perjantai 2. maaliskuuta 2012

Tutkimattomat ovat hajun tiet.. vielä..

Meninpä sitten facebookissa tykkäämään tykkäämästäni blogista ja avasin sitten väylän itse sitä kautta joillekin facebookissa oleville kavereilleni tänne.. tyhmä minä  ;) Olisihan se pitänyt arvata!

Ihminen on utelias eläin..? Ja välillä tuntuu että vallan minun/meidän elämä kiinnostaa. Meillähän sattuu ja tapahtuu tasaseen tahtiin. Niitäkin asioita joita ei toivoisi tapahtuvan tai jaksaisi tapahtuvan.

Ja koska tämä meidän taloprojekti oli joillekin niin valtavan vaikeaa hyväksyä, niin sen takia en ottanut tätä meidän viimeistä ongelmaa facebookissa edes puheeksi, enkä myöskään puhelimessa tiettyjen henkilöiden kanssa. En jaksa lukea typeriä kommentteja, kuten sain raksa-aikana lukea. Hyvänä esimerkkinä, kun meillä oli väärä ikkuna ja tuskailin sitä. "Ajatteleppas jos olisitte itse rakentaneet??!"
Edelleen voin todeta, että jos olisimme itse rakentaneet niin tuskin olisi siinä vaiheessa huomattu että meillä on väärä ikkuna kodinhoitohuoneessa!  :D Toinen hyväkäs tykkäsi painaa tykkäys nappulaansa aina kun joku vastoin käyminen tuli..
 Mutta lukekaa täältä toki ja olkaa fiksumpia tästä eteenpäin, ettei lipsahda puhelimessa asioita joita en ole teille puhelimitse tai kasvotusten puhunut  ;)
Vahingon ilo lienee paras ilo? Ainakin joillekin ihmisille? Itselläni on kyllä ihan erilaiset ilon aiheet tässä elämässä.

Haju edelleen yllättää. Ja tällä viikolla saimme vastaavan mestarimme tänne ottamaan nenäänsä kunnon haisut. Hän kuvaili hajua: Kuin vanha lattia luuttu, jossa on mikrobikasvustoa. Ei ollut sokeria minun korvilleni!
Kokeiltiin vielä vinkkinä laskea vettä teknisen tilan lattiakaivoon, mutta ei mitään apua!
Mies otti yhteyttä taas D-taloihin ja ilmeisimmin meille on nyt tulossa putkiston kuvaukset..

En ole vihainen D-taloille. Elämässä sattuu kaikenlaista ja vaikka missä asiassa. Toivon vaan että tämä hajuongelma nyt selviää. Ja edelleen toivon, että kyse olisi jostain pikkujutusta, eikä mistään vakavasta. Täällä on ollut satoja kävijöitä, mutta onneksi kävijämäärä on rahoittunut nyt. Edelleen jaksan painottaa sitä, että tarkoitus ei ole mustamaalata kyseistä talofirmaa! Tästä Blogista kuten muutamasta muustakin, on koitettu viritellä keskusteluja kuinka paskoja taloja D-talot rakentaa. Niiden kannattaa toki googlellansa sitten googlettaa muillakin hakusanoilla, eikä vain D-taloilla  ;) Jaksan väittää että kaikilla talofirmoilla on omat ongelmansa, hyvät ja huonot projektit. Aina ei voi tietää millaisia tekijöitä tulee, oli kyse mistä alasta tahansa! Hyvänä esimerkkinä, kun meillekin tuli hoitotyöhön nimeämämme Miss metsätähti. Kuulemma kauemmin jo ollut hoitotyössä, pitkillä punaisilla rakennekynsillä varustettuna täydessä tällingissä ;)

Eilen olin töissä ja puhetta tuli millaista on rakennuttaa muuttovalmis. Aihe kiinnostaa monia ja vallan sellaisia joilla ei ole minkään sortin tietotaitoa rakentamisesta. Kerroin rehellisesti kattavasta reklamointilistastamme, mutta silti pystyin vielä suosittelemaan D-taloja! Kerroin myös että aina asiat on korjattu ja mielestämme kuten monen muunkin mielestä meillä on edelleen laadukas talo  :)

Mut hei, nyt on maaliskuu! Näin kertoi meidän 4v eilen: Äiti, nyt on maaliskuun eka päivä ja KEVÄT on tulossa. Ada kertoi eilen kerhossa ja se on kuitenkin jo VIIS! Ettäs tekin tiedätte :D

Ihanaa alkavaa viikonloppua jokaiselle!  :)

p.s.  Tänä aamuna heräsin herätyskelloon ja ilokseni tajusin nukkuneeni koko yön heräämättä!  :O Poika alkoi nukkumaan maidonvaihdon jälkeen. Heräsi ensin yhden kerran aamuyöstä ja nyt viime yönä saimme kokonaisen yön. Aiemmin meillä herättiin 2-10kertaa yössä. Hyvät yöunet on ihan parhautta, äidille, isille sekä pojalle itselleen! :)

