lauantai 29. elokuuta 2015

Näitä päiviä...ja ensimmäinen täysosuma

Viisi viikkoa on kulunut kun päästiin mörskästä lähtemään.


Edelleen tunneskaala on aikamoinen toisinaan. Sadepäivinä tuntuu että ärsytys senkun kasvaa levottomiin mittasuhteisiin.
Olin niin huonokuntoinen ensimmäiset viikot, että en edes jaksanut pahemmin olla vihainen kenellekään. Tai niille joiden takia olemme tässä tilanteessa.


Nyt kiukustun ihan mitättömistäkin asioista. Sitä ei voi käsittää ennen kuin sen kokee että aloittaa elämän ihan alusta tyhjässä talossa. ne arjen mitättömätkin asiat ja tavarat kun puuttuu niin paha on nyhjästä tyhjästä..
Omaa ärsyytymistä suurentaa se tieto että meillä kyllä on mutta käyttökelvottomana.
Kuten eilen. Vettä satoi kaatamalla ja aamulla tajusin että meidän eskarilaiselta puuttuu sadevarusteet! Kyllähän meillä on vino pino viime vuonna mörskään ostettuja reiman varusteita takkia ja sadehousua. Nippa nappa eskarin täti tätä ymmärsi ettei ensimmäisenä käynyt mielessä hankintalistalla juuri nämä tai että ylipäänsä se että vettäkin voi jonain päivänä sataa.
Olin jättänyt myös pyykit ulos kuivumaan tarkistamatta säätiedotusta. Litimärkinä ne siellä odotti aamulla. Takaisin koneeseen vaan linkoamaan. Kuivurikin olisi, mutta käyttökelvoton! Hankittava se on koska 9 hengen pyykit ei pyhällä hengellä täällä kuivu.
Siitäpä se sitten lähti ja kiukkua pukkas niin että olisi tehnyt mieli jo ottaa puhelin ja rääkyä pää punaisena tämä kaikki ulos..


Se kai kuitenkin suht terveen merkki että energiaa piisaa ja emäntää alkaa myös kiukuttaa?


Saimme myös kuluneella viikolla ensimmäisen täysosuman. Koiran merkkaama kohta rakenteissa lyötynä ja suht siististä viattoman näköisestä puusta. Oli löytynyt reippaasti raja-arvot ylittänyt määrä Penicillium hometta. Määrä oli valtava, eikä epäilystäkään etteikö oireiluttaisi?!
Tämä löytyi tyttöjen makuuhuoneesta. Mikä oli ollut myös 3kk meidän makuuhuone viime syyskuusta joulukuuhun. Jonka jälkeen esikoispoikani vaihtoi tähän huoneeseen. Me kaikki oireilimme huoneessa. Huoneessa on oireillut myös yövieraat.
Tiedonjano oli alkuun valtava mitä se voi aiheuttaa?  Refluksia, allergiaa, astmaa, hermosto-oireita (vapinaa, nykinää, pahoinvointia ym..) ja varmaan kaikkea muutakin.
Kaikki sopii oireiluihimme. Enempää en vielä halunnut tietää. Meitä ei naurata.
Tekisi mieli kysyä eräältä ihmiseltä joka kovin vähätteli homekoiria ja jopa lastemme allergologia, että kuuluuko tälläiset toksiineja erittävät homeet lasten makuuhuoneisiin?! Tai ylipäänsä taloihin mitä markkinoitiin aikoinaan Hyvällä sisäilmalla, mikä on tärkeä osa asumismukavuutta? Tämä kaupanpäällinen teki ainakin meidän elämästä helvetin!
Mielenkiinnolla odotamme seuraavia tuloksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti