliaampi itselleen. Itse olen tainnut sitten onnistua näinä viime vuosina jo niin pitkälle omassa armeliaisuudessani koskien  jatkuvaa siivousta, että tänään oli jo ihan pakko tarttua imuriin kunnolla. Villakoirat vilisi jo nurkissa! Tosin tuntuu että meidän lemmikit meinaavat kai kaljuuntua tänä vuonna? Karvaa lähtee kaikista ihan hirvittävä määrä. Heitin myös peitot ja pikkumatot partsille tuulettumaan. Ja kohta pitäisi vielä laittaa lakanat sänkyihin, pestä lattiat, pyyhkiä pölyt ja kaiken maailman lasten rähmänäppijäljet, joita siis tässä huushollissa kyllä riittää.

Eiköhän sitä vaan ole pakko lähteä takaisin hommiin taas! :)

8 kommenttia:

 1. Voi rähmä. Tämä on vaikuttanut vähän siltä kuin öljyputken vuoto siperiassa, lisätään painetta. Tai tässä vähennetään sitä ja asiakkaan laskuun menee lisääntynyt sähkökulutus vastuksen myötä vaikka vika on ihan muualla kuin ilmanvaihdossa. Sisäilmaongelmista sanotaan yleensä, että kun sen haistaa, niin ongelma on jo liian suuri jätettäväksi huomiotta.

  Eihän wc:ssä ole kuin kaksi viemärinpäätä, toisen tiiviste olisi siis huonosti? Onko hajua muuten teknisessä tilassa, sehän on wc:n seinän takana ja katon välitila on sinne auki. Viemärin tuuletusputki menee siellä. Talon alipainetta voi muuten katsoa jollain tarkkuudella myös iv-koneen näyttöpaneelista mittauksista, jos tuloilman hyötysuhde on muutaman %-yksikön parempi kuin poistoilman niin talossa on sopiva, pieni alipaine. Jos paljon eroa samoin päin, niin alipaine voi olla liian suuri. Vai toimiiko tuo jäteveden käsittelyn ja talon tuuletusviemärin väli oikein, tai voisiko yläkerran wc:n viemäri olla huonosti alakerran wc:n yläpuolella?

  VastaaPoista
 2. Kaikki mikä on wc:ssä näkyvää on tarkistettu kahteen kertaan ja kaikki pitäisi olla ok. Teknisessä tilassa ei haise mikään muu kuin teknisen tilan ihka oma ominaishaju, koneet ym. Talon alipaineet on tarkistettu kahteen kertaan reilun kuukauden sisällä, kahden eri miekkosen toimesta ja niissä ei pitäisi olla mitään väärin.
  Ja kaikki tuohon kakkalaitokseen kuuluva pitäisi olla kunnossa ja haju ei kyllä ole sinne päinkään, jos siis ajattelen sitä hajua kun vehoputsin kannen avaa, saatikka sitä hajua kun sen pussin sieltä nostaa.. tosin toissapäivänen mies sanoi että matkalla haju saattaa muuttua, kun meillä on siellä ne litkut mutta enpä tiedä.

  Mua ei huolestuttaisi jos täällä haisisi sellainen normaali viemärinlemu esim. olis oltu poissa ja lattiakaivot olisi kuivat jne. mutta kun tämä mikä täällä haisee on kuin lattialuuttu joka on märkänä sullottu tiiviseen ja lämpimään..

  Mua huolestuttaa kohta tän talon sisäilma niin paljon, että tutkitutan sen omin varoin jos ei kukaan muu sitä ala tutkimaan.

  VastaaPoista
 3. Onko se wc-istuin otettu irti? WC-lattian vesieriste tiiviisti viemäriputkien ympärillä, tai kitattu. Kuten myös muut vesijohdot yms läpiviennit. Meneehän viemärien tavarat joka rööristä vehoputsiin asti eikä vaikka radonputkeen? Alapohjassa on maassa lähes aina melkein 100 % kosteus kaasumainen, jos siellä on jäänyt sahanpurut siivoamatta niin ne maatuu ja haju voi tulla huonosti tiivistetystä läpiviennistä tai vaikka haljenneesta betonilaatasta läpi, alipaine talossa hyvä 0-5 Pa asumisterveysohjeen mukaan. Kantavien seinien alla olevien betonikorotusten ja pintalaatan välin irrotuskaistan kohta kitattu kun se on auennut laatan kuivuessa ja kutistuessa. Onko teillä ryömintätila johon pääsee katsomaan putkien kunnon ja alapohjan tilanteen. Jos niin onko viemärit eristetty ettei jäädy jos kaato huono? Onko alapohjan kapillaarikatko tehty laadunvarmistetulla sepelillä min raekoko 5 mm eikä luonnontavaralla?