6 kommenttia:

 1. Apua jos minunkin linkki sun blogiin on aiheuttanut harmia :-(
  JOtenkin tuntui vaan tärkeältä saada kokonaiskuvaa tästä Dt:n yleisemmästäkin ongelmasta rakentamisen osalta. Ja täytyy sanoa, että itsekin mietin haluanko "myöntää" meidänkin menneen siihen lankaan, että tilattiin sitten ihan p...a talo. Mutta tulin mietintöineni siihen tulokseen, että ihmisillä on oikeus tietää ja rakentajalla olisi tuhannen taalan paikka korjata virheensä, koska kyllä me siitäkin riemusta sitten postattaisiin.. Ja sitten se, että minäkään en oikeasti ajattele, että meidän talo olisi huonolaatuinen tai huono, vaan näillä reklamaatioilla me saadaan vastaavan avulla kunnollinen laadukas talo, ilman sitä.. Vain luoja tietää mitä ois saatu..
  Ja materiaalithan meillä on ollut hyvää ja laadukasta, rakentajien moraali tai taito taas olisi voitu oikaista Dt:n työpäälikön toimesta..
  Dt:n työpäälikön vaihdon myötä näyttäis asiat vihdoin lähtevän eteenpäin mallikkaasti, ollaan saatu viikossa enemmän infoa tehdyistä toimenpiteistä, kun edellisen työpäälikön kanssa puoleen vuoteen!
  Mä olen kanssa huomannut kuinka "yksin" mä olen tän raksaamisen kanssa ollut esim. just tuolla fb:n omassa sivussa:-/
  Toi vahingonilo on usein ihan käsinkosketeltavaa mulla on siitäkin aiheesta paljon kokemusta, kuten ystävien lojaaliudesta hädän hetkellä yms. Tiedän mistä puhut.

  Ihanaa viikonloppua teidän sakille, nautitaan auringosta !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ajattele että se linkki siellä aiheutti harmia :) Tajusin heti miksi laitoit sen ja hyvä niin. Olis vaan itse pitänyt taas kerran olla älykkäämpi :D Lähipiirissä ei kukaan havittele raksaamista joten tuskin kukaan sun blogiin olis ehkä eksynyt...? Ellei sitten googlella sisustus ym juttujen kautta. Facessa vaan pläjähtää ne omat tykkäämiset kaikille silmille ja kyllähän se sitten kiinnostaa mistä se E tykkää ja sieltä sitten sun blogiin ja sieltä sitten mielenkiinnosta tänne.

   Mä en myönnä mitään, kuin vasta sitten JOS meillä on jotain mikä on aiheutunut tahallisesta huolimattomuudesta..tjn..? Ja edelleen olen sitä mieltä että näistä pitää puhua ja kirjoittaa. Laatu paranee tälläkin aivan varmasti?! ;) Reklamoinnit varmaan vähenee? Eihän tällaisessä ole mitään järkeä että sama asia tehdään moneen kertaan.

   Hyvä että olette saaneet hyvän työpäällikön! Se on todella tärkeä juttu! :) Ja info kulkee nyt kunnolla!

   Mä en ota mitään talon ongelmiin liittyvää puheeksi enää fb:ssa. Täällä jonkun verran kyllä.

   Ystäviä on niin monenlaisia ja vuosienkin päästä saattaa huomata miten he onkaan muuttuneet. :/ Nykyään ihmiset ei enää osaa arvostaa oikeen mitään suhteita, ei parisuhteitaan eikä ystävyyssuhteitaan, eikä perhesuhteitaan... (no mä en arvosta mun suhteita appivanhempiin...enkä ylläpidä niitä. Ne vaan on..sellaisia mitä ei voi täällä julkaista. ) Mut onneksi on sellaisiakin ystäviä että voin soittaa ja puhua tästä talon ongelmasta ja tiedän että sitä ei naureskella, sillä ei mässäillä iltapalapöydässä suureen ääneen tai muutenkaan juoruilla mulle tuntemattomien kanssa. Tästähän sais mehevät jutut kuinka me asutaan nyt kalliisti hometalossa. ;)

   Ahdistaa kyllä välillä niin paljon tämä tilanne. Tultiin kaupasta kotiin, niin arvaat varmaan mikä leijui ensimmäisenä vastaan..?!

   Teille kans hyvät viikonloput! :)

   Poista
 2. Mutta kaikkein parasta on se, että nää meidän talot on avaimet käteen taloja. Ja rakennusvastuu on Designtalolla 100% , sen 10 vuoden ajan!
  Teidän talo tullaan korjaamaan vielä hajutomaksi, pysykää vahvoina ja olkaa Designtalolle yhteydessä tiivisti!

