tiistai 26. tammikuuta 2016

Avaimet homehelvettiin..

Alkaa hymy hyytymään pikkuhiljaa ja kuppi täyttyä tästä homehelvetistä.
Ei ollut Avaimet käteen, vaan avaimet homehelvettiin mikä meille markkinoitiin kalliilla rahalla.

Ollaan sitten todellakin homeessa taas kerran ja kunnolla!
Ennen lämmityskautta kaikki oli ihan ok tai vähintään paremmin kuin omassa homeläävässä.
Lämmityskauden alettua alkoi oiretta ilmestymään. Hajuja ilmaantumaan. Arvasin syylliseksi alapohjan. Ja koirakin sen merkkasi. Pieniä hätätoimenpiteitä tehtiin, paljoa ei voitu sillä vuokraajan asenne oli se tuttu ja tavallinen: Sä olet vaan niin herkkä! Kyllä siellä terve pärjää!
Niin...kyllä aikansa juu..

Nyt sitten asuessa tämäkin talo on näyttänyt kyntensä..huoh..
Pakkasilla oli kuin olkimaja, vuotaa joka kolkasta.Ei Nibe jaksanut taloa lämmittää ja tehdä lämmintä vettä samaan aikaan. Liesituuletin sanoi itsensä irti kun pakkasmittari ylitti -10 astetta.
Suihkuhuoneessa kun lattiat lämpeni tarpeeksi alkoi kissan kusi haista, mutta eihän meillä kissaa ole edes? Kai sielläkin joku mehevä vaurio haisee..?


Porraskuilun katon rajasta alkoi valumaan vedet sisälle eilen ja sama meno jatkuu tänään, Tämän huomattuani totesin että ei jumalauta! Ei voi olla enää totta! Näin vaan valuu alakertaan asti. Tarkemmin katsottuna, eipä ole ensimmäinen kerta! selkeitä valuma jälkiä on useita kymmeniä kun valoa vasten tarkkaan katsoo! Liekkö rätillä aiemmin vaan pyyhitty?  Rakenteet takana on aivan varmasti märät ja homeiset!
Vuokraajan toteamus..jostain päässyt puuterilunta nyt??  Se varmaan voi alkaa häiritsemään teidän hengitystä, se seinä nyt. Kinos on oltava sitten ja tarviis kolaa jo käyttää..?
Juu...kyllä olemme huomanneet hengitysoireet jo useammalla perheessä. Lähtisin kuin ammus täältä, enkä taaksepäin katsoisi kertaakaan! Jos se olisi mahdollista.
Vuokrailmoitukset tämän kokoiselle perheelle huutaa tyhjyyttään,sitä  ei oota!
Tällä sairastumishistorialla meillä ei ole todellakaan varaa päätyä enää kolmanteen hometaloon!
Eikä varaa enää heittää puolta omaisuutta kaatopaikalle.
Voi luoja mihin homehelvettiin DT meidät on ajanut talon myötä!
Ei ole varaa myös ahtauttaa perhettä kokonaisena pieneen asuntoon huonolla ilmanvaihdolla. Se meidän tuottama kosteus pelkästä asumisestamme, suihkut, vaatehuolto, ruuanlaitto. Mehän homeutettais jo sillä seuraava pikkiriikkinen asunto.

Mitäs nyt tehdään??

Kusessa ollaan korvia myöten meidän "ihanan" design talon johdosta!

Kaksi vanhinta lasta opiskelevat ammatteihin joita eivät näillä näkymin ehkä koskaan pysty harjoittamaan.. Poika keväällä, hyvillä arvosanoilla täysin turhaan.
Samoin vanhin tyttö, Minä itse?  pitäisi miettiä mitä pystyisin tekemään tulevaisuudessa. Monikemikaaliherkkyys on n iin vaikea että olen eristäytynyt koko ulkomaailmasta koska en pärjää sen kanssa kuin silloin tällöin.