  Paikalle pitää saada rakennustekniikan ammattilainen joka ymmärtä rakennusfysiikkaa, putkimies ei riitä. Sisäilmanäytteet ottaisi niin pääsisi jäljille onko se viemäriperäistä tai maasta päin ne mikrobit.
  Mutta no panic, ei näitä asioita kyllä pitäisi netissä miettiä ennenkuin asiantuntija on rakentamisen tarkastanut paikan päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain mansetti irroitettiin ja tutkittiin, että kaikki ok, ja ymmärsimme että oli ok. Missään vessassa ei näy kosteaa silmälle eikä mittarille. Kaikki pitäisi mennä vehoputsiin, eikä minnekään muualle. Millä tuon radonputken saisi tutkittua, samalla kameralla jolla tutkittiin toissapäivänä putkia?
   Tosta kantavien seinien allaolevien betonikorotusten ja pintalaatan välin irrotuskaistan kittaus asiasta mies tänään puhui. Kaikki pitäisi olla kunnossa, ei oltu vahtimassa silloin täällä.
   Ryömintätilaa ei ole. Ja miestä se sapettaa, kun oliskin...niinkuin oli edellisessä. helppo oli käydä katsomassa vaikka huvikseen että kaikki on ok..
   Kapillaarikatko tehty 6-16.

   Ei näitä varmaan pitäisi miettiä jonkun mielestä netissä. Ainahan pitäisi kirjoittaa vain positiivista..? En ole ketään syyttänyt ainakaan yhtikäs mistään. Sitä vaan ihmettelen että pitäisikö kaikki mutkat matkassa salata?
   Uskon että kuka vaan huolestuisi tuollaisesta löyhkästä jos uuteen taloon ilmestyisi. Ja siinä hajussa eläisi koko perhe.

   Poista
  2. Juu minusta on hyvä että kirjoitat asiasta, me ollaan amatöörejä tässä asiassa ja saadaan esittää ihan tyhmiäkin kysymyksiä ja ajatuksia koska ollaan maksettu siitä, että joku joka osaa, tekee meille talot. Hyvät ja terveet niin kun ollaan tilattu.
   Meidän vesieristys ei mennyt sitten ihan putkeen, kaadot oli unohtunu viimeistellä vaikka siitä vastaava on puhunut monta kertaa... Vesieristys todistus niinikään ei kyllä täytä suomalaisia vaatimuksia, että silleen. Uusiksi menee taas kerran :-(
   Välillä tuntuu että hyvä jos jouluksi kotiin :-/

   Poista
 4. Ei,oo totta! :/ Laitan sulle heti mailia kun on hyvä hetki. :)

  VastaaPoista
 5. Hei. Tarkoitin, että kaikkinaiset ajatukset heittää ilmaan vaikka alapohjan kosteusongelmista on luvattoman ennenaikaista jollei ole paikanpäällä asiaa tutkinut, siihen ei saisi sortua. Mutta ajattelin, että näistä aiheista voi kysyä tarkentavia kysymyksiä kun rakentajan edustajat paikalle ovat. Radonputkeen katolla jos valuu pakkasilma alaspäin ja ilman virtaus olisikin väärin päin, olisiko mahdollista? Vesijohdon suojaputki päättyy maahan ja jos siinä ei ole tiivistystä alapäässä voisi tulla maan hajua, mutta se luulisi haisevan teknisessä tilassa sitten. Tai wc:n putket kun tulee laatasta läpi yhdessä suihkun putkien kanssa, luulisi että haju menisi myös pesuhuoneeseen. Jos viemäriin pistäisi merkkisavua ja kunnon alipaineet taloon, niin näkisi mistä tuprauttaa. Vaikka epäilyshän taitaa olla nyt siitä, että se on maan haju eikä viemäri.

  VastaaPoista
 6. Anteeksi, olen vaan niin stressaantunut koko h*lvetin hajusta :/
  Hyviä vinkkejä sulta on tullut, sitä en kiellä. Radonputki oli kuulemma jäässä katolla, mutta sieltä kyllä kohoaa ilmaa silti. Saatiin ehkä asioihin vauhtia tänään, jotain positiivista. Hulluksi tän viikkojen odottelun jälkeen tulee.
  Miestä pyydettiin purkamaan teknisen tilan kattoa ja tarkistamaan onko siellä kuivaa ja näyttää kuivalle.

  VastaaPoista