torstai 17. tammikuuta 2013

Omalla tahdilla...?

Meillä on vilistänyt kaksi pientä vaipoissa yhtäaikaa. Ikäeroahan on 1,5v viidennen ja kuudennen välillä.
Nyt näyttää kuitenkin siltä että neiti 3v 2kk on todella oppinut ihan itsekseen kuivaksi! :)


Muut meidän perheen lapset on olleet vähän alle tai viimeistään 2vuotiaina päiväkuivia ja yökuivia ihan viimeistään 2,5vuotiaina. Paitsi meidän erityislapsi joka oppi kuivaksi reilu 4vuotiaana. Sekin oli jo mielestäni tosi hyvin, koska olisi voinut mennä pidempäänkin helposti.

Tämän viidennen lapsen kohdalla ajattelin toimia lapsen tahtisesti. En pakottanut potalle ollenkaan. Toki muutaman kerran houkuttelin. Selkeästi tytöllä oli ne herkkyyskaudet jolloin potta kiinnosti. Ja kaudet jolloin potta ei kiinnostanut. Tämä tyttö ei ollut edes lahjottavissa! Joten ajattelin että mennään hänen omalla tahdillaan.

Yhtenä päivänä hän vain halusi potalle, teki pissan sinne. Kävi hakemassa pikkuhousut kaapista ja vaihtoi vaipan niihin. Muutama yökin meni samaan syssyyn kuivalla vaipalla. Ja sitten tyttö ilmoitti että: nyt tänä iltana minusta on pissa loppunut, nukun pikkareilla!
Vuorattiin sänky varmuuden vuoksi, mutta yhtäkään pissavahinkoa ei ole vielä sattunut. Yhtenä päivänä oli noin viikko sitten muutama pikkarivahinko, kun sinä päivänä oli paljon muutakin ettei malttanut vain mennä potalle. Muuten ei olekaan vahinkoja sitten sattunut. Huomattavasti helpommin on mennyt, kun lapsi oli selkeästi valmis pottailuun.  :)


Tutista päästiin jo aikaa sitten eroon. Ihan vahingossa sekin tapahtui. Kaikki neljä tuttia oli hävyksissä yhtenä iltana. Oli vain pakko mennä nukkumaan ilman tuttia, eikä itkukaan tullut. Minä löysin yhden myöhemmin mutta enpä sitä sitten antanut  ;) Muutaman kerran kyseli perään. Tilasi isältään uusiakin tutteja uudenvuoden tienoilla kaupasta. Toissapäivänä löytyi yksi kadonneista tuteista. Ei laittanut edes suuhunsa, vaan haaveili siihen virittävänsä tuttinauhansa jonka löysi myös nukketarvikelaatikostaan. Tutti katosi jostain kumman syystä samantien, eikä sitä ole ikävöity.

Vielä on aamu/iltapullo. Siitäkin kai pitäisi kohtapuoliin luopua? Mehän ollaan ihan myöhässä tässäkin asiassa..?  :D
 Eipä ole kyllä mikään kiire meillä. Katsotaan pikkuhiljaa jos hän vaikka itse haluaisi luopua siitä, ehkäpä se menisi niin kaikista kivuttomimmin ;)

Ja tässä ei ole kyse mistään äidin laiskuudesta. Ihan mielenkiinnolla katson miten nämä asiat sujuu tällä tavalla? Tämä neitonen myös sai itse päättää imetyksen loppumiseen.  :)
Meillä ei ole kiire oppia kaikkea opaskirjojen ja neuvolan suositusten mukaan.  :)


4 kommenttia:

 1. Me viimein päästiin pulloista eroon :D Enkä edes puhu nuorimmasta vaan meidän neidistä. Ekat kaksi iltaa oli...sanotaanko vaikka, että ne oli hyvin mielenkiintoisia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut niisu, mä vetoon siihen että meitin neiti juo sen ranskalaisittain.. :D Siks meillä ei olekaan mitään hätää vielä? ;)

   Poista
 2. Täälläkään ei ole vielä pottaharjoituksia juurikaan tehty! Neiti 1v7kk ei todellakaan suostu potalle sanomaan muuta kuin "ei oo". Enkä ole viitsinyt alkaa pakottamaankaan. Tosin kierona äitinä ajattelin istuttaa Aatoksen potalle, sitten kun oppii istumaan niin luulisi neiti siitä innostuvan ehkä ottamaan mallia? ;) Eiköhän ne joskus kuiviksi opi! Sitten ajastaan! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä kuopus istuskelee potalla pieniä hetkiä, mutta tulosta ei synny. Vipeltää mennä aina olkkariin nakusillaan ja palaa kyllä taas sitten potalle. Tää potta juttu on mulle sellainen asia, että ketään ei pakolla istuteta. Meilä nimittäin nelonen kärsi pottakammosta kun mummo pakotti potalle kun oltiin miehen kanssa reissussa ja se kammo kesti melkein pari vuotta. Ei kiitos samaa enää ikinä. Musta tuntuu että nyt kun tuo vitonen oli täysin valmis niin pissavahingot on ihan minimaaliset, hyvin harvinaisia hänellä. Kukaan terve lapsi ei ole vaippoihin jäänyt :)

  VastaaPoista