perjantai 29. tammikuuta 2016

Jos oon jo kotona niin miten voi olla koti-ikävä...?

Tuntuu että meillä alkaa aika tosissaan loppumaan nyt ja hävitään tällekin hometalolle 6-0 tässä kilpajuoksussa..?

Olen aktiivisesti etsinyt 3kk meille uutta kotia täältä ja naapuri kunnista ja kaupungeista.
Vain yksi oli sellainen jota kävimme katsomassa kahteenkin otteeseen. Oli myytävissä kohteissa mutta hetken myyjä oli jopa valmis sen vuokraamaankin jos ei kauppoja saada syntymään ostaja ehdokkaan kanssa.
Ilmeisesti kauppoja ei syntynyt mutta myyntiä jatketaan.
Ei ollut siitäkään meille kodiksi.
Tämän kokoiselle perheelle on löydyttävä tällä sairashistorialla asunto jossa on toimiva ilmanvaihto ja hyvin hoidettu talo kaiken kaikkiaan. Meillä ei ole mitään asiaa mihinkään vanhoihin hoitamattomiin rouskuihin.
Niin no...tämä nykyinenkin oikeen rakentamisen kukkanen oli merkitty kunnoltaan erinomainen, joka on kaikkea aivan muuta sitten asuessa. Ihan jo hajujen perusteella lämmityskauden alkaessa arv atakin saattoi mitä oli tapahtumassa.

Vuotava seinä keskeisellä paikalla asuntoa ja yhtäkkiä lauhtuneet säät  näyttää olevan viimeinen niitti tähän meidän toivolla ratsasteluun?
Tällä kertaa meillä on ihka aito märkä  kunnon kosteusvaurio kaverina hengittämässä niskaan..
Ei auta vaikka kuinka olisi halua yrittää pärjätä.
On vasta tammikuun loppu ja lapset ovat vaihteeksi astmalääkityksellä, allergialääkityksellä. Jopa kaksi vuotias valittaa aamulla ja itkee pitäen päätään: "Pää pipi!"
Herää taas istumaan öisin sängyssä kun henkeä ahdistaa. Ja aamuyöllä valvomaan koska silloin astma vaivaa. Tokkurassa ollaan koko porukka, kuin ei olisi yöllä nukkunutkaan.


Olen kuluttanut aikaa valtavasti asunnon etsintään. Asunnon etsintäilmoitusta on jaettu 159 kertaa eikä se tuottanut yhtäkään tulosta jota olisi voinut käydä edes katsomassa.
Paikallisille välittäjille on soiteltu ja he ovat tietoisia tilanteestamme, mutta huutavat sitä samaa Ei oota, kuten vuokraovi.fi ym.
Tuntuu turhalle. Tekisi mieli heittää hanskat tiskiin koko etsinnän suhteen. 
Kuitenkaan  niin ei voi tehdä, koska meidän vointi romahtaa taas kerran, aivan varmasti jos jäädään tänne ja yritetään pärjätä järkyttävillä lääkemäärillä  talossa jossa tiedetään jo olevan ongelma alapuolella sekä yläpuolella kuten oli omassakin.

Ympäri tullaan ja yhteen mennään..?

Ollaan niin epätoivoisia että soitimme myös aso asuntoja.Sieltä missä asuttiin raksa aikana.
 Niitä vuokrataan myös hätä tilanteissa.
Kaksi 4h+k+s n. 85m2 on vapaana. No näissäkin ne tyypilliset ongelmat tietysti voi arvata. Rakentamisen "laatu" ja kosteusvauriot. Ne vuotavat alapohjat, tavalliset jääkaappivuodot ym. kastuneet allaskaapit. Kun ihmiset ei vaan ymmärrä eikä välitä.
Ja tungetaan nyt sellaiseen sitten 9 henkeä. Ja ollaan taas samojen asioiden äärellä kuten omassakin hometalossamme, puutteellinen ilmanvaihto on vastassa. Ei näitä ole suunniteltu tämän kokoisille perheille, ei niitä ole tarkoitettu ylikansoittaa.
Jos sieltä koiran mukaan puhdas löytyisi? tai edes puhtaampi kuin tämä niin muuta vaihtoehtoa ei ole enää. Vai rikotaanko tämä perhe ja revitään kahteen osoitteeseen? Miten lapset jaetaan?  Kun muitakaan vaihtoehtoja ei näytä kohta olevan. Liian kauan ihmeteltiin omassa talossa ja terveys romahti lopulta. Toista romahdusta emme kestä, kun edellisestäkään ei olla toivuttu lähellekään normaalia.

Ensisijaisen tärkeää koko tässä showssa olisi että meille oikeasti löytyisi asumiskelpoinen asunto,
josta olisi meille oikeasti kodiksi. Eikä tällaista elämää että sairaasta talosta siirrymme seuraavaan sairaaseen. Mihinkään ei voi asettua pelkäämättä että taas olemme homeiden äärellä ja koko homma lähtee lapasesta. 
Meidän lapsilla olisi oikeus tuntea jo pikkuhiljaa turvallisuuden tunnetta kodista missä on hyvä olla.
Ja missä voi asua pelkäämättä että taas joudumme muuttamaan ja ystävistä luopumaan.

Johtaako tämä lopulta siihen että se meidän perheen Unelma hajoittaa tämän perheen?


1 kommentti:

  1. Mä oon niin pahoillani teidän puolesta:-(
    Luulis että teidän vaikeudet vois enää jatkua, ihan käsittämätöntä toimintaa kaikinpuolin alkuperäisen talon valmistajalta tämä ajan kanssa pelaaminen. Luulis jo heidänkin myöntävän että paskan möivät ja korjaisivat virheensä teidän edun mukaisesti. Eiköhän yhdelle perheelle ole tässä jo riittävästi. Voimia.

    VastaaPoista