  (Tiedän muutaman tapauksen, kun on ostettu talotoimitus ja tse kilapailutettu tekijät, jotka on sitten halvimmasta päästä.. Vastaava on otettu nimi paperille, joka ei työmaalla ole pahemmin käynytkään..Ja sitten ei tiedetä mihin reklamoidaan, kun vastuunottajaa ei oikein ole. Ja löytyy kaikki viat mitä kuvitella saattaa)

  Ja mitä tulee anoppeihin, ei oo totta ;-)
  Siitäkin asiasta voitaisiin puhua vaikka kuinka ja paljon ;-)))

  Mille perustukselle teidän talo on tehty?
  Mies kans miettiny mikä siellä sen hajun aiheuttais ja putkessa oleva mutka tai irtoaminen tulee nyt mieleen :-/ Mutta pianhan se selviää, kun teillä on se putkiston tarkastus.
  Voimia!!!
  Jos haluat vertaistukea ja juttukaveria, joka ei taatusti mässäile teidän asioilla, niin laita sähköpostia ja jatketaan keskustelua "piilossa" :-)

  VastaaPoista
 3. Sehän siinä on hyvä juttu, että D-talot on vastuussa ja pitkään! ;) Moni ei varmaan tiedäkään sitä.

  Meidän talon perustukset on tehty maanvaraselle laatalle. Maanantaina tulee puolen päivän aikaan kuvaukset. Sitten ehkä selviää lisää. Jotain häikkää on myös ilmanvaihdossa kun liesituulettimen pistää päälle niin haju lähtee leviämään. Eli meillä vietetään herkullisia lounas/päivällisaikoja täällä. Pistää vaan aina miettimään sitten tätä sisäilmaakin, kun jatkuvasti ollaan oltu kipeitä ja kissat vallan myös. Sulon silmiin on jo toinen kuuri silmätippoja, vaikkakin persialaisten silmät onkin mitä on. Ja ehkä pojalla toistuvat korvatulehdukset johtuu juuri maitoallergiasta, niinkuin muillakin on johtuneet..?

  Tämä ei voi olla totta enään mitä anoppiinkin tulee.:D Olen miehelle toistamiseen ihmetellyt voiko tällaista tapahtua? Googlella etsii jotain mahdollista tietoa oman talon ongelmaan ja löytää tiensä jonkun blogiin ja sitä lukiesdsaan huomaa että se ihminen on jotenkin niin samanlainen perheineen kaikkineen :D Ihmeellinen on ihminen ja elämä, ei voi muuta todeta taas :)) Laitan sulle joku päivä tässä mailia kun saan rauhassa kirjoittaa. Varmaan löytyy sun blogista sp.osoite?

  Mukavaa lauantaita teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sp- osoite löytyy blogista juu:-)
   Minä uskon, että kaikella on tarkoitus, silleen hyvällä tavalla :-)))!
   Noi sairastelut tietysti mietityttää mutta toisaalta ei kannata vielä panikoitua, koska meillä pikkulikat on täällä
   varakämpässä oltu kans kipeämpiä kun koskaan ja tää talo on hajuton ja terve. Tytöillä molemmilla 4v ja 6v oli ekat korvatulehdukset justiin flunssakierteiden jälkitautina:-(
   Persialaiset on kans niin jalostettuja että voi helposti olla sairauksia:-(

   Poista
 4. Tuo liesikupu tarvitsee korvausilmansa jostain mistä sen sitten helpoiten saa. Kannattaa laittaa takkakytkin päälle, mutta se tuskin riittää, loput tulee sitten normaalisti ovien ja ikkunoiden tiivisteiden välistä tai savupiipusta tai raolleen laitetusta ikkunasta. IV-koneen digitaaliohjauksessa on säädettävissä eri vaihtoehtoja ylipaineistukselle, takka, liesikupu ja keskuspölynimuri tai nämä yhtä aikaa päällä. Mutta tämä vaatii kaapelia pitkin tiedon IV-koneelle liesikuvulta tai keskuspölynimurilta, tai niiden poistoputkesta paine-eroanturilla (lisävaruste). Jos hajun saisi selville kun nämä laitteet päälle ja nenän kanssa haistelemaan mistä tulee, merkkisavulla sen voi sitten varmistaa miten ilma virtaa. Jos taas takkakytkimen ylipaineen säätää niin suurelle että riittää liesikuvulle, niin vain takkaa polttaessaan se saattaa lykätä varsinkin yläkerran ikkunoiden väliin ylimääräisen kostean huoneilman ja ne huurtuu ja jäätyy hetkeksi. Ja muistaen että tuloilmasäleikkö ja suodattimet ovat puhtaat ettei sieltä kurista tuloilmaa.

  VastaaPoista