Kävimme reklamaatio maileja läpi mieheni kanssa. Niitä on, ja paljon! Lähes 50kpl kai kaikenkaikkiaan. Ensimmäinen tehty hajuhaitoista jo alle 3 viikon asumisen jälkeen.
Alle 5kk:n asum isen jälkeen oli alkanut jo pinna meillä kiristymään:

" Toivomme nyt että tämä asia saadaan lopullisesti päätökseen ilmanvaihdon tarkastuksella / säädöillä ja että ongelma tosiaan on vain siinä eikä mitään vakavampaa ole,esimerkiksi rakenteille,tapahtunut. Olemme myös tilanneet Vihdin kunnan terveystarkastajan suorittamaan katselmuksen ongelman suhteen. Kuten puhelimessa kerroin perheemme jäsenet sekä lemmikkieläimet ovat kuluneiden kuukausien aikana sairastelleet selvästi normaalia talviaikaa enemmän erinäköistä,toistuvaa flunssaa. Tietenkin sairauksia kiertää ja niitä tulee ja menee,mutta tiheys on ollut yllättävää ja tämä sisäänmuuton jälkeen.Mielestämme myös toistuvat flunssaoireet kahdella koiralla ja kolmella kissalla ovat kummallisia?
Olemme,suoraan sanottuna,hyvin pettyneitä Design-talojen reagointiin ongelman suhteen (pitkä vasteaika,pitänyt käyttää paljon työ- ja vapaa-aikaa asioiden ja eri ratkaisuvaihtoehtojen omaan selvittelyyn). Me ostimme kuitenkin VALMIStalon "muuttovalmis"-periaatteella,emme puolivalmistetta. Muuttovalmis siksi,että perheen pienimpien takia ei ollut realistista rakentaa itse,vaan teettää talo ja hoitaa itse vain rakennusvaiheen materiaalisiirtoja ja siivouksia sekä pihat + takapihan pation rakentaminen eli pienet työt, ja meidän mielestämme muuttovalmis tarkoittaa sitä,että sohvan ja telkkarin voi suoraan kantaa sisään ja ottaa välittömästi käyttöön.
Kääntäkäämme asia toisinpäin: Jos me olisimme toimineet samoin talotoimituksessa asiakkaalle kuuluneiden töiden suhteen,roudaus / siivous / vastaanotto / laskujen maksu,olisivat työt seisahtuneet välittömästi ja viimeisen kohdan kohdalla varmasti peritty korot ja karhulisät,kuten kävi loppulaskun kohdalla joka ei ikinä meille saakka tullut,vasta karhu tuli.
Tulee ottaa myös vakavasti huomioon perheellemme tästä koitunut helvetillinen stressi,joka on näkynyt arkipäivän elämässä. Perheen terveys on asia numero yksi ja toisekseen edes epäilys siitä,että unelma jonka vuoksi on tehty ja tullaan tulevina vuosina tekemään hirveästi töitä onkin valmiiksi fiasko -> se koettelee,kohtuuttoman paljon."

Yksi reklaamatio jopa nauratti vuodelta 2014..

Toinen asia on vanha tuttumme ilmanvaihto smilehymiö
Joudutaan jatkuvasti pitämään 80-90% teholla ja silti ikkunat itkevät,si
inä määrin että jos viikoittain ei kuivaa ja pyyhi,niin mustaa pilkkua alkaa karmi kasvamaan. Samoin hajut vaeltavat yläkerran vessasta tehokkaasti alakerran aulaan.
Ilmanvaihtokone on siis edelleenkin liian pienitehoinen,ei ole kasvanut yhtään vaikka ikääkin jo pari vuotta smilehymiö:)
kävin naapurissa ihmettelemässä uutta designtaloa,jossa isäntä taas ihmetteli oman koneensa valtavaa kokoa. Desingtalo ilmeisesti asentaa nykyään vain pandeoneja pienempiinkin taloihin? Eikö sellaiseen pingviini riitä?
Syy miksi olen yhteydessä on: Voisitteko designtalolla neuvoa miten se
litän tämän talon uudelle omistajalle ikkunoiden kostumisen ja hajujen vaeltelun sekä tarpeen pitää kone jatkuvasti liki maksimilla.

Alkaa  muisti virkistyä kun reklamaatioita lukee. Onneksi mieheni vaikuttaa varsinaiselta hamsterilta säilytettyjen mailien suhteen.

Edelleen olen erittäin pettynyt ja vihainen!  Mitä enemmän taloa tutkitaan ja paikkoja avataan sitä enemmän ja törkeämpää löytyy.
Ja syytäkin on olla ja täysin olen oikeutettu näihin tunteisiini. Ja ihan on tervettäkin tuntemusta. Eihän kukaan tällaista tilaa?! Eikä kukaan loppuelämäänsä halua pilata tällaisella!

Huoli alkaa olla aikamoinen perheen suhteen.
Tämä nykyinen tikittää jo ja kohta posahtaa kuin omassa läävässä aikanaan.

Mistä meille oikeasti terve Koti??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti