keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Mustajuurta uudella innolla!

Me kokeiltiin pikkupojalle mustajuurta siinä vaiheessa kun mikään ei meinannut millään sopia. Alkuun tuntui sopivan mutta lopulta sekin jätettiin taas hyllylle.
Nyt kun ollaan ihan uudella innolla ruokien äärellä niin mustajuuri otettiin taas kokeiluun.

Mulle mustajuuri on ollut aivan vieras ja kuulinkin siitä lasten allergia ryhmässä. Tuntui sopivan aika monelle tälläiselle superallergiselle.

Mustajuuren ravintoarvot on aika hyvät ja rautaa siinä on runsaasti, jopa neljännes enemmän kuin naudanlihassa. Monelle maitoallergiselle naudan liha ei sovi ja tuntuu ettei naudanliha sovi myöskään monelle homehtuneelle? Mustajuuressa on myös kivasti kalsiumia sekä kaliumia. Ravintoarvot voi kurkata täältä . Diabeetikoille myös sopiva. Enemmän voi lukea vaikka täältä .

Me ollaan hankittu meidän mustajuuret Cittarista. Löytyy ainakin meidän cittarista sellaisesta viileähyllystä Vihannes Laitilan mustajuurta.




Tää tyyppi hoiteli ensin keittiön..


Ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva. Mustia, multaisia juuren pötkylöitä.
Näistä isoimmat oli jotain 40cm. Ettei mikään pikkupaketti ole siellä hyllyssä.


Kantsii kuoria juoksevan veden alla. Kädet jää muuten tahmaiseksi.


Tein pojalle niin keittelin n.45min. Varmaan tavallisesti aikuiselle tai lapselle riittää hyvin puoli tuntiakin. Tuoksu on ihana, pikkasen makeahko. Sellainen että tekee mieli itsekin maistaa. Maistuu aika neutraalille mun makuun. Käyttäisin itselläni ehkä ruuan lisukkeena.
Tätähän voi käyttää soseena, sosekeittona, lisänä keittoihin tai muuten vaan ruuan kaverina.


Maistui ainakin, niinkuin viimeksